Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po několikaměsíčním pobytu v lázních zjistí čtrnáctiletý Pavel, že ho jeho láska, spolužačka Zuzana, přerostla o hlavu. Navíc si našla nového chlapce spolužáka, kterému pro jeho výšku přezdívají Eifelák. To je pro Pavla velký otřes a jako správný puberťák se velice trápí, vymýšlí krvavé pomsty, které se obyčejně obrátí proti němu zkrátka je úplně rozhozený. Jeho problémy a trápení chápe spíš jeho děda než zaměstnaní rodiče. Ale ta pravá náplast na ránu se najde až v podobě jiné dívky, se kterou se Pavel náhodou seznámí a která je velice zvláštní... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená dětská komedie o dospívání, bohužel s opravdu jen průměrnými hereckými výkony, kterou jsem ale jako malý měl docela rád, dnes už mi pochopitelně moc neřekne a spíš si jí připomenu jentak z nostalgie a to sice za: 1, film se převážně natáčel na panelovém sídlišti v Kobylisých, přesně v Ládví, kde vlastně skoro od malička vyrůstám a tak si tak trochu nostalgicky připomenu, tehdejší ještě skoro nedobudované okolí, které se ale do roku 1985 moc nezměnilo. Za 2, na tak trochu mladého a nesmělého, ale o to více bláznivého filosofa, skladatele, a básníka drobných esejí Pavla alias Richarda Medka. Občas to v samotném příběhu drobně zajiskří, ale na druhou stranu je toho hodně co tento příběh postrádá. Scény s kazetovým magneťákem a s písní " Moje milá lásko, la la la la la la"...atd, nebo ta se Zuzanou a s jejím zrychleným krokem, jsem měl na dlouhou dobu zafiksované v paměti, a ne a ne si vzpomenout z jakého filmu pocházely, až díky nedávné repríse jsem měl jasno:-) 3*: ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Neni za tim nejaka zenska? // Prosim Vas, vzdyt je to pionyr!" - - Hadrbolcova s luxusnim ucesem/parukou v divadle a jeji scenka s primarem kterej ji nepoznal je nejlepsi...stejne jako scenka s Augustou na fotbale. Klasicka sedmdesatkova sidlistni komedie pro mladez, trosku podobna sovetskym filmum. Ja s tim zadny problem nemam. Dlouhy, narozdil od hlavniho hrdiny, podstatne herectejsi vykon. Spousta znamych kvalitnich hercu a herecek, Pleskot, Popelikova, Bublikova, Drbohlavova, jen tu Belu Jurdovou jsem tam nejak nevidel... Pozorny divak si taky muze vsimnout ponechanych prereku v textu, coz ja osobne povazuju za velmi prijemne a prirozene, a co uz dneska nevidam. 3+ ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

V dětství mnohokrát viděno a postupně téměř zapomenuto... V paměti mi utkvěly nějaký útržky jako Karel Augusta na fotbale, bouchání plechovkou na okno a pár dalších scén. Po mnoha letech jsem film náhodou viděl znovu tak nějak v rámci zkoumání filmografie Jaroslava Papouška. Musim napsat, že je to zatim nejslabší Papouškův film, co jsem viděl (kromě 2 jsem viděl všechny). Takový různý domácí rozhovory o hovně, který třeba v Homolkovejch fungovaly, tady v podání Karla Augusty a Zdeny Hadrbolcový působily tak nějak uměle a nevěrohodně. Jestli jsem se za těch 70 minut zasmál 3×, tak je to moc. Za zmínku stojí snad akorát Jiří Pleskot a některý jeho životní moudra. Jinak je zajímavý, že 15-letá Zuzana Bydžovská byla takový hezký mladý děvčátko s milym hláskem a vyrostla z ní za pár let taková nehezká pani s hlasem, kterej připomíná nastartovanou vejtřasku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono to není sice žádné veledílo, ale milý a laskavý film určitě. (I když dnes by se bral spíše jako televizní film.) A myslím, že v období dospívání se každý kuk cítil podobně - také jsem si takhle představoval různé situace, jak zametu se sokem v lásce, a v reálu jsem chodil přírodou a přemýšlel nad tím, proč padá list ze stromu. A na chatě taky holky chtěly pusu a já se styděl až za ušima a utekl jsem ke studánce... Kromě toho je zde linie s dědou, která je neméně vtipná a jeho hlášky a nadhled mne bavily celou dobu. Do toho je i pár ne až tak zajímavých, ale pravdivých bonmotů a postřehů z běžného života, zvláště o ženách. Dalo by se říct, že film je o prvních i posledních láskách, ale podaný neuvěřitelně pozitivně, až má člověk chuť si zpívat tu chytlavou závěrečnou písničku a její lalalalala taky pořád dokola. Navíc se to točilo u branických ledáren, ještě než tam byla cyklostezka a lidi se tam chodili pocházet nezpevněnými cestičkami, což je další plus, a pokud jde o hlášky, ta "pane Douša, do toho, do toho" u nás na procházkách zlidověla. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ach, ty známky... :D Není to sice hlavním tématem filmu, ale musím říct, že je to hodně úsměvný pocit rok po dostudování výšky vidět film, ve kterém se prakticky po celý čas řeší problémy typu čtyřky z fyziky a vzpomenout si u toho na vlastní trampoty se známkami. Třeba když jsem dokázal být ještě na střední škole půl dne vystrašený z jedné pětky za neudělaný domácí úkol nebo dva týdny prožívat depresi pro trojku na vysvědčení z předmětu pro mou další orientaci stejně nepříliš podstatného (zatímco dnes už na nějakých známkách z pár let starých vysvědčení stejně nezáleží... :o)). Ale teď k filmu: Dost průměrná, obyčejná, tradičně moralizující „teenagerská“ komedie z dob socialismu má alespoň výrazně nadprůměrnou kamerou Miroslava Ondříčka. Na autorský Papouškův film až překvapivě málo osobité, byť občas dojde na pár nápadů v podobě rozervných Pavlových představ, jinak spíše zaměnitelné s řadovou tvorbou. Když film diváka vybízí k přemýšlení nad něčím, co přímo z děje nevyplývá, pouze to člověku nezáměrně asociuje (viz. mou první polovinu komentu), je něco do jisté míry špatně. Ale příjemnou rodinnou atmosféru film určitě má, včetně závěrečné písničky, dětský výkon v hlavní roli (Richard Medek) patří rozhodně k těm povedeným a na jednou to i díky krátké stopáži lze skouknout, jo. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • V úvodních titulcích je mezi jmény „dětských“ herců chybně uvedeno jméno Vlastimil Dlouhý, přestože se jmenoval Vladimír. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama