Reklama

Reklama

Happy Days

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1974–1984), 106 h 16 min (Minutáž: 25–26 min)

Tvůrci:

Garry Marshall

Scénář:

Garry Marshall, William Bickley, Lowell Ganz, Babaloo Mandel (více)

Hrají:

Henry Winkler, Marion Ross, Tom Bosley, Erin Moran, Anson Williams, Ron Howard, Pat Morita, Scott Baio, Ted McGinley, Crystal Bernard, Linda Purl (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(255)

Obsahy(1)

Tento seriál popisuje obvyklé i neobvyklé životní chvilky rodiny Cunninghamových, která žije v Milwaukee ve Wisconsinu. Mezi hlavní členy rodiny patří otec Howard, majitel obchodu se železářstvím, matka v domácnosti Marion, náctiletý Richie, starší bratr Chuck a mladší sestra Joanie.V seriálu je vyobrazen život střední třídy na přelomu padesátých a šedesátých let. (Džejkop)

(více)

Recenze (2)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 34. ročník (za rok) 1976, 35. ročník 1977 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Henry Winkler + nominace (4) - 34. ročník 1976 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 35. ročník 1977 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ron Howard, 40. ročník 1982 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Anson Williams ()

Galerie (10)

Zajímavosti (26)

  • Fonzie (Henry Winkler) měl být původně vedlejší postavou, nicméně popularita ho posunula do role jedné z hlavních či rovnou největší hvězdy seriálu. Stal se tak symbolem postavy, která si „ukradne“ seriál pro sebe. Přesto je jednou z pouhých 2 postav, které se objevují ve všech epizodách. (Zodd)
  • Postava Morka (Robin Williams) byla vymyšlena, protože syn Garryho Marshalla měl rád Star Wars a Happy Days se mu zdály nudné, protože tam nebyl žádný mimozemšťan. Sám Garry Marshall neměl výsledný scénář rád kvůli své absurditě, ale výkon a improvizační talent Robina Williamse to obrátil, takže se stal populární postavou a Garry chtěl spin-off, vznikl tak Mork & Mindy (od r. 1978). (Zodd)
  • Henry Winkler se bál motorek, přestože patří mezi hlavní znaky image jeho postavy Fonzieho. Většina scén, kde jezdí na motorce, tedy byla natáčena na kole, které za sebou táhne náklaďák. (Zodd)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama