Reklama

Reklama

Cesty za hodinářským uměním

(seriál)
Česko, 2019, 6x40 min

Režie:

Jana Škopková

Scénář:

Jana Škopková

Hrají:

Marek Eben (vypravěč), Martin Písařík (vypravěč)

Obsahy(1)

Při cestách za hodinářským uměním navštívíme Švýcarsko, Německo i Japonsko, kde sídlí světově proslulé hodinářské domy. Dodnes si střeží tajemství výroby hodinového vlásku a kromě nejmodernějších technologií a postupů si ponechávají i manufakturní výrobu. Za strojky měřícími čas jsou příběhy, které se odehrály během staletí, kdy se lidstvo snažilo zachytit běh času. Za jejich vývojem se schovává obrovské množství lidské práce, lidských příběhů, slepých cest i nezdarů, úžasných nápadů i objevů. Tyto malé strojky pomáhaly vyhrát války, přinášely noblesu na královské i carské dvory, provázely lidstvo do mořských hlubin i do vesmíru. Než se staly běžnou součástí našeho života, jejich vývoj a výroba ovlivnily místa, kde vznikaly. „V šestidílném dokumentárním seriálu ukážeme souvislosti vzniku hodinářské výroby v daném regionu, navštívíme staré hodinářské rodiny a zaměříme se i na zajímavá místa a jejich historii v blízkém okolí,“ říká kreativní producentka a režisérka dokumentárního cyklu Jana Škopková. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

sator 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímá , zda to náš kameraman zvládl, tak nezvládl, oběd neudržel a domů jel v darovaném tričku....:-) Půlka dílu je cestopisná... Viděno komplet... Mimochodem nad užívaná slova "Podnikatelská filozofie", je dobrý blábol, filozofie je láska k moudrosti a pochybuji že má s podnikáním cokoliv společného, správné slovo je strategie... ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

To hodnocení nemůžete myslet vážně. Pokud se zajímáte o hodinky víc, než že se kouknete na instagram a koupíte Daniel Wellington, rozhodně nemarněte čas. Dokument poskládaný z promo záběrů, promo rozhovorů a spousty výplně o všem možném než o horologii. Cestománie, ve které je pár minut ne moc dobrých záběrů na hodinky. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Na úvod to nebylo špatné, ale čekal jsem trochu hlubší vysvětlení různých technologií. Tady mě to přišlo lehce povrchní a laik se prakticky nic nedozví. Ovšem náhled do továrny Oris byl výborný. Doufám, že další díly budou trochu víc odborné. Hodinky mám rád a čekal jsem od seriálu víc. Po první části přišlo lehké zklamání. Tak druhý díl byl o poznání zajímavější a hlavně vysvětloval mnohem víc technologií ze světa hodinek. Super. ()

Reklama

Reklama