Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Keď vám pri sledovaní chce kažďá bunka v tele tancovať, keď si pesničku (vačsinou tú záverečnú) pískate ešte týždeň po zhliadnutí, a tá istá melódia sa vám vybaví aj roky po tom a bežíte si pustiť na youtube nejaké to video viete, že show má niečo do seba. Michael Flatley a jeho miliónové nohy plus niekoľko desiatok až stoviek výborných tanečníkov a netreba opomínať ani sexi huslistky spôsobujú zimomriavky a euforické stavy milónom divákom po celom svete. Show ktorá sa nedá opísať, treba ju vidieť. Už na obrazovke vyzerá ako pastva pre oči, čo to musí byť live? Hodnotenia pod 4* nepochopiteľné. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle představení naživo je naprostá bomba. Dechberoucí a originální taneční figury, geniální hudba a brilantní stepařské výkony dělají z tohoto "muzikálu" ojedinělý zážitek. Ještě lepší, než samotný Flatley, jsou však Riverdance - irský taneční soubor, od kterého Flatley odešel. Jakkoliv je Flatley se svojí show úžasný, Riverdance ho předčí ve všech směrech. (a to tajtrlíkující buzny v punčocháčcích fakt nemusim) ()

Pirkaf odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem Michael Flatley a jsem největší borec na světě. Aneb jak udělat z Riverdance komerční sračku. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Všetky čísla sú neskutočne velkolepé a aj keď to zo začiatku vyzerá na nudné hopkanie nežných krások, vyvinie sa z toho nadupadné akčné číslo s perfektnou hudbou. Mal som možnosť vidieť tento koncert naživo v Bratislave 27.02.2009 a hoci bez Flatleyho (to ma fakt nasral) a v podstate menšom počte (to až tak nevadilo), než som videl zo záznamov koncertov z Anglicka, celý koncert nakoniec vyznel perfektne. A som rád, že aj bez Flatleyho je Lord of the Dance tým, čím je. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Irské tradiční tance nejsou zrovna můj šálek kávy, zvláště ne devadesát minut v kuse. Ale o kvalitě provedení nepochybuji. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem znala jen tuhle nahrávku, milovala jsem je. Od doby živého vystoupení bych vraždila za možnost spatřit je ještě jednou... ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Předně, ulítávám na svižnou irskou muziku. Když k tomu připočtu skvělý step/tanec, který z podívané činí PODÍVANOU, tanečnice a tanečníky v čele s Michaelem "šoumenem" Flatleyem a jeho vlastní nádhernou choreografií... tak tohle tu ještě nebylo a já si to skvěle vychutnal. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je srdcovka v oblasti tanečních show, která nemá chybu. Živě viděno asi 5x, vždy parádní zážitek. Zajímavý příběh, úchvatná hudba, excelentní choreografie a pochopitelně taneční výkony nejen Michaela :-) Svého času jsem tomu naprosto podlehl a za uběhlých téměř 20 let jsem spatřil jedinou taneční show, kterou bych označil za lepší, ale srovnával bych nesrovnatelné - čínský tanec Shen Yun (snad někdy bude na BD) je úplně jiná káva... Jedinou chybičkou tohoto záznamu je zvuková a obrazová (ne)kvalita - 4:3, nic moc stereo zvuk a obraz taky žádná sláva, ale stejně to stojí za to! ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

jen nevím .. inspiraci k téhle naprosté nádheře získal Flatley z .. (nebo naopak dodal) .. filmu : _ Mafia! _ ... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborné taneční a hudební číslo, ale přes televizi to není ono. Chybí tam ta šťáva, kterou člověk zakusí při živém vystoupení. Ale jinak klobouk dolů. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Áno, áno pekné, moc pekné. Choreografia na vysokej úrovni, takisto pekná hudba, no mne to zase toľko nehovorí. Hlavný tanečník je mi dosť nesympatický, inak pohybovať sa vie to sa musí uznať. Je to celkom pôsobivé, ale keby som od toho nemal odtrhnúť oči celú hodinu a pol tak neviem neviem, našťastie som pri tom lúskal oriešky. Celkovo by som si vedel predstaviť aj lepšiu show. 70% ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ronan Hardiman mě provázel ještě dřív než jsem slyšel o Lord of the Dance. Zaslouží si čtyři hvězdy! Plamínek byla hezká, úplný opak Lorda. Hopsající chlap v punčocháčích mě úplně minul. Hvězda dolu. PS: pokud si chceš zaskákat jako slečny v pozadí a jet pak turné, prý se to dá zvládnout za týden. ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Pri sledovní som tajila dych, pretože pozerať na niečo tak dokonalé je bomba...úžasné, úžasné a tak namakané že si viem predstaviť tú drinu na tréningoch. ()

Reklama

Reklama