Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Douglas 

všechny recenze uživatele

První série byla skvělá (zejména první polovina před probuzením Colina), druhá mizerná, třetí - soudě podle těch dílů, které jsem bohužel viděl - tragická. Prudké pády některých seriálů do hlubin romantického sentimentu mě nikdy nepřestanou překvapovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další ze současné generace amerických rodinných seriálů (u nás k vidění kolem roku 2005) o vztazích dětí a rodičů, dospívání, životě na malém městě a podobných věcech. Chovám k němu jisté sympatie, ale ty se zakládají pro změnu na mých osobních vztazích. Bylo by malicherné a mladicky nerozvážné přihodit čtvrtou hvězdu kvůli tomu, že se mi vzpomínky na sledování Everwoodu spojují s jistou ženou, která pro mě teď už kdysi dost znamenala? Není tady (a nebude), takže můžu říct, že bylo, beze strachu ze starého dobrého ultranásilí:) Ne, vážně - Emily VanCampová je nádherně roztomilé spořádané děvče s krásnýma očima, ale tu hranici mezi něčím, co by mě opravdu bralo a (s)prostou limonádou Everwood překračuje až příliš často na to, aby si vysloužil osmdesátku. Navíc mám už krapet dost těch seriálů, kterými se táhne ta poměrně předvídatelná "osudová láska" - viz Gilmorova Děvčata, Dawsonův Svět a jiné. 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Greg Berlanti & team .. Tak tohle je (po dlooouhé době) skvělý americký rodinný seriál. Dobrý scénář, skvělí herci, vtip, city, hlášky, krásné maloměsto a jeho okolí ... Jednoznačně doporučuji! Jednoznačně je nejlepší a nejzábavnější první řada, další dvě už spíše pokulhávají za původní a potvrzují obvyklý trend postupného poklesu kvality.. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Andy Brown je geniální doktor, schopen zachránit nejeden beznadějný případ. Jako manžel a otec ale selhává, a věci se mění až vlivem rodinné tragédie. První série Everwoodu dostává svojí pověsti vážnější mužské verze Gilmorových děvčat, a bez nadsázky se řadí ke špičce rodinného dramatu. Sérií druhou bohužel seriál zabředá do vod průměru, ze kterých se snaží dostat až do samého konce. Důvodů, proč se do horského městečka vracet, je ale pořád stále dost, ať už pro nezaměnitelnou maloměstskou atmosféru, fajn postavy, hned několik osudových shipů, nebo třeba první velké role Emily VanCamp, Chrise Pratta, Sarah Drew či Sarah Lancaster. Třešničkou na dortu je postava doktora Abbotta (vynikající Tom Amandes), která si prošla mým nejoblíbenějším seriálovým vývojem vůbec. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Blake Neely : 1. Lonely People - Jars of Clay [2:47] ,2. Trouble - Kristin Hersh [3:21] ,3. These Days - Griffin House [3:56] ,4. Only Living Boy in New York - David Mead [3:15] ,5. Summer Breeze - Jason Mraz [4:26] ,6. Father and Son - Leigh Nash [3:49] ,7. The Harder They Come - Guster [4:01] ,8. Don't Be Shy - Travis [2:42] ,9. Operator (That's Not The Way It Feels) - Toby Lightman [4:16] ,10. The First Time Ever I Saw Your Face - Stereophonics [3:58] ,11. Jump Little Children - Cathedrals [3:54] ,12. Main Title Theme - Blake Neely [2:54] ,13. Love Song - Treat Williams [2:05], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Priemerný seriál pre rodiny na nedeľu večer, či skôr na nedeľu večer pre mamy. Nič proti mamám a ich seriálom, len vravím, že Treat Williams je Treat Williams. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vím že by si to zasloužilo přísnější hodnocení, ale nemůžu odolat. Bohužel jak už to s americkými seriály a seriály obecně bývá, s dalšími sériemi přichází i úbytek kvality. Berte to mé hodnocení hlavně za první dvě série. PS: Pokud tam brzo v té třetí řadě někdo neupadne do komatu, tak slevím na tři! ()

castor 

všechny recenze uživatele

4hvězdičkové hodnocení za první, potažmo druhou sérii.. zbytek už bohužel viditelně strádá!! Přítomnost Emily VanCamp ale zlepšuje veškerá klopýtnutí!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj bezkonkurenčně nejoblíbenější současný seriál, který jsem si dokonce zařadil do TOP 10 seriálů... Nikdy nezapomenu na ten okamžik, kdy jsem poprvé usedl před obrazovku, poprvé uslyšel tu nádhernou hudbu, která doprovázela znělku seriálu (bylo to v lednu 2004, to jen pro zajímavost) a zahleděl se poprvé do kulis malebného horského městečka jménem Everwood (mimochodem se jedná o městečko fiktivní, které se ve skutečnosti takto nejmenuje), kde se každý s každým zná a kde je to takové domácké. Od té doby jsem nevynechal ani jeden díl, nezlomila mne ani jeden a půl roku trvající prodleva mezi druhou a třetí řadou, naopak, s každým dalším dnem oné prodlevy jsem se těšil stále více a více na další díly. Nevím, co mne na tomto seriálu zaujalo, snad je to charizmatický laskavý doktor Brown v podání perfektního Treata Williamse, snad úžasně pubertální a autoritám vzdorující Ephram, jež postupem času dospívá, v podání Gregoryho Smithe, snad jsou to malebné kulisy, ve kterých se seriál odehrává, snad jsou to zajímavé příběhy lidí z jednoho městečka, prostě se mi seriál líbí jako celek. Nejlepší samozřejmě je, ža kromě toho, že se po dobu celého seriálu řeší vztahy mezi hlavními aktéry, má také každý díl jeden samostatný příběh, který se odvíjí bez nutnosti znalostí minulých dílů, což dává naději ke sledování tohoto seriálu i lidem, kteří neznají souvislosti. Dávám bez jakýchkoliv diskuzí pět hvězdiček, a to proto, že neznám lepší seriál ze současnosti, který by mne tak zaujal. Tento je jedinečný a výjimečný, a to mi nikdo nikdy nevymluví... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec obou řad tohoto seriálu a já můžu říct,že to byl opravdu povedený seriál,který trochu oživil žánr rodinných seriálů.Ano občas má člověk pocit,že už to opravdu někde viděl ale ono vám to bude stejně jedno.Je to prostě svižný seriál,který si zaslouží vaši pozornost ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvelo, prvých 15 častí považujem za niečo úžasné. Žiadna účelovosť, postavy sa správajú normálne, akurát má to jednu chybu - ten bastard v kóme. Akonáhle sa zobudí, všetko ide dole vodou. Dobre, zlepší sa to keď SPOILER umrie SPOILER, ale potom to opäť ide z kopca. Postavy potom riešia problémy ako: chodím s narkomanom, chodím so starším dievčaťom, moja priateľka ma AIDS a pod. No a toto nemusím, lebo pochybujem, že to všetko sa môže odohrávať v jednom malom mestečku. Tak som to prestal pozerať. Hodnotenie: prvá polovica prvej série 80%, ostatok 20%, priemer 50%. Dávam 60%, to kvôli stále skvelému Tomovi Amandesovi. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mám rád takový ty maloměšťácký seriály ve stylu Gilmorovejch děvčat, kde se všechny postavy znaj. Tohle neni taková zábava, ale má to sympatické herce a sem tam pár epizod se dá do roka zkouknout u telky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +herci v čele s Emily VanCamp a Gregory Smithem, dále potěší Nora Zehetner, Sarah Drew a Sarah Lancaster, líbil se mi český dabing, a dějové linie mladších herců -naopak mě nezaujali některé dějové linie těch starších a především jsem si moc neoblíbil hlavní postavu, asi bych si s ním nerozuměl, rovněž mě celkem nudili epizody kde třetinu času zabral pacient a jeho problém, kdyby mě tohle zajímalo, pustím si čistě lékařský seriál, rovněž chování některých postav mě občas iritovalo (Amy, Dr. Brown)/// Kdysi, asi před 7 lety jsem zhlédl náhodně pár částí a docela pevně mi utkvěli v paměti. Tedy především Emily VanCamp. Od té doby jsem seriál chtěl vždy vidět. Až teď jsem měl tu možnost se podívat na všechny čtyři řady. A asi bych vydržel i pátou nebýt toho, že Everwood (první řadou především) mi připadal mírně zastaralí. Koncepčně jak seriál z druhé poloviny devadesátých let. Později se to zlepšilo, ale zase mi přišlo na mysl dojem, že nemají mnohdy moc o čem vyprávět. A pak taky některé dějové linky byly celkem naivní a obyčejné. A přitom jim byla dána velká váha. Opravdu vidět to před zmíněnými lety, dal bych o hvězdičku víc. Nejen že jako mladší bych si to víc užil, ale zároveň to tehdy byl ten nejmodernější a nejnovější seriál. Paradoxem však je, že můj otec tomuhle seriálu dal 5* a považuje ho za jeden z nejzajímavějších seriálů co v poslední době viděl./// Celkem 64%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z obľúbených seriálov mojej mladosti, hoci ma tam hlavný hrdina Ephram dosť často štval. Skvelá úvodná znelka, zaujímavé neošúchané prostredie, sympatický otec, to všetko vytvorilo výbornú atmosféru skĺbenú s realistickými životnými príbehmi. A nakoniec zo seriálu pochádzajú aj zaujímaví herci ako Emily VanCamp alebo Chris Pratt. Na Everwood mám výborné spomienky a mládeži môžem jednoznačne len odporučiť. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemný dramatický seriál z malého městečka. Seriál má 4 série, některé díly jsou suprové, některé nejsou zas tak kvalitní, ale celek je výborný. Hlavně bych doplnil, že Everwood má skvělé komediální prvky:)). 87 % (aneb slaboučkých 5 hvězd). ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Americké maloměsto v krásných kotlinách a podhůřích. Na podobná prostředí já mám upřímně slabost. A nezastírám jí. Seriál Everwood je však na můj vkus až příliš normální, příliš rodinný, tu a tam i příliš sentimentální a uměle nastavovaný. V zásadě se mi ta koncepce poměrně líbí. I když jde v podstatě v každých dílech o totéž, je to vcelku příjemně koukatelné a na nervózní nedělní podvečery, když je tedy nálada, se to snad i hodí. Ve vztahu Ephrama a Amy ten cit i docela věřím - a to je co říct. Ale přeci jenom: stále je to všechno málo. Zvlášť na více sérií. 60% ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama