Reklama

Reklama

Kašmír, země bez otců

  • Velká Británie No Fathers in Kashmir
Velká Británie / Indie, 2019, 110 min (Alternativní 104 min)

Obsahy(1)

Dospívající britská Kašmířanka Noor se vydává po stopách svých kořenů. Připojí se k ní Majid, místní kašmírský chlapec, kterého dívčin exotický původ zaujme víc než její posedlost odhalit záhady jejich zmizelých otců. Ačkoli ví, že by neměl, vydává se Majid s Noor do zakázané oblasti na indicko-pákistánském pomezí, kde hrozí nebezpečí: divocí medvědi, duchové minulosti a vojenské hlídky. Narazí na temné tajemství, které neměli vidět, a Majidovy nejhorší obavy se naplní: přepadne je armádní hlídka. Noor je jako Britka propuštěna, ale Majid je zadržen k "výslechu". Jak daleko je Noor ochotna zajít, aby Majida vysvobodila, když ho vystavila takovému nebezpečí? A může být jejich láska ještě někdy jako dřív? (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, taká škoda! Na tento film som sa veľmi tešil, nielen kvôli Kašmíru ako takému, ale najmä kvôli silnému príbehu, ktorý sa tu mal podľa popisu odohrávať. A napokon sa z toho vykľulo tak trochu sklamanie, keďže dejová línia bola dosť slabučká, miestami zároveň neprehľadná a krátkozraká. Takže z vynikajúceho námetu sa vôbec nepodarilo vyťažiť to, čo by človek očakával. Nerozvážna Noor riskovala pre pár "cool" fotografií doslova všetko, vrátane života svojho kamaráta. A od toho sa vlastne odvíja celý film, ktorý má v závere silné posolstvo, ale čo z toho, keď celý film bol taký vlažný... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film z Kašmirský oblasti jsem ještě neviděl a tak jsem neváhal a kousl do prvního, který se ke mě dostal. Jen nevím co přesně chtěli tvůrci ukázat, ale nějak ultra filmově zpracované to teda nebylo. Ano nemusí to být vehecované nějakým nasiílím, ale vědět zda je to o love-sotry, o napjatých vztazích o nasilí na obyčejných lidech, o poetice oblasti by tvůrci asi vědět měli ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

HBO u mě těmito skromnými festivalovými dramaty z různých končin světa boduje. Teď už například vím, že ani Kašmír, jakkoli romanticky může název této válkami sužované oblasti znít, není místo, kam bych se chtěl kdy vydat. Milá nenápadná love story kontrastující se striktními společenskými pravidly a životem v chudé nehostinné oblasti, kde největším nepřítelem jsou si sami její obyvatelé. Civilní, uvěřitelně chybující a celkově skvěle zahrané postavy a věrně zachycený nejistý život, který doplňuje hudba specifická pro tuto oblast, u mě rozhodly o čtvrté hvězdě, třebaže si nešlo nevšimnout, že z technického hlediska film místy docela prazvláštně pokulhává. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě opravdu dostalo zpracováním scénáře.Epizoda z života jedné rodiny z mnoha tisíců.Prakticky o tom ,že války přinášejí jen bolest a žal.A že tam v těch končinách už opravdu nevědí kdo je kdo.Občanské války  a násilí. ()

Reklama

Reklama