Reklama

Reklama

Fruits Basket

(seriál)
  • Japonsko フルーツバスケット (více)
Trailer 1
Japonsko, (2019–2021), 25 h 37 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Nacuki Takaja (komiks)

Hrají:

Manaka Iwami, Júma Učida, Nobunaga Šimazaki, Júiči Nakamura, Maaja Sakamoto, Acumi Tanezaki, Kazujuki Okicu, Makoto Furukawa, Megumi Han, Rie Kugimija (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(63)

Obsahy(1)

Když dívce Tohru zemřela maminka během srážky s autem, rozhodla se, že bude žít u svého dědečka. Renovace jeho domu si však vyžádala, aby si dívka velice brzy hledala nové přístřeší. Její kamarádky a spolužačky ze střední školy mají však příliš malý dům, anebo velké množství sourozenců, a tak se dívka, která nechtěla dědečkovi přidělávat další starosti tím, že si není schopná najít přechodné ubytování, rozhodla pro bydlení ve stanu. Svůj nový domov si však postavila na soukromých pozemcích klanu Soma a velice brzy narazila na zdejší majitele. K jejímu překvapení je jedním z nich i její spolužák a idol celé školy Yuki. Když dojde jedné noci k sesuvu půdy a dívčin stan je zničen, tak jí Yukiho starší bratranec a hlava domácnosti Shigure nabídne, aby se dívka nastěhovala k nim. Pánská domácnost totiž nutně potřebuje ženskou ruku. Úklid ani vaření nejsou Shigureho ani Yukiho silnou stránkou, ale Tohru v obojím exceluje. Ubytování dívky je však pro celou Somovu domácnost dvojsečnou zbraní, a to díky tajemství, které tento klan před ostatními ukrývá. Každý člen je totiž od narození posedlý jedním ze zvířat z čínského horoskopu, a pokud dotyčného obejme příslušník opačného pohlaví, pak se v toto zvíře i na nějaký čas promění... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (1)

Season 1 (2019) (S01) 

Původní zpracování Fruits Basket z roku 2001 jsem neviděla, takže naštěstí nemohu srovnávat. Protože obávám se, že kdybych kdysi dávno viděla Fruits Basket mezi svými prvními anime, asi bych měla velké nutkání srovnávat a ignorovat tehdejší nedostatky. Ale co - o to víc jsem si tento kousek užila a byla jsem mile překvapená. Co se zpočátku tvářilo jako průměrný seriál plný klišé a optimistické Tohru (nad kterou jsem v průběhu prvního dílu několikrát kroutila hlavou), se nakonec změnilo v příjemně strávených 24 pátečních večerů (aneb, když si vás postavy postupně získají všechny a vaše nadšení stoupá a vy se těšíte na pátek o to víc). A že jsem byla i smutná, když se blížily titulky u včerejšího dílu, o to víc mě potěšila zpráva, že další série bude hned další rok. Jen abychom nemuseli čekat celý rok, kdy už si nebudu ani pamatovat jména postav, které jsem si tolik oblíbila. Možná, že stihnu shlédnout i původní verzi a zhodnotím, zda se od sebe tolik liší či nikoliv. Jestli chcete vypnout a užít si pár minut milého příběhu, s chutí do toho. 9/10 ()

Reklama

Reklama