Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 409)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ještě chvilku starý dobrý "die-hard" Bruce, ale tahle nálada se zanedlouho mění v celkem normální akční podívanou postrádající McClaneovy tradiční hlášky a totální nadhled. Ovšem zase s pár roztomilými "wtf" scénami (hydrant-->vrtulník, auto-->vrtulník, Bruce-->stíhačka, atp.). 3* z milosti a příště zas radši nějaký starší kousek z teď už bohužel tetralogie - tři předchozí díly jsou totiž nesrovnatelně lepší, nakopnutější a hlavně mnohem zábavnější. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou radost, že návrat starých dobrých akčních hrdinů se zatím daří vysoko nad očekávání dobře. Sylvester Stallone jako Rocky Balboa všem ukázal, že když se chce, tak to může i vyjít, Bruce Willis vše jen úspěšně dotáhnul do konce. John McClane je drsnější, více hláškující a více akční než jsme byli doposud zvyklí. Na nový McClaneův look však nenuceně přistoupíte a začnete se kochat neuvěřitelným sledem akčních scén, které nejen že vypadají draze, ony vypadají dokonce i stylově. Do krve se divákovi dostane více adrenalinu, než u všech předchozích Willisáren dohromady. Helikoptéra vs. policejní auto, náklaďák vs. stíhačka, automobil jako výtah, zdroj PC jako C-4. Neuvěřitelné střídá ještě neuvěřitelnější a překvapivě se mi to všechno líbilo. Užil jsem si každičkou scénu, každé Johnovo uculení a každou scénu, která patřila Maggie Q. Mé první setkání s filmovým rokem 2007 začalo lépe než skvěle. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Hrdina proti své vůli má další blbej den.... J. McClane přidal na akci a nesmrtelnosti. Bruce Wilis dělá co může, aby na něm nebylo poznat, že zestárnul a digitální háv mu sluší. Zajímavé také je, kolik se na snímku podílelo kaskadérů.... Dobrá akce, napětí, hlášky. To mi stačí.... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Johnovi jsem věřil, že se vrátí v plné parádě a nezklamal mě. Sice mě trochu mrzeli ty nadsazenější věci jako stíhačka, létající auto, ale při vzpomínce na explozi střechy mrakodrapu, zřícená letadla a vykolejený vagón metra ve stanici se nepřipojím k těm náhle objevivším zástupům se znalcům Die Hard, kteří náhle vyčítají přepálenost akce. Hlášky cynické a účinné ("přijel cirkus?"). Brutálnost je bohužel kvůli ratingu mizivá a John si může dovolit říct jen jednou "Do prdele!". Ani se nedočkáme podobné scény z DH 3, kdy John ve výtahu postřílí čtyři lidi a pak vyleze celý zakrvácený. Škoda toho, věřím, že na DVD se dočkám více krve, nadávek a násilností... Když se nad tím zpětně zamýšlím mrzí ještě ty nepříliš dotažené věci jako samotné hackování nebo samotný algoritmus. Chytrého Johna jak jsme ho znali se dočkáme jen jednou (vysílačka). Něčeho jako DH3, kde John dostává hádanky s přelíváním galonů vody a další milé maličkosti, které z Johna dělali pomalu Bournea tu prostě není. Přesto dávám plné hodnocení, už jen abych trochu nakrknul ty škarohlídy, co si mysleli, že John to v souboji s Shrekem, Spideyem nebo Piráty prohraje. Je to podobně velký a nečekaný návrat jako Casino Royalo. Jen doufám s tím rozdílem, že Johna už zanechají v síni slávy a víckrát ho nevytáhnou. Ani já bych totiž nevěřil, že se to podruhé povede. PS: Strašně mě bavilo, když se John několikrát překvapivě ozve padouchům a vyvedené z míry je pošle do prdele. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí očekávalo z téhle pasti možná to nejhorší, co se čekat dalo. Už jen fakt, že se dostala do kategorie PG-13 něco svědčí. Pak přišel trailer, který akčně nabytou podívanou dokázal u diváka uzemnit neskutečným způsobem a nakonec to završil scénou, kde auto najede na vrtulník a kompletně ho zdemoluje. Konečně po shlédnutí Smrtonosné pasti 4.0 můžu bez problému říci, že se jako pokračování povedlo i na úkor toho, že je omezeno právě dík PG-13 a není tak krvavá, brutální nebo dokonce agresivní jako její předešlé díly, což vůbec nevadí. To co film drží nad vodou je každopádně hlásící Bruce Willis a akční scény, o kterých se samotní autoři chlubily, že s přicházející novou digitální technologií vzniká nová éra akčních scén, které budou bít tak dokonale do očí až si je radostí vykoukáme a musím se přiznat, že jsem se chvílema opravdu nestačil divit. Jenže právě akce a McClane je opravdu to jediné na co se v tomto filmu těšit. Samotný příběh za moc nestojí a spíš v nepřetržité akční jízdě dost překáží. To nemění fakt, že tento film přichází s něčím absolutně novým, neokoukaným a tak realistickým, že se nad akcí budete rozplívat tak příjemně jako já. --- Právě si sejmul vrtulník autem - Došly mi náboje ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Předtím, co je vrtulník zničen po nárazu autem, z něj vyskočí Rand (Cyril Raffaelli) na silnici a sluchátka mu spadnou na zem. V dalším záběru si je ale znovu sundává z hlavy. (Gyrobus)
  • Ve 14. minutě a 17. vteřině je sestřelena sběratelská figurka Terminátora v bytě Matta Farrella (Justin Long). Těsně před dopadem na počítačovou klávesnici je možné zahlédnout na jednom z jejích tlačítek nápis "Back". Jedná se o malé připomenutí časté hlášky představitele Terminátora Arnolda Schwarzeneggera "I'Il be back". (Terva)
  • Letoun F-35B ve skutečnosti nemá vnitřní hlavňovou výzbroj. Ta je vestavěna pouze v armádní verzi "A" bez kolmého startu a přistání a jedná se o jeden rotační kanón. (Foxhound#1)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama