Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 409)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ještě chvilku starý dobrý "die-hard" Bruce, ale tahle nálada se zanedlouho mění v celkem normální akční podívanou postrádající McClaneovy tradiční hlášky a totální nadhled. Ovšem zase s pár roztomilými "wtf" scénami (hydrant-->vrtulník, auto-->vrtulník, Bruce-->stíhačka, atp.). 3* z milosti a příště zas radši nějaký starší kousek z teď už bohužel tetralogie - tři předchozí díly jsou totiž nesrovnatelně lepší, nakopnutější a hlavně mnohem zábavnější. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený návrat Brucea Willisa, ktorého postava nestratila nič zo svojej pôsobivosti a aj po mnohých rokoch jej Willis dokázal vdýchnuť šarm a dôvtip. Ten je totiž pri scénach s dospievajúcou dcérou úplne jednoznačný. :) Akčné pasáže ponúkajú divákovi len to najlepšie a záverečná naháňačka na diaľnici mi ako milovníčke dokonale štylizovanej akcie maximálne vyrazila dych aj po tom všetkom, čo sa vo filmovom akčnom priemysle už vymyslelo. Navyše scenár, hoci je mierne hlúpy, poukazuje na dnešnú virtuálnu realitu, ktorá môže so sebou priniesť neblahé následky, aj keď viem, že o to v tomto prvoplánovom akčňáku nešlo :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Noční můra všech IT techniků. Nebo spíše nejlepší komedie jejich života, jak se to vezme :o).....Ale jo. Wiseman to totálně nezpackal. Je to určitě nadprůměrný akční film, ale to je tak bohužel všechno. Být hardcore fandou série ´Die Hard´, musel bych se ptát: Kde jsou ty suché cynické hlášky, tak typické pro Johna Mcclanea? Kde jsou ty nečekané dějové zvraty, které tak zdobily ´dvojku´a ´trojku´? Svojí přímačarostí se Wisemanův film nejvíc blíží jedničce, ale na rozdíl od ní postrádá napětí, protože Willis má kostru asi z titánu a nezastavilo by ho, ani kdyby na něj spadnul Boeing. Jinými slovy - ta až komiksová nadsázka tenhle film zabíjí. To platí zejména o McClaneových protivnících - mrštý frantík, nepochybně starší bráška Spidermana, spadne z 10 metrů z helikoptéry na beton a pohodička. Ale to není nic proti Maggie Q - tu můžete několikrát praštit pěstí (aniž by se jí narušil make-up), fláknout s ní několikrát o stěnu (make-up pořád drží) a následně do ní napálit v plné rychlosti autem a s ní to ani nehne a ještě vám klidně nakope prdel. Sorry, Wisemane, ale na ´Aeon Flux 2´nejsem zvědavej, mě tyhle feministické superhrdinky už maličko nudí :o) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je oproti předchozím 3 dílům nejvíce nadupaná, tedy co se týče akce a triků, ale zároveň jde v mých o očích o zatím nejslabší díl (a ne zrovna o málo). Záporná strana sice přišla se sexy vedlejší záporačkou, ale ani ona spolu s nepříliš charismatickým hlavním zlosynem se nemohou rovnat bratrům Gruberům, spíš za nimi hodně zaostávají. Podstatnější je však asi proměna hlavního hrdiny. Je to prostě jinačí McLane, než jak ho zná divák z předchozích dílů; humor a šikovnost (na rozdíl od svého silně neoddělitelného vulgárního slovníku) sice neztratil, ale už nevypadá tak zranitelně (diváka o tom nepřesvědčí ani jeho neustále zkrvavené oblečení) a sympaticky obyčejně (John toho tady zvládá s výrazem suveréna snad ještě víc než za mlada). Navíc kromě několika parádních scén nebo dobrých nápadů (zaujal mě třeba trik s vodním hydrantem, nápad s tunelem…ehm, ne už tolik to dění v něm) byl divák svědkem hlavně mnoha přestřelených akčních sekvencí, narážím především na hrátky se stíhačkou a kamionem, kdy jsem se poprvé začal nechtěně smát, jak hloupé to bylo (to se mi tuším po celou sérii nikdy nestalo). Konec byl pro změnu příliš laciný, klišoidní a ani John ho se svými hláškami nedokázal zmírnit. Proto tentokrát pouze lepší 3*. „Sejmul jste autem vrtulník.“ – „Došly mi náboje.“ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, Bruce Willis ze svého kouzla osobnosti pranic neztratil, ale Live Free or Die Hard už mi rozhodně nepřijde jako přímý nástupce legendární trilogie a myslím, že za pár let se s ním, jako s nedílnou součástí celku Die Hard, počítat jednoduše nebude. Pár úsměvných odkazů na předchozí filmy stále nejsou dostatečná kompenzace pro nulové fuckování a absenci onoho typického, Die Hardovského, chytrého příběhu s nějakými zajímavými zvraty a mocným záporákem. Svět počítačových geeků s bojovou taktikou ala "nahrávám virus" už bohužel není tak cool jako stará, dobrá hromada svalů a bouchaček. Ovšem aspoň to nese výhodu v tom, McClane v tomto podivném světě působí, jako jediný normální a správný člověk, díky čemuž se divák lépe vcítí do jeho role. A co se týče akce, Wiseman mile překvapil, když naservíroval vskutku vydatnou porci všemožných vysokorozpočtových explozí, soubojů a honiček, takže 4 hvězdičky má u mě jisté. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • U Matta (Justin Long) doma je možné zahlédnout figurky známých filmových postav Terminátora a Spawna, kterou John McClane (Bruce Willis) poškodí. (SeBig)
  • V priebehu niekoľkých sekúnd demoluje John McClane (Bruce Willis) pri svojej jazde kamiónom dvakrát to isté auto, čierny Mercedes s poznávacou značkou zakončenou číslom 409. (Greenpeacak)
  • Keď John McClane (Bruce Willis) vchádza policajným autom do tunelu prenasledovaný vrtuľníkom, vidíme úplne prázdnu ulicu, načo Gabriel (Timothy Olyphant) prikáže otvoriť tunel v protismere a následne aj zo smeru, odkiaľ prišli. Zrazu sa však spustia autá z oboch smerov, teda aj z toho prázdneho. V ďalšom zábere vidíme schému tunelu a tá ukazuje, že tunel má len 2 vjazdy, a teda autá zo smeru ich príchodu nemali odkiaľ prísť. (Hosak)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama