Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syrový western známého makedonského režiséra Milcho Manchevského Prach(2001), vypraví na pohled rozdílné příběhy. Ve 20. století v prašném americkém západě, dva bratři protichůdných povah, čestný křesťan Elijah (Joseph Fiennes) a Luke (David Wenham) jakožto drsný pistolník, se zamilují do stejné ženy. Francouzská prostitutka si ovšem vybere pouze jednoho. Rozhořčený Luke odjíždí sám napříč Evropou do Makedonie, kde se stává nelítostným žoldákem. Se svým odcizeným bratrem se zde po letech setkává. Oba bojují na opačné straně Makedonské revoluce.

O 100 let později v moderním New Yorku. Mladý zoufalý zlodějíček Edge (Adrian Lester) se s nekalým úmyslem vloupe do apartmánu starší ženy (Rosemary Murphy). Kurážlivá Angela se svého majetku nechce vzdát, a se zbraní v ruce mu odvypráví svůj rodiny příběh o dvou bratrech, kteří se zamilovali do stejné ženy. (thux)

(více)

Recenze (5)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Naturalistický snímek se zajímavým příběhem odehrávajícím se v minulosti a současnosti zároveň. Příběh zde vypráví stařena zloději, kterého zastihne připravená se zbraní v ruce. Nutí ho poslechnout si příběh z minulosti, který se odehrál v Makedonii v období bojů mezi Makedonci, Albánci a Turky kolem roku 1910. Skvělá hudba typická pro Makedonii, slušné herecké výkony, výborná kamera a skutečně realistické ztvárnění tíživé situace na Balkáně před sto lety. 80% ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že jeden z nejoriginálnějších westernů natočí Makedonec a děj se odehrává v Makedonii. Ale je to tak..... Je to mnohem víc, než jen pocta žánru.... Manchevski poskládal zdánlivě neslučitelné tak, že pokud na jeho hru přistoupíte, musíte být nadšení..... Já tedy jsem... ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Docela zamotaný a místy nepřehledný příběh, ale filmu to vůbec nevadí a stále udržuje pozornost diváka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Okrem autentických lokácií v Macedónsku a americkom meste New York prebiehala časť natáčania aj v nemeckom meste Kolín nad Rýnom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama