Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tu rozepisovat moc dlouho ale tenhle dokument je opravdu pro milovníky hororu. Jsou tu rozhovory s velikánama hororua spíše to vyzní jako takový vzpomínkový blog. Miluji scény kdy se zaměří na méně známé kousky. Rozhodně doporučuji a už se nemůžu dočkat druhé části a budu doufat že bude ještě monumentálnější. ()

Zupan_ 

všechny recenze uživatele

Keďže sme v progresivnej dobe a dokument je o rokoch 80tich ,tak špinenie Regana iste nemôže chýbať že ? Už len za tú zbytočnú vložku hviezdu dole. Ináč sa jedna o sériu intervií a nie dokumente, kde sa každému filmu venujú zhruba len pár minút. Preberajú sa tam hlavne už známe horory nič nové sa tam fanúšik žánru nedozvie. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neděste se více než 4hodinové stopáže. Tempo je obrovské a utíká to jako voda. Dokument si bere na paškál osmdesátkové horory přičemž každému věnuje asi 2 až 5 minut. Velkou část probíraných hororů už asi každý hororový nadšenec viděl, ale do 4 hodin se samozřejmě vešla i spousta totálně neznámých céčkových kousků. Zazní spousta názorů těch vůbec nejpovolanějších, povětšinou z řad samotných režisérů či herců a bohužel i promluvilo i několik plastových figurín, co kdysi bývalo herečkami. Kromě samotných filmů si bere dokument na paškál i jednotlivá témata úzce spjatá s horory, a to od těch zajímavějších jako speciální efekty, kult oblíbených zabijáků, či jednotlivé žánry hororu. Až po ty debilní, které jsou rakovinou současného světa jako počátky feminismu a nesmyslné zveličování a vyzdvihování úžasných ženských hrdinek, či slavní otravní tlustí negři, kteří přežili běsnění v Noční můře z Elm Street. [75 %] ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Stopáž (ve které jest obsaženo 81 filmů) je sice slušný nářez, ale dá se to v kuse. Jelikož Frajer42 mi ušetřil práci s pozn. o těch opravdu debilních tématech, které i mě znechutily, vypíchnu za sebe pár pozn. Až dodnes jsem nevěděl, jak vypadá můj velký oblíbenec, Larry Cohen;) páč jsem po tom nikdá nepátral. Zjištění, že Tom Atkins je opravdu H veterán a nikoli jak jsem si vsugeroval David Warner. Keith David je stále velký sympaťák (i vzdor těm poněkud srandovním obroučkám) a umí perfektně pusou, main theme z the Thing;-) Barbara Crampton je pořád kočka a Kincaid z Noční Můry 3 a 4 vypadá ještě blběji, než v 80tkách. Aby se stihlo co nejvíce filmů, je zde prostor věnován nehoráznému množství opravdu kokotinek, které i přes tu ´´chválu´´ či nostalgické slzy, si s velkou pravděpodobností, nikdy neseženu. Páč mi bohatě stačí, že vím o čem jsou. Zatímco vysoce nadprůměrné klasiky typu Hellraiser jsou zde odbyty na ploše 3min. Což se dalo ostatně čekati. Potěšil prostor, fjenovány hudbě a i když bylo zmíněno množství filmů, tak se více věnovali Pátkům 13. (Manfredinimu prý někdo řekl, že zní jako Bernard Herrmann, což při hlubším prozkoumání, nezní zase tak rouhačsky) a Halloweenu, což nevadí, leč...čekal jsem komplexnější a pestřejší rozsah. V této části je ale chlápek jménem James Rolfe, který zde zmíní, že jeho nej ost je Halloween III, což zahřálo u srdce. K tomu se pojí samoz. i mé nadšení u částí, kde Carpenter mluví o Halloweenu II a právě III, páč v dokumentech o těchto 2 H.filmech absentuje a tak je pro mě osobně velmi významné, že tam o H III říká v podstatě to samé, co já v komentu. Shrnuto, stojí to za to, i když člověk jako já, těch 80% už ví. Je to docela pestré, včetně přítomnosti Coreyho Taylora ze Slipknot (což překvapilo), ale jako big fanoušek J.Carpentera, jsem stejně měl ve výsledku nejvíce z částí s ním, či o jeho filmech. I když části s Tomem Hollandem či věnované Psychu II+III byly/jsou též pro mou osobu, důl.;-) Srandička na závěr...k tomuto jsem se dostal díky náhodnému objevu squellého ost od Weary Pines, které jest laděno velmi stylově a chytře, ve formě synthwave. aka new retro wave. Doporučuji stejně naladěným posluchačům/fandům. P.s. ještě nás čeká pokr. (a už se nemůžu dočkati té Italské éry, páč mi tady chyběla) a podobný dokument, tentokráte o SF filmech let 80., ve kterých např. se též objeví, the Thing (výhoda, že máte 2 žánrový film, hehe), takže bude zajímavé porovnání.;-) P.p.s. a největší bizár, co jsem snad kdy viděl, byla jakási šílená cosplayerka, která byla směskou ufouna z Carpenterova, They Live a Wonder Woman, na což jsem zíral, s hubou votevřenou. Ost 666% ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dlhá, pôsobivá a rešpekt dávajúca dokumentárna antológia žánru z obdobia 80. rokov, ktorý svojím štýlom obohatil svet strachom ale aj zábavou. Na moje prekvapenie sa mi páčilo, že daní ľudia hovorili o niektorých aj brakových výplodoch s radosťou, akoby sa jednalo o nesmrteľnú klasiku. Na druhú stranu tie legendárne horory dostali väčšiu backstory, pohľad do zákulisia a ich význam pre súčasnú tvorbu. Tie štyri hodiny dačo ubehli ako voda a pre takýto druh dokumentu sa tá dlhočízna stopáž hodí. ()

Reklama

Reklama