Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silvie je úspěšná lékařka a věří, že konečně našla recept i na šťastný vztah. Renata je manželka známého spisovatele, ve svých kurzech dodává dalším ženám odvahu a sílu k lepšímu životu, ale v jejím vlastním životě jeden osudový prvek schází. Herečka a tanečnice Eliška stojí na začátku slibně rozjeté kariéry, ale komplikuje se jí vztah s přítelem – muzikantem... A chlapi z horské služby jsou vždy připraveni pomoci. Kde jinde by se všechny příběhy mohly protnout a vyřešit, než v zasněženém Špindlu? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (172)

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nekonzistentní filmový slepenec tady nebyl roky, ale jako podprůměrná reklama na zimní dovolenou ve Špindlu jistě dostačující. Akorát časté návštěvníky nepotěší, že jsou zde vyobrazeni jako naprostí imbecilové a je docela ironie, že zrovna Pachamama Kaira Hrachovcová vrátila svou rolí ženskou emancipaci v Česku o dvacet let zpět. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Jarda Sauer chtěl vylepšit kšeft svýho kšeftu ve Špindlerově mlýně a napsal komedii, v němž sobecké postavy stráví pár dní na horách a je div, čím ten první "film" měl být pro Špindl PR. Před pár dny jsem s lehkým šokem zjistil, že JS se etabloval mezi scénáristy a píše pitomosti pro primu, takže, proč nenatočit další zimní řachandu? Sehnal si porotce se Stardance a režiséra několika divadelních muzikálů (Cieslar neměl čas, asi právě točil Nevěrnou s Míkou) a vstoupil spolu s ostatními podruhé do stejné řeky, pardon, závějí, aby nám v příběhu jako pro mateřskou školku nabídli jednoduchoučký osud manželů, kteří se k sobě vrátí, doktorky a záchranáře, jenž k sobě najdou cestu a vybotoxovanou Kairu, jež ječí na sjezdovkách. Nejvíc líto mi bylo Anny Čtvrtníčkové, která se svým přirozeným talentem od Pánaboha statuje v takovýchto nepodarcích. A co dál, lidi? Nemáte novej hotel nebo wellness, že by byla trojka? Jako film? Něco jako film???! PS dívat se na to v televizi umočnuje zážitek z filmu na druhou, dávat po každých dvaceti minutách čtvrthodinovou reklamu je nejen nelidské (na film je nemožné se regulérně soustředit), ale také je to absolutní pohrdání divákem - film je plný product placementu a člověk si připadá jako pokusný králík reklamních agentur. Hnus na entou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Kterej vůl zvedl tu průměrnou první prapárnu na Českých horách a vytvořil k ní dvojku? Nacpal tam spoustu toho, co si myslel, že je in, ale přelila to spousta hrůz, které vidět nepotřebujete. Celé je to vyčpělé a po filmové stránce, především režijně, šíleně amatérské. Promiň, promiň, promiň, je to sračka! ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Není moc, co řešit. Dalo by se to pouštět na FAMU jako studie toho, jak nestříhat komedii. Působí to jako nějaký očistec trapnosti a ponížení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

České romantické komedie s Petrou Hřebíčkovou jsou plné kýče, o něco horší jsou ty s Annou Polívkovou a ty úplně nejhorší jsou s Hanou Vagnerovou. Takhle prosté to je. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby člověk jel vlakem z Aše až kamsi na Ostravu, přičemž cestu by ještě protáhla porouchaná lokomotiva či nešťastník, kterého už nebavil život, asi by byl za něco podobného i rád. Jinak je ovšem vhodné se téhle české zimní horské asi komedii raději obloukem vyhnout. Na nedostatek smysluplného děje jsme si u tuzemských projektů už tak nějak zvykli, jenže tady není nic: nápad, myšlenka, jiskra. Jediné, co mají jednotlivé linie společné, je místo, kde se odehrávají. Tvůrci se snaží chybějící děj maskovat množstvím nesmyslných postav, které mají dvě nohy, dvě ruce, čímž připomínají člověka, ale to je asi tak všechno. Protože jsou to fakt podivné bytosti. Vybočují z nich možná Hana Vagnerová a možná Radim Fiala se svou filmovou dcerou. ()

Vitex odpad!

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě, že ve zvukové stopě občas chybí atmosféry (šum okolí) nebo ruchy z prvního plánu (např. zvuk kabelky dopadající na postel). Nepovažuji to ale za tvůrčí záměr jako u Godardova Vojáčka, ale prostě za zfušovaný mix. Pod "sound designem" je v titulcích mimochodem podepsán kameraman / producent / střihač filmu Jiří Markvart, což vysvětluje mnohé... Ale jednou jsem se zasmál dokonce i na místě, kde jsem opravdu měl! :-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotku som nevidel a na dvojku som sa tiež nechystal, ale prečo sa na to nepozrieť, keď ste pozvaný, že. No a musím povedať, že som o veľa neprišiel. Pár scén a hlašiek ma pobavilo, ale na celý film je to malo. Proste je to slabé ako niekoľko krát vyvarený čaj. 25% - 1* ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Univerzální princezna česko-slovenské kinematografie ukojila svou touhu a dala si konečně velkou kremroli, univerzální princ zde mává tisícovkama před prostitukama a dáma česko-slovenského dabingu má minutovou roli ve frontě, to možná hovoří o přístupu tvůrců vše. O chlup důstojnější než předchozí film, dokonce s pokusem o drama, nicméně po tvůrčí stránce opět nevydařený a celkově v ničem lepší. Stejně trapně sexistické, scenáristicky impotentní a zcela k ničemu. Jediné plus vidím ve dvojici Vagnerová - Blažek. Hanča je pro mě velká herecká naděje i přesto, že bere podobné nabídky a společně s jmenovaným kolegou předvedli docela dobrou a smysluplnou romantickou story na určité úrovni, škoda, že na tom nebyl postaven celý film, jenž je nesmyslně přesycen jinými postavami, povětšinou zcela zbytečnými či dokonce nechutnými (Skameňák příšernej) a jejich osudy, které jsou jak přes kopírák. Poslední hřebíček do rakve filmu zasazuje kapela od které neslyší divák jediný song, zoufalý nehumor vyčpělého komika z reklamy na tablety a hudba využívající ukradené melodie. Za hezké prostředí a zmíněnou dvojici dávám jednu. [Kino Citadela - Litvínov] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tryzna na horském svahu. A už podruhé. První díl ještě u mě prošel, ovšem v žádném případě si nezasloužil pokračování. Někdo měl ale tu drzost sbalit kufry do Špindlerova Mlýna podruhé a ten někdo je Radek Balaš. Ano, ten Balaš, co byl někdejším porotcem ve Stardance, dnes je z něj režisér. A tenhle Balaš režírovat neumí, z tohoto řemesla neovládá téměř nic kvalitním způsobem. A jeho chabý um omlouvá jen to, že mu byl dodán otřesný scénář od Jaroslava Sauera, scenáristy jedničky, od něhož je to jednoznačně nejhorší psaná práce, scénářem to opravdu nazvat nelze, jakou se kdy prezentoval. Jeho přičiněním se vrací určité procento postav, co se objevily v jedničce. Dobrou zprávou je, že není nutné znát jejich existenci v předchozím filmu. Absolutně se nic nestane, když jste první film neviděli. Anna Polívková, kolem níž se první dějství motalo hlavně, už se zde nevyskytuje. Vrátila se Kateřina Klausová, ta je nucena trávit pár obrazů s nehereckým polenem Milanem Peroutkou. V alternativní hardcore verzi mohlo být celé pojednání dvojky o pochybné bigbítové partě kolem Jakuba Koháka, co brázdí se svojí nevalnou hudební tvorbou místní "horské" pódium. A bylo by to možná i vtipné. Mohlo to být o ztraceném stand-up komikovi Lukáši Pavláskovi, co pracuje na recepci hotelu. A pořád by to mohlo být vtipné. Mohlo to být o neodolatelném baliči zoufale opuštěných žen v horském prostředí, kterého ztvárnil Roman Blumaier. A ještě pořád by to mohlo být vtipné. Středobodem je ale spisovatel Radima Fialy a jeho rodinná dovolená, což v žádném případě není vtipné. Členkou jeho smečky je nesnesitelná Kateřina "Kaira" Hrachovcová a její očistné seance, a naprosto trapně působí i jako svůdnice toužící po oplodnění. A Anna Čtvrtníčková v roli pubertální dcery také zrovna neoplývá vtipným rozměrem. A nesnesitelných herců v nesnesitelně trapných příhodách je většina. Jsem si jist, že určitě i většina z nich věděla, že se stanou součástí blbého, nevalně realizovaného a katastrofálním střihem a zvukem opatřeného filmu. Kouzlo zasněženého Špindlu už napodruhé nezafungovalo. Ve všech ohledech je scénář průhledný a naprosto neomylně divák odhadne, jak který mini-příběh dopadne. Staří manželé po rozvodu, u nichž stará láska nerezaví, mladý pár v partnerské krizi, obelhaná mladá lékařka, která má románek na svoji rodinu fixovaným záletníkem - tohle je jen skromný výčet naprosté scenáristické rezignace na jakoukoliv špetku originality. A vše špatné podtrhuje slaboučká a sterilní režie. Film je kupodivu poměrně dlouhý, ta dějová řídkost by vystačila tak sotva na hodinu, koketuje to ale se záměrem natahovat to do téměř dvou hodin. Špindl 2 je zářnou ukázkou laciné stupidity, o kterou valný divácký zájem nebude. 3/10 ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Jak už to většinou bývá s pokračováním filmů, i zde se podařilo již tak ukrutnou nestravitelnou blbost posunout na ještě vyšší level a trýznění diváka dostalo zcela nový rozměr. V některých scénách je až vidět, jak herci netuší, co si s tak tragickým scénářem a dialogy mají počít. Kdybychom z toho vystříhali veškerý balast a trapnou vatu, při které se člověk kroutí jako paragraf a je mu fyzicky špatně, snad bychom dostali krásnou desetiminutovou reklamu na lyžování v českých horách, když je tam zrovna náhodou sníh a neřádí nějaký ten vir, a byla by to i hezká podívaná. Bohužel, je tam i těch přebytečných devětadevadesát minut. Hrůzostrašná zkušenost, která mne opět vrátila na zem, když jsem po dlouhé době dal šanci českému filmu. Totální hrobeso! 5% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Špindl 2" je v mojich očiach nefunkčný film. Nemyslím si, že ide o úplne najhorší film, čo som kedy videl a myslím si, že aj rok 2020 už priniesol horšie počiny. No jednoznačne platí, že to pôsobí lacno, amatérsky a odflákntuo. Osobne mám s filmom 2 závažné problémy, ktoré mu bránia dostať sa čo i len do priemeru. Vezmime si už len prvý "Špindl". Hoci si nemyslím, že išlo o dobrý film, tak minimálne mal dej, mal príbeh a pôsobilo to celkom sústredene. Film potrebuje hlavnú dejovú líniu, ktorá je dopĺňaná vedľajšími dejovými linkami. V tomto filme však máme asi 5 hlavných dejových línií a film sa ani na jednu nevie poriadne sústrediť. Najviac sa k tomu priblížili asi v príbehu Renáty a Martina. A ich dcéry Aničky. Hoci z toho stále nemám feeling hlavnej dejovej línie, tak pokus tam nejaký bol. Možno. Lenže okrem toho Renata tam má aj svoje kurzy, ktoré mohli ísť z toho filmu úplne von a o nič by sme neprišli. Možno s výnimkou hlášky - "Dýchame vagínou". Silviin príbeh si zaslúžil oveľa viac priestoru a mám pocit, že Hana Vagnerová pôsobí asi zo všetkých postáv najviac prirodzene. Jej reakcie, spôsob akým rozpráva, nepôsobí to všetko tak zúfalo amatérsky. A potom je tu zvyšok. Vítkov príbeh mohol ísť z filmu kompletne von, vzťah medzi Šárkou a Ctiradom tu mohol byť tak trošku bokom, príbeh nymfomanky mohol ísť takisto von. Ušetrili by sme čas na veci, ktoré pôsobili aspoň trošku zaujímavo. Možno sa dalo aj trošku viac venovať tým chlapom v krčme. S nimi bola občas celkom zábava a dobre sa počúvali. Obzvlášť Pavel Rímský. A už som tak trošku naznačil aj môj druhý problém. S výnimkou Hany Vagnerovej tu dokopy skoro nikto nepôsobí prirodzene. Dialógy pôsobia papierovo a scénky sú často maximálne nafúknuté. Málokedy máte pocit, že to pôsobí úprimne. A z toho potom všetko pôsobí ako keby sa príliš tvorcovia snažili. Občas som sa zasmial, no viackrát som mal pocit, že film bol stelesnenie trápnosti. A tých pár dobrých momentov za váš čas nestojí. Myslím to úprimne. Hodnotenie: D ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Balaš hrozně chtěl natočit silný film! A u chtění zůstalo. Oceňuji jak zachytil neschopnost komunikovat mezi partnery (Fiala a Hromdohrachovcová), ale líbivé záběry zasněžených hor mnoho nezachrání. Ostatní příběhy stojí za houby a originalita neexistuje (Trivago a Blažek, Ctirad Nádeníček a Sedláčková). Kohák a Pavlásek hluboko ve svých krabičkách, a jedině snad Skamene trochu vybočoval. Ženská skupina byla děsně otravná a jindy spolehlivou Čtvrtníčkovou nemuseli nechat tolik přehrávat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Záběry mají někdy kamerou z kraje oříznuté hlavy, nenavazují na sebe občas logicky ani střihově. Film je jedna velká reklamní kampaň na toto lyžařské středisko. Letecké záběry sjezdovek , ukázky sportů, vleků, bazénů, hotelů, barů, modelek a značkového zboží. Do toho pohnuté osudy svaté lékařky, postižených dětí, kajícího se nevěrníka a slípek hledajících na kurzu svou vnitřní sílu. Herectví se nedostavilo – s výjimkou postavy Anny Čtvrtníčkové. K tomu banality pouček z ženských časopisů a pánský humor ze čtvrté cenové skupiny, kde dojde i na „léčbu šukem“ nebo na „čuráka“. Ale pár vtipů mi pobavilo za což dávám jednu hvězdu včetně za neobratnost jediné „akční“ scény se záchranáři z horské služby. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Špindl 2 má tu obrovskou výhodu, že stačí vidět libovolných 5 minut a můžete film směle ohodnotit, protože víte, že lepší to už určitě nebude. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu jinak. Scénář ve stylu jakýchkoliv dvou dílů Ordinace nebo Ulice (vezmi tři čtyři dvojice a každé dej jakýsi povrchní mikropříběh a na konci je dej konečně dohromady), jen v prostorách Špindlu. Ostatně, už mě vyloženě s.ere, jak se české filmy podřizují sponzorům. "Hele, máme na Moravě vinařství, budeme vám dodávat víno do Prahy se slevou nebo zdarma, a vy o nás natočte film, třeba tři, taky seriál by se šikl." . "Hele, máme velký vodácký kemp, co o nás natočit pár filmových komedií?" - "Hele, máme na Slovensku v Tatrách super pobyty..." - "Hele, ve Špindlu máme taky, a je to blíž..." Atd. Navíc to ze všeho nejvíc připomíná Kameňák bez vtipů. Naprosto otřesná střihová skladba, kdy často není jasné, kdo kam jde, kde je, jak se kde objevil, jestli je noc, nebo den, jestli jsme v hotelu, nebo bufetu apod. Tomu vydatně "napomáhá" naprosto neschopná kamera, která zná jen polocelek, jen když je potřeba propagovat zasněžené krásy hor, přejde se výjimečně do celku - který je nastřižen opět tak neústrojně, až z toho bolí oči a mozek, protože ty celky nijak nevztahují k dění před a po nich. Detail kameraman taky nezná, a že by se často hodil. Třeba ve scéně, kdy Bendová vyjde před hotel a s pobaveným úsměvem vytáhne rtěnku - na tuto o několik scén později navazuje jiná, kde dva chlapi stojí u lyží zapíchnutých do sněhu, vedou nějaký dialog o čemsi, dokonce o vyfocení telefonního čísla, a sice divákovi nakonec dojde, že asi Bendová tou rtěnkou na lyže jednoho z nich napsala telefonní číslo, ale divák to NEVIDÍ - a to ani v detailu na těch lyžích! Vzhledem k tomu, že herci nemají co hrát, nedá se jejich "výkon" posuzovat, i když Jitka Sedláčková to málo alespoň zahrát zvládne na jisté vyšší úrovni. Nepochopil jsem ta cameo vystoupení Verešové, Vémoly nebo Zawadské, a ostatně ani Andrlová, Rimský, Pavlásek (jeho stand up vystoupení vejde do dějin jako to nejtrapnější na světě), Synková (btw, největší klišé ever s tou flaškou) jsou zde wtf do počtu. Kohákův band jsme nikdy neslyšeli hrát - vzhledem k jejich neustálému alkoholickému opojení to musela být mazec muzika. Taky mi tu vadí náhody - Navrátilova postava najde holku, ale nečeká na místě na příjezd, aby navigovala, ani jeho mobil nikdo netrasuje, aby zraněnou rychleji našli - ale maminka, tedy macecha, která zabloudila a sama neví, kde je, ji najde natotata. Doktorka nic neudělá, ale pak jí děkují, jak zachránila holce život? Wtf? Mohl bych pokračovat, ale natolik za to tento "skvost" fakt nestojí. Učebnice toho, jak se nedělá film - v českých podmínkách už asi stá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty vole, ty ezopičky... A jestli u prvního dílu někdo přemýšlel, zda vůbec někdy někdo nebo něco dokáže v trapnosti trumfnout "jakože" fejkového Klause, tak věřte, že real Vémola z dvojky to doručí levou zadní. Za Vagnerovou bych hrozně rád ještě něco přidal, ale nejde to... 1.5* ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Šel jsem do tohoto filmu s tím, že bude logicky ještě horší než jeho předchůdce, a tvůrci mě rozhodně nezklamali. Ve snímku se objevilo mnoho mně známých ale i úplně neznámých tváří a dost mě překvapilo, že jedinou herečkou, která se snažila podat i nějaký herecký výkon, byla Anna Čtvrtníčková. Ta mě navíc dokázala několikrát pobavit grimasami typickými pro jejího otce, na rozdíl od ní mě scénárista nerozesmál ani jednou. Dokázal mě jedině v jednom momentu přivést v úžas, ano, byla to ta chvíle s fantastickým lékařským zákrokem, po němž se dostavil pocit štěstí ze záchrany lidského života. WTF??!! No a sledovat "hereckou hvězdu", která si po celou dobu dokázala udržet výraz nadopované ovce, to byl zážitek sám o sobě. ()

Reklama

Reklama