Reklama

Reklama

Michael Flatley's Feet of Flames

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Michael Flatley's Feet of Flames (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1998, 113 min

Obsahy(1)

"Kdybych nikdy nedělal žádnou show, nezemřel bych jako šťastný muž." - Michael Flatley. 25. Červenec 1998 - Soumrak zahalil slavnou cestu králů v Londýnském Hyde Parku a noc vešla do dějin. Dvacet pět tisíc diváků se sešlo, aby shlédlo fascinující taneční představení - Feet of Flames. Více než sto umělců se tancem vepsalo do historie - pod vedením nejlepšího z nich - Michaela Flatleye. Nová hudba, taneční čísla, kostýmy a dekorace - Feet of Flames díky Michaelu Flatleyovi překonává hranice - a vás zavede na jedinečnou cestu světlem i tmou, dobrem i zlem, vášní i zoufalstvím do úžasného finále, které Vás zanechá bez dechu. (Universal)

(více)

Recenze (42)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Prvý-krát pohĺtená do írskych tancov, prekrásnej hudby a peknou príbehovou líniou, spestrené nápaditými kostýmami. Videné pred originálom Lord of the Dance. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Lord of the Dance v novém kabátě - stejní aktéři, ale nová scéna, lepší choreografie, vylepšené kostýmy, bombastičtější efekty a i něco málo nové hudby a zcela nových tanečních čísel. Stále úžasní tanečníci předvádějí výkony, nad kterými zůstává rozum stát. Vydržet v plném tempu takovou dobu... jednoduše neuvěřitelná paráda. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl balet, kdyby se baleríny navlékly do pestřejších kostýmů a místo vážné hudby by hrál estrádní folkpop. Sice profesionální, ale masový výrobek - flitry, světýlka, punčošky, ohňostroje, sexy ženštiny a vede je nagelovaný, polonahý chlápek v kožených kalhotech s náušnicí, jenž se pořád zubí od ucha k uchu a metá velikášská gesta (na mě zjevem působí mimořádně nesympaticky - jako machýrek, jak píše Elyssea - ano, je to osobní, ale to už hodnocení bývá). Penízky se utrácely ve velkém, zřejmě se však vrátily. +++++ Záznam sám na mě též v některých chvílích působil zvláštně - zvuk není (zjevně záměrně) mnohdy synchronizován s tancem. V pohybu vidíme zpomalovačky, zatímco zvuková stopa je víceméně neupravená. Obraz se přibližuje i vzdaluje, hlasitost se nemění. Trochu matoucí zážitek - nejednostnost sluchových a obrazových vjemů se k absolutnímu mainstreamu IMHO nehodí. Slabé ***. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pane Bože děkuji za člověka jménem Michael Flatley ... Na videokazetě jsem Stopy plamenů měla hned v roce 1999 tuším, pak i na dévédé. Přátelé ... to, co je na té malé, blýskající se placce je něco, jenž se nedá příliš slovy vyjádřit. Celý divadelní záznam jsem viděla zhruba 189.653 krát nebo si ho jen tak pouštěla do sluchátek a i po tolikáté jsem z něj tak citově vyždímaná jako když jsem ho viděla poprvé. Když to bylo poprvé, tak jsem se na začátku nadechla a vydechla až při závěrečných titulcích ... celou dobu neschopna slov, hledající ztracený dech, emoce se střídaly jak na běžícím pásu, často marně tlačíc bezděčné slzy zpátky. Tento stav se nezměnil ani po tolika letech a jako zatím u jediného snímku na světě ve mně Feet of flames tyto pocity probouzí neustále! Nestydíme se za ně, Michael totiž stvořil něco tak famózně skvostného, tak obrovského, že někdy mi stačí ke štěstí opět a znovu nořit se do barevného víru hudby a tance. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na nohy Michaela "Flame"tleyho je proste dokonalý pohľad a írska živá hudba mi vždy rozprúdi krv v žilách. Človek pri takomto predstavení nevedomky začne pomykávať nohami aj keď nechce :-) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Namlsaný záznamem Lord of the Dance (který tu zatím kupodivu chybí) jsem si pořídil i tohle, ale vydržel jsem jen dvacet minut. Tak takhle ne, Flatley... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nevím dávám hvězdy jedině za nádhernou hudbu ale jinak nic pro mě. Tanec mě nebaví a koukat na něj už vůbec ne. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Komu se líbilo Lord of the Dance bude se mu líbit i Feet of Flames. Celé představení převedené do nového kabátku, s novými kostýmy, hudbou i tanečními čísly. Michael Flatley opět převádí svůj dokonalý step a perfektní režii, stejně jako nacvičení choreografie atd. Obdiv ale patří všem tanečníkům, protože irský tanec je opravdu "záhul" a pochybuju, že bych vydržela celé vystoupení. Škoda, že později Flatleymu sláva stoupla do hlavy natolik, že dal dohromady něco tak otřesného jako byl Celtic Tiger... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zážitok, ktorý mi utkvel v pamäti a keď som sa k nemu po rokoch vrátil, tak žasnem. Toto treba tancovať s osobou, ktorú milujete, dívať sa na to je málo. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám show!!!! Nejlepší tanečníci na světě, předvádějí v doprovodu vynikající hudby to nejlepší ze svého umění.. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Monumentálne, epické, geniálne! Príbeh vyrozprávaný tancom a úžasná hudba ma uchvátili, očarili a (čo by ma vôbec nenapadlo) aj dojali. Nemám slov. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá charakterizovat vlastně stručně a výstižně - Lord of the Dance extended edition deluxe :-) V základu je to ta samá show, ale lehce pozměněná, prodloužená, s více tanečníky, novými kostýmy, scénou, pár čísly navíc a je to absolutní bomba! K plusu je tu poměr stran 16:9 a solidní 5.1 zvuk, obraz by si sice zasloužil něco trošku lepšího, ale stále je to solidní kvalita a doporučuji každému příznivci tanečních show! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, která show se mi víc líbí: Lord of Dance nebo Feet of Flames. Vynikající atmosféra z londýnského Hyde Parku. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Tahleta show má pro mě jediné obrovské mínus. A to Flatleyho. Nemám ho ráda. Jeho machrování a různé kreace mi přišly protivné a narušovaly mi jinak výbornou show. Ty jeho škleby prostě nemůžu vystát. Celkově je mi bližší Riverdance. :-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hezke to je, videt to zive mohl byt zazitek, na televizni obrazovce jde ale hlavne o jednotliva vystoupeni, ktera jsou trochu propojena. Nic vic, nic mene. Proto mi prijde zdejsi hodnoceni znacne prestrelene. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Příšerný kýč - teplé a zářivé barvy, konzumní pohádková mystika jak v hudbě tak zpěvu - jenže je to dokonale profesionální řemeslo a já perfektní řemeslníky miluji! Protože pokud chcete dělat umění, musíte napřed zvládnout řemeslo, což bohužel nechápou miliony lidí a tak je umělecký prostor zaplevelen až běda. Více takového řemesla! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jde vlasně o tanečně-hudební vystoupení Lord of the Dance, ale v jiných kulisách, promakanější choreografií a hudbou a přidanými scénami. Ještě o stupínek lepší než Lord a tedy skvělý zážitek, i když v reálu to muselo být fantastické. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Tak, po dlouhé době píšu komentář... Doufám tedy, že jsem moc nevyšel ze cviku... Miluji, když vidím jak výborní tanečníci a tanečnice tančí! Možná proto, že sám tančit neumím...ale to sem nepatří. Feet of Flames je podle mého jedno z nejlepších tanečních vystoupení, co jsem kdy viděl! Neuvěřitelné choreografie, nápadité střídání motivů i stylů, krásné tančící ženy a vynikající hudba (včetně dvou krásných a výborných houslistek) dohromady stvoří nezapomenutelný zážitek!! Hudba mě dokonce tak uhranula, že jsem si jí analogově nahrál přes zvukovku, protože jsem na chatě jiný software neměl... A teď jí všude poslouchám... Doopravdy, ať nad tím přemýšlím jak chci, nenapadá mě jediná věc, co by tomu šla vytknout! Prostě podle mého prvotřídní věc od prvotřídních lidí! A to nemyslím jen Flatleyho, velice mě také zaujali ostatní z hlavních tanečníků/tanečnic! Daire Nolan byl skutečně vynikajícím Temným lordem a popravdě jsem mu "fandil" víc, než Flatleymu! A Bernadette Flynn s Gillian Norris se postaraly o to, že několik dní potom pro mě neexistovaly jiné dívky, než tyto dvě... Jenom snad Helen Egan mě trochu vadila, ovšem uznávám, že tady jsem neobjektivní, protože nesnáším mimy... Takže když to shrnu - vynikající představení bez jediné chybičky! Tedy naprosto jasných a čistých 5*! ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Skladatel Ronan Hardiman mě provázel ještě dřív než jsem slyšel o Lord of the Dance. Zaslouží si čtyři hvězdy! Vlasatým holkám to moc seklo, ale hopsající chlap v punčocháčích mě úplně minul. O hvězdu méně. PS: pokud si chceš zaskákat jako slečny v pozadí a jet turné, prý se to dá zvládnout za týden. ()

Reklama

Reklama