Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Šakal 

všechny recenze uživatele

naprostá taneční bomba s neskutečně propacovanou choreografií, výbornými tanečníky v čele s Michaelem Flatleym, ve strhující keltské taneční show. Přímo před očima vám ožívá starověká legenda! Fantastická hudba Ronana Hardimana, nádherné tanečnice, co víc si člověk může přát :o) Tohle představení už nejednou odnesli mí sousedi, když jsem to doma " osolil" na domácím kině :o) Vidět to ale v reálu, tak na místě umřu blahem..... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je srdcovka v oblasti tanečních show, která nemá chybu. Živě viděno asi 5x, vždy parádní zážitek. Zajímavý příběh, úchvatná hudba, excelentní choreografie a pochopitelně taneční výkony nejen Michaela :-) Svého času jsem tomu naprosto podlehl a za uběhlých téměř 20 let jsem spatřil jedinou taneční show, kterou bych označil za lepší, ale srovnával bych nesrovnatelné - čínský tanec Shen Yun (snad někdy bude na BD) je úplně jiná káva... Jedinou chybičkou tohoto záznamu je zvuková a obrazová (ne)kvalita - 4:3, nic moc stereo zvuk a obraz taky žádná sláva, ale stejně to stojí za to! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Keď vám pri sledovaní chce kažďá bunka v tele tancovať, keď si pesničku (vačsinou tú záverečnú) pískate ešte týždeň po zhliadnutí, a tá istá melódia sa vám vybaví aj roky po tom a bežíte si pustiť na youtube nejaké to video viete, že show má niečo do seba. Michael Flatley a jeho miliónové nohy plus niekoľko desiatok až stoviek výborných tanečníkov a netreba opomínať ani sexi huslistky spôsobujú zimomriavky a euforické stavy milónom divákom po celom svete. Show ktorá sa nedá opísať, treba ju vidieť. Už na obrazovke vyzerá ako pastva pre oči, čo to musí byť live? Hodnotenia pod 4* nepochopiteľné. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle představení naživo je naprostá bomba. Dechberoucí a originální taneční figury, geniální hudba a brilantní stepařské výkony dělají z tohoto "muzikálu" ojedinělý zážitek. Ještě lepší, než samotný Flatley, jsou však Riverdance - irský taneční soubor, od kterého Flatley odešel. Jakkoliv je Flatley se svojí show úžasný, Riverdance ho předčí ve všech směrech. (a to tajtrlíkující buzny v punčocháčcích fakt nemusim) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama