Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (715)

golfista 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi, velmi příjemně překvapen. Po skvělém úvodu, kdy se jednotlivé postavy "náhodně" dostanou do malého motelu přichází hustá atmosféra vyvražďovačky s překvapivým rozuzlením. Narozdíl od filmů s pointou, bez které by daný film nebyl tím čím je, je "Identita" dobře představitelná i bez pointy :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnej hustej horor, kterej sice zadnou scenou nejak zvlast nevystrasi, ale par je jich fakt hustejch, ma celkove skvelou atmosferu, navic podporenou neustalym destem a tmou. Uvod je fakt perfektni, "nahodny" setkani jednotlivejch postav + flashback, co bylo predtim a pak presun do motelu, kde to vypada, ze pujde o tuctovou vyvrazdovacku, ale tady je vse krapet jinak. Uz jenom herecky vykony jsou na uplne jiny urovni, nez ve vetsine hororu a vsem vevodi perfektni Cusack. No a co se tyce zaverecny pointy, nejdriv to pride krapet prehnany, ale kdyz se nad tim clovek zamysli, tak to dava smysl a hlavne to v podstate predchozi dej nijak nepostavi na hlavu. Proste fajn konec. Ten uplnej zaver uz sice krapet zbytecnej, ale ani na nej si nemuzu stezovat. Proste perfektni a atmosferickej horor, kterej nevystrasi, ale pobavi a tech 85 minut je fakt naplno vyuzitejch, ze tu neni ani minuta zbytecna. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tak si nejsem jist jestli se tvůrci trochu nepřepočítali. Závěrečná pointa není špatná a snímek aspoň nespadne do bahna klišé, ale přeci jen trochu podrazí nohy jinak slušnému příběhu. Identita je z toho druhu filmů, u kterých se skvěle bavíte a jste doslova přikovaní do sedadla, když ale skončí dojde vám jakou afektovanou a nepůvodní kaší jste se nechaly ošálit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí chválí pointu, já mezi ně nepatřím. Spíš než objevnou jí vidím jako hodně laciné a pohodlné řešení, které mi ovšem z filmu dost zkazilo dojem. Ten byl ze začátku skvělý. Miluju filmy s detektivní zápletkou, kde je skupinka lidí odříznutá od světa v nějakém zapadáku a postupně umírají záhadnou smrtí (10 malých černošků je moje nejoblíbenější detektivka), takže jsem byla po většinu doby maximálně spokojená. Na herce si taky nelze stěžovat, nejvíc prostoru dostal můj oblíbenec Cusack, ale fajn byla i Amanda Peet a Ray Liotta. Mít to lepší konec, dám plný počet. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)
  • Na otázku "Kam vezl policista vězně" důstojník odpoví, že do Carson City. Ve stejném městě se odehrávala část filmu Con Air (1997), ve kterém John Cusack také hrál. (SG-1)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama