Reklama

Reklama

Alien: Containment

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
USA, 2019, 10 min

Režie:

Chris Reading

Scénář:

Chris Reading

Kamera:

Howard Mills

Hrají:

Adam Loxley

Obsahy(1)

Na palubě lodi Borrowdale, která je 16 měsíců od Země, dojde k výbuchu, kterou zapříčinila neznámá rychle se šířící epidemie. Čtyřem pasažérům se podařilo uniknout smrti v malém záchranném modulu. Na jeho palubě se snaží porozumět tomu, co se stalo. Zároveň ale nevědí, zda mohou jeden druhému věřit a zda někdo z nich není infikovaný. (Geralt z Rivie)

(více)

Recenze (30)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Začátek slabší, druhá polovina výborná, potitulkovka luxusní, atmosféra suprová, hudba taky, vetřelec neviděn. Tohle se povedlo a je to všechno dobře. Pokud budou všechny narozeninové kraťasy takovéto (nebo samozřejmě lepší), budu spokojen. Parádní paranoia, která vzdává poctu nejlepšímu dílu série - jedničce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kraťas z Alien univerza, na ktorom je však až príliš (ne)vidieť zrejme prakticky „žiadny“ rozpočet (ozaj je v dnešnej pretrikovanej dobe problém dať si vyrobiť aspoň 10 sekúnd pohľadu na chestburstera?). Pôsobivý bezvýchodiskový záver. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no.. Ono to nevypadá úplně nízkorozpočtově..herci jsou relativně kvalitní, scéna nepůsobí papundeklovým dojmem (navíc mě těší že zase jednou Alien operuje v prostředí ušmudlaných a rozvrzaných vesmírných kocábek.. Ty covenantovsky hi-tech čisté kulisy mi k alienovi nesedí..). Mám tak podezření, že to vyhýbání se zobrazování xenomorfů je v tomhle projektu jakýmsi pochybným uměleckým záměrem a ne jen znouzectností.... Blbý je, že jestli ten záměr měl fungovat jakkoliv, tak nefunguje. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

První kraťas z šesti, je velmi povedený. Čtyři přeživší ze zničené vesmírné lodi se ocitají v záchranném modulu. Všichni se pomalu dozvídají, že kdokoliv z nich mohl být infikován neznámou hrozbou. Tou není samozřejmě nic jiného než Vetřelec. Kraťas mi udělal obrovskou radost, protože je natočen tak jak bychom si současné filmy přály. Atmosféra původního filmu je zpátky. Začátek se sice vleče, ale pak začne atmosférická jízda. Co se mi na kraťasu nejvíc líbilo, bylo, neukázání Vetřelce na kameru. Tomu dodává skvělou atmosféru. Vizuálně dobrý. Kamera taky. K tomu jednoduchá hudba, která výborně stupňuje atmosféru. A pozor, po titulcích je ještě jedna krátká scéna :) . Sice bych možná měl dát 4 *, ale výborně mě tenhle kraťas potěšil tak moc, že mu dám plný počet. Moc se těším na ty zbylé projekty. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Úvodní a závěrečný záběr s vesmírnými loděmi jsou krásné a atmosférické, to mezitím celkem zbytečné. ()

Zajímavosti (1)

  • Film má po titulkovou scénu. (griph)

Reklama

Reklama