Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ulici v typické čtvrti Buenos je zaparkováno luxusní SUV. Dovnitř se vloupá muž, který hodlá ukrást vše, co mu přijde pod ruku, ale když se pokusí dostat ven, dveře i okna auta se zamknou jako v opevněném bunkru. Ocitá se v naprosto zoufalé situaci – je v pasti. Kdosi pak přijde vůz zvenku zkontrolovat a vypadá to, že má plán. (Cinemax)

(více)

Recenze (44)

POMO 

všechny recenze uživatele

S malým prostorem skvěle pracující thriller s nepředvídatelným a uvěřitelným vývojem. Hlavní postava se zde vlastním přičiněním dostane do nepohodlné situace, ale tři-krát-zaslouženě. Překvapivě divákovi za celou dobu nezačne lézt na nervy, ani ho nudit. Potrestání viníka a zvědavost, kam se situace vyvine, jsou zde motorem zábavy. Proto mě pak lehce sklamal závěr - od svěžího a odvážného šlágru jsem čekal více než jen poukázání na alarmující stav kriminality v Argentině s patetickým uzavřením. [Sitges FF] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, osud šmejda v autě mně byl lhostejný a jediný co jsem oceňoval byl nápad jak s mála dělat hodně, ovšem v poslední třetině to nabralo výborný směr, perfketně mířená kritika řešení kriminality i sociálního postavení lidí. Konec bych udělal úplně jinak, ale hold Argentina není ani Francie ani Německo a už vůbec ne Polsko ovšem i tak spokojenost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý originální Survival thriller z Argentíny! Příběh se zaměřuje na zloděje, který se vloupá do auta, ovšem to byla jeho největší chyba v životě. Auto má vysoce zabezpečený securitní systém a zkrátka se z něj nejde dostat ven. Argentínci hezky pracují s atmosférou a napětím na tak malém prostoru 4x4 a hlavní antihrdina tam zažívá celkem nepěkné chvíle, kor když majitel k němu promlouvá skrz rádio a film je díky tomu zajímavější. Finále je nečekané a správně napínavé. Fajn krátká jednohubka. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Údajne uveriteľný príbeh. Tak to asi bude záležať od uhľa pohľadu vnímania samotným divákom, lebo diplomovka na 60 strán by mi bola málo, aby som odôvodnil svoje tvrdenia, prečo je tento snímok z pohľadu reálnosti - neakceptovateľný. "Telefónna búdka" je oproti tomuto smiešnemu pokusu o thriller - "Einsteinovou teóriou relativity". ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc, která mě neuvěřitelně nadchla a opět mi potvrdila, že základ je vždy kvalitní námět a scénář. Herecký představitel hlavní postavy mi moc sympatický nebyl, ale nijak mi to nevadilo, protože nápaditý a překvapivý děj má tak skvělý spád, že to přebíjí vše. A nevěřil bych, že po Noční jízdě přijde někdo s dalším filmem, který se bude takřka celý odehrávat v interiéru auta - a který bude zase tak skvělý. Nečekaná pecka z Argentiny, která mě zcela dostala - třeba už jen tím, kam se to celé v závěru vyvine a jak je to zábavné a současně chytré. Vážně skvělé! P.S. "Luxusní SUV" si představuji dost jinak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobický filmový přírůstek z Argentiny. Pokud holdujete sofistikovaným interiérům luxusních aut a libujete si ve stísněných prostorech, tak většinová část filmu bude pro vás orgastická. Bezvýznamný zlodějíček si za svůj cíl krádeže vybere luxusní vůz SUV zaparkovaný před domem méně frekventované ulice. To ještě netuší, že se právě nechal zlákat atraktivním designem vozu disponujícího mimořádně rafinovaným bezpečnostním systémem. A stejně tak rafinovaný je i jeho majitel. Jen co vleze dovnitř, bezpečnostní sytém ho uvězní a nepustí ven. Vůz má neprůstřelná a neprůhledná skla a je i zvukotěsný. Majitel poté vezme spravedlnost do svých rukou a vetřelce se rozhodne řádně vytrestat. Pravidelné telefonáty palubní linkou zlodějíčka pěkně potrápí. Nejdříve jsme svědky, kterak se zlodějíček lapí do pasti, načež opakované pokusy dostat se ven rozbíjením vnitřku auta absolutně nezabírají. Peter Lanzani je nadlouho jediným hercem na scéně, ač auto míjejí (nadržení) kolemjdoucí a dokonce se mladší konkurence pokusí rovněž o vniknutí do auta páčidlem. A komunikace mezi zlodějíčkem a majitelem prostřednictvím příchozích hovorů začne být atmosféricky působivá, napínavá a nabírat na intenzitě. Postupně se na scéně zjeví i majitel auta. A nebude chybět ani zkušený policejní vyjednavač. Nejedná se v žádném případě o první takový film svého druhu. Klaustrofobii a pohřbení zaživa v minulosti čelil Ryan Reynolds, své neblahé zkušenosti má s tímto odvětvím i Stephen Dorff, Colin Farrell kdysi dávno dost možná předpověděl zánik telefonních budek, do těsných prostor poměrně nedávno nahlédla i žena, jmenovitě Mélanie Laurent. když jí akutně chyběl kyslík i nápaditost. Režisér Mariano Cohn umí neotřele režírovat, dokáže zapůsobit, kde je to potřeba. K ruce má trio zajímavých herců - Peter Lanzani coby zlodějíček, Dady Brieva coby majitel auta a Luis Brandoni coby policejní vyjednavač. Ti všichni přispěli k nepředvídatelnému vývoji dějství. Závěr filmu nabízí i prostor k menšímu zamyšlení. Celkově jsem byl s filmem nadmíru spokojený. Kdo má argentinské filmaře spojené především s nekoukatelnými telenovelami, tak tenhle thriller vyvrací mýtus o nekvalitní, potažmo pokleslé jihoamerické produkci. A disponuje příslušně kvalitní technickou i řemeslnou složkou. 10/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po počátečních obavách sledovat hodinu a půl dlouhý minimalistický thriller o zloději zabouchnutém v luxusním SUV jsem byl k 4x4 docela skeptický, ale nakonec se z toho vyklubal velmi nápaditý a dynamicky plynoucí film stylem připomínající třeba Telefonní budku Joela Schumachera. Ale nečekaný směr, jakým se příběh ubere v poslední třetině, kde dojde k velmi doslovné společenské kritice bezpečnosti v ulicích Argentiny, tomu celému doslova nasazuje korunu. 4x4 je nečekaně silný film, který se nepouští pouze cestou přímočaré žánrové zábavy, ale má ambice upozorňovat na mnohem závažnější problémy moderního světa. Ve finále je to docela devastující podívaná. [Sitges 2019] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme ďalší film, ktorý sa takmer celý odohráva v jednom uzavretom priestore. Zároveň však ide aj o zžieravú kritiku argentínskej spoločnosti, respektíve kritiku tých, ktorí môžu za obrovskú kriminalitu v krajine a absentujúci pocit bezpečnosti jej obyvateľov. Kto je ale na vine? V záverečnom akte sa už príbeh presunie von, a možno to mu v konečnom výsledku uberá zopár bodov. Asi by som sa zaobišiel bez tej doslovnosti, ale ako "cudzinec" na druhej strane akceptujem aj to, že nám tvorcovia nejaké tie myšlienky tlačia priamo do hláv, keďže situáciu v Argentíne vôbec nepoznám. Inak neviem, či by film nemal spadať aj pod žáner sci-fi, predsa len takéto auto pôsobí ako z budúcnosti. 70% a za snahu tvorcov zaokrúhľujem vyššie. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Působivý thriller o zlodějíčkovi, který při pokusu o vyloupení auta skočí na špek protřelému doktorovi, jenž si svůj vůz nechal předělat na zatemněnou a neprůstřelnou past pro případné kriminálníky. Na skromném prostoru jedné ulice a jednoho interiéru s pohonem na všechna čtyři kola vznikl inteligentně vymyšlený a zručně napsaný i režírovaný film, který se vyvíjí nečekanými směry. Začíná atraktivním námětem o člověku uvězněném s omezenými prostředky v autě a debatujícím přes palubní desku s jeho majitelem, přičemž nejprve inovativně využívá prostředí vozu k různým dramaticko-komediálním situacím, pak v prostřední části trochu vaří z vody, leč nakonec se postupnou gradací dopracuje od příběhu o udělení tvrdé lekce za krádež až k chytrému a na překvapivé zvraty bohatému kriticky-sociálnímu komentáři o životě ve městech s vysokou hladinou kriminality, o nutnosti dodržování pravidel vzájemné slušnosti a o braní spravedlnosti do vlastních rukou. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Mám rád minimalistické filmy odehrávající se na jednom místě či specifické lokaci. Thriller odehrávající se v jednom autě, které navíc takřka celou stopáž stojí zaparkované na jednom místě, tu ještě nebyl a ejhle, i na tomhle se dá postavit zábavný a strhující příběh. Hlavní hrdina je ostřílený kriminálník, který v pohodě utáhne většinu času jen sám se sebou. Fandit mu nejspíš nebudete, jelikož je to hrozný sráč, ale jeho úskalí je radost sledovat a prožijete to s ním na plné pecky. Ke konci se to ještě ke všemu přehoupne v kritiku současné argentinské společnosti a místních poměrů, což bylo do té doby přítomno jen v náznacích. Někomu to třeba nemusí sednout, ale já jsem s tím problém neměl a samotné rozuzlení považuji za solidní koncovku. Když máte v ruce skvělý scénář, natočíte kvalitní film i na sedačce jednoho auta. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čumět hodinu a půl na upocenýho kripla v autě, co dělá uplný hovno, to radši pujdu krájet kuře. Nuda jak debil, pak nakonci nějaký rádoby houkání houkaček, čert ví proč a ani mikuláš by si nevěděl rady. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Absurdní zápletka o zlodějíčkovi, který je zavřený v luxusním SUV. Nic proti thrillerům z uzavřených prostor, ale zde fakt nebylo co nabídnout. Napětí minimum a jakékoliv inovace, nebo režijní, kamerové vychytávky, by člověk pohledal. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že v Argentině je takový problém bezpečnost na ulicích. 1) Téma je vhodné pro povídku či krátký film. Po první půlhodině jsem si už neuměl představit, co dalšího by se mohlo stát. A pravda, už se téměř nic nového nestalo._____ 5) Za zmínku stojí i pěkný 29letý argentinský herec a zpěvák Peter Lanzani (Ciro zavřený v autě)._____ 2) Spoiler. Pachatel se potýkal se třemi problémy: nedostatkem vody, zraněním a vlastní malou psychickou odolností. Nedostatek jídla je marginální, ať už si to panikařící Ciro uvědomuje anebo ne._____ 3) Spoiler. Nakonec šmejd přežil. Společenský apel je výmluvný. Jediný, kdo s obecnou kriminalitou něco dělá, je ten, kdo nemá co ztratit._____ 4) Srovnání s Telefonní budkou není na místě. Budka byl čistý kriminální thriller, zatímco zde se pod thrillerovým kabátkem ukrývá syrové sociální drama. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Neviem či som videl vôbec nejaký dobrý film z Argentíny, ale tento isto príjemne prekvapil. Film mi ponúkol tému, ktorú som ešte nevidel a zaujala. Trošku na škodu, že posledná tretina filmu sa ubrala trošku zlým smerom, čo pokazilo celkový dojem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mít to ujasněnější koncept a bylo by to super. Takhle to má dobrý nápad, který sice není dokonale veden po všech stránkách (jak atmosféry, tak i vedení příběhu a logiky), ale pořád nějak funguje a hodně vzdáleně to připomíná Saw, v takovém vyloženě komorním podání bez jakékoli brutality. Bavil mě ten souboj, byl jsem napnutý, kdo vyhraje, ale pak se to ze solidně rozjetého thrilleru rozhodne stát filmem s globálnějším přesahem, který ale jen povrchně načrtne a do celku dá krapet násilně, jakoby Cohn už nevěděl, co s uvězněným zlodějem v tom autě dál dělat. Ona by to i kritika fungování policie a systému mohla být, stejně tak to mohlo bez problémů mít i tu myšlenku ohledně toho, jaký je adekvátní a funkční trest pro nenapravitelného zloděje, ale to ta poslední půl hodina fakt měla být uchopena jinak a propracovaněji. Potenciál být něčím víc než obyčejným thrillerem tam byla, stačilo ji jen správně uchopit. To mi dosavadní dojmy chtě nechtě dolů shodilo, ale i tak je to pořád ještě mírný nadprůměr, kterému stojí za to tu šanci dát. Silné 3* ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů odehrávajících se na jednom místě co jsem kdy viděl, sice tam některý věci byly na hranici reálnosti a nereálnosti, ale vtáhlo mě to do děje a už nepustilo.. fakt originální survival z Argentiny.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale ako perfektne to začína. Vôbec som nevedel, čo sa bude diať, resp. čo sa vôbec deje. Čím ale ďalej to ide, tým viac je to kritika spoločnosti na pozadí ľudskej tragédie, neschopnosti zvrátiť svoj osud a tak započať osobnú pomstu svetu. Títo hispánci vedia prísť pravidelne s niečim neokukaným, zaujímavým a schopným. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek se vloupá do suv má nakradeno a chce odejít akorát to nejde. Tak zjistí, že to  tam na něho jakýsi  gynekolog nastražil a nechce ho z tama pustit snaží se z tama dostat a to je celý film. Líbil se mě konec bohužel to rozuzlení ,aby chlápek co zabil 3 lidi a nepoučil se vyšel s ´´čistým,, štítem na úkor chlápka co nezabil nikoho je špatné. Jinak Argentina má podobně neschopné fízly jak u nás. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o zloději uvězněném v SUV. Ani chvilku jsem se nenudil a bavilo mě to celou dobu až na ten nemastný neslaný závěr, v průběhu filmu jsem si celou dobu vymýšlel jak by to mohlo dopadnout a ono zrovna takhle. Celkem škoda. Ovšem silné 3* 6/10 ()

Reklama

Reklama