Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po několikaměsíčním pobytu v lázních zjistí čtrnáctiletý Pavel, že ho jeho láska, spolužačka Zuzana, přerostla o hlavu. Navíc si našla nového chlapce spolužáka, kterému pro jeho výšku přezdívají Eifelák. To je pro Pavla velký otřes a jako správný puberťák se velice trápí, vymýšlí krvavé pomsty, které se obyčejně obrátí proti němu zkrátka je úplně rozhozený. Jeho problémy a trápení chápe spíš jeho děda než zaměstnaní rodiče. Ale ta pravá náplast na ránu se najde až v podobě jiné dívky, se kterou se Pavel náhodou seznámí a která je velice zvláštní... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono to není sice žádné veledílo, ale milý a laskavý film určitě. (I když dnes by se bral spíše jako televizní film.) A myslím, že v období dospívání se každý kuk cítil podobně - také jsem si takhle představoval různé situace, jak zametu se sokem v lásce, a v reálu jsem chodil přírodou a přemýšlel nad tím, proč padá list ze stromu. A na chatě taky holky chtěly pusu a já se styděl až za ušima a utekl jsem ke studánce... Kromě toho je zde linie s dědou, která je neméně vtipná a jeho hlášky a nadhled mne bavily celou dobu. Do toho je i pár ne až tak zajímavých, ale pravdivých bonmotů a postřehů z běžného života, zvláště o ženách. Dalo by se říct, že film je o prvních i posledních láskách, ale podaný neuvěřitelně pozitivně, až má člověk chuť si zpívat tu chytlavou závěrečnou písničku a její lalalalala taky pořád dokola. Navíc se to točilo u branických ledáren, ještě než tam byla cyklostezka a lidi se tam chodili pocházet nezpevněnými cestičkami, což je další plus, a pokud jde o hlášky, ta "pane Douša, do toho, do toho" u nás na procházkách zlidověla. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi ty Pavlovy básničky a jeho představy vadily, ale bylo to jeho sebevyjádření, takže jsem se jim přestala bránit. Písničku, kterou tu složila a zpívá mladička Zuzana Bydžovská, jsem dlouho nemohla dostat z hlavy. Ta je tak krásně vlezlá až je nakažlivá. Jen mi ten hlas k ní neseděl. Pořád jsem měla pocit, že to není její hlas a že je přemluvená někým jiným. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nenásilný, jemný příběh o 14ti letem Pavlovi, který se návratem z lázní vrací do jiného světa, kde ho zdánlivě nečeká nic dobrého. Silná podpora z rodinného kruhu, a hlavně osobitá, mladá Zuzana Bydžovská, ho vrátí zpět do starých, dobrých kolejí. Pavel je opět pionýr, jenž je připraven na službu k obraně vlasti. Poučná komedie z prostředí paneláků z poloviny 70tých let. Panely, tapety, sedací soupravy, prostě normalizujeme a shromažďujeme Určitě plus za skvěle ztvárněné Petrovy představy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V dětství mnohokrát viděno a postupně téměř zapomenuto... V paměti mi utkvěly nějaký útržky jako Karel Augusta na fotbale, bouchání plechovkou na okno a pár dalších scén. Po mnoha letech jsem film náhodou viděl znovu tak nějak v rámci zkoumání filmografie Jaroslava Papouška. Musim napsat, že je to zatim nejslabší Papouškův film, co jsem viděl (kromě 2 jsem viděl všechny). Takový různý domácí rozhovory o hovně, který třeba v Homolkovejch fungovaly, tady v podání Karla Augusty a Zdeny Hadrbolcový působily tak nějak uměle a nevěrohodně. Jestli jsem se za těch 70 minut zasmál 3×, tak je to moc. Za zmínku stojí snad akorát Jiří Pleskot a některý jeho životní moudra. Jinak je zajímavý, že 15-letá Zuzana Bydžovská byla takový hezký mladý děvčátko s milym hláskem a vyrostla z ní za pár let taková nehezká pani s hlasem, kterej připomíná nastartovanou vejtřasku. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená dětská komedie o dospívání, bohužel s opravdu jen průměrnými hereckými výkony, kterou jsem ale jako malý měl docela rád, dnes už mi pochopitelně moc neřekne a spíš si jí připomenu jentak z nostalgie a to sice za: 1, film se převážně natáčel na panelovém sídlišti v Kobylisých, přesně v Ládví, kde vlastně skoro od malička vyrůstám a tak si tak trochu nostalgicky připomenu, tehdejší ještě skoro nedobudované okolí, které se ale do roku 1985 moc nezměnilo. Za 2, na tak trochu mladého a nesmělého, ale o to více bláznivého filosofa, skladatele, a básníka drobných esejí Pavla alias Richarda Medka. Občas to v samotném příběhu drobně zajiskří, ale na druhou stranu je toho hodně co tento příběh postrádá. Scény s kazetovým magneťákem a s písní " Moje milá lásko, la la la la la la"...atd, nebo ta se Zuzanou a s jejím zrychleným krokem, jsem měl na dlouhou dobu zafiksované v paměti, a ne a ne si vzpomenout z jakého filmu pocházely, až díky nedávné repríse jsem měl jasno:-) 3*: ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • V úvodních titulcích je mezi jmény „dětských“ herců chybně uvedeno jméno Vlastimil Dlouhý, přestože se jmenoval Vladimír. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama