Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1892 ztroskotá na pobřeží Austrálie loď. Neštěstí přežije pouze jeden námořník a mladá žena, Philadelphia Gordonová, která na lodi cestovala společně s rodiči. Její výchovy se tak ujímá přísný strýček Charles a teta Hester. Na cestu do nového domova se Philadelphia vydává společně se strýčkem Charlesem na kolesovém parníku po řece Murray. Zde se také poprvé setkává s charismatickým kapitánem plavidla - Brentonem Edwardsem. V roce 1984 získal seriál v Austrálii ocenění ve dvou kategoriích na Logie Awards. Předlohou k seriálu byl stejnojmenný román australské spisovatelky Nancy Cato. (mibara)

(více)

Recenze (37)

Lima 

všechny recenze uživatele

Moc hezký seriál se známou australskou herečkou, která byla v mých dětských letech mojí platonickou láskou. První série byla moc fajn, hezký příběh v krásném prostředí, oproštěný od banalit. Druhá série se už moc nepovedla, přesněji řečeno vůbec. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak ako dnes sledujem dychtivo "Dextera" v detstve to bol prave tento serial s ustrednou melodiou, ktoru mam dodnes nahranu na staruckej magnetonovej paske :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to žral, jako ostatně vše, kde se to plavilo na lodích (DVA ROKY PRÁZDNIN, JACK HOLBORNE...). Sympatická ústřední dvojice, parník, řeka a dost napínavých momentů. A po letech to u mě sbírá body navíc za to, že hrdinka je umělkyně a celé je to příjemně feministické. Jen trochu škoda, že se děj definitivně přenese na parník až v pátém díle, kde se dočkáme závodu parníků a cesty na vyschlý Darling. U finálního závodu s časem jsem si i teď málem okousal nehty napětím. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že do detailů si tenhle seriál o kapitánce kolesového říčního parníku moc napamatuju, ale jelikož snad i po patnácti letech jsem si schopen vybavit ústřední melodii seriálu, jeho atmosféru i úsměv hlavní představitelky, asi to byla vážně povedená záležitost. Jinak je to ale trošku nostalgické hodnocení ztracené ve vzpomínkách. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Především příjemné pokoukáníčko. Australané prostě filmovou i televizní romantiku umí a exotické scenerie efektních záběrů přírody opět dokázali vyloudit údiv. Ty jo, ta Austrálie je ale nádherná. Určitě televizní dílko, které převyšuje průměr současných mnohdy nic neříkajíc seriálů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl kliku, že jej soudruzi dovolili vysílat. Jelikož se to celé odehrává v pro našince dost exotickém prostředí, navíc je ústředním motivem řeka, kolesový parník a život osádky, měl tedy možnost se dobře vpít do tolika pamětí :-). Ale to není vše, i já dodnes zahvízdám tu ústřední melodii a i já vzpomenu zeleno-hnědých očí tehdy mladé a krásné Sigrid. Snad to ještě někdy ČT pustí, třeba klidně místo všech těch donekonečna opakovaných debilních Donutilů... * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z tohto seriálu sa mi vryla do pamäti predovšetkým veľmi príjemná ústredná hudba a sympatická kapitánka riečneho parníka. Šikovné spojenie romantiky a exotického prostredia. 70/100 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Aha tak proto ty australanky...ehm. Vkusna australska romantika. Komentare jako treba od uzivatele Kimona jsou pro me prijemnym dokladem smysluplnosti teto cele databaze. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vždy mě zaujme, jak se mrknu na TV, tak hned je očividné, zda se to natočilo v USA, KANADĚ, BRITÁNII či AUSTRÁLII, aniž by člověk potřeboval znát název. A tak to jde po desetiletí. Australská kinematografie je bez humoru, stále řeší svou kulturní minulost, dramaticky... ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka. Základní dějovou linii jsem si pamatoval, ale po shlédnutí jsem zjistil, že paměť není dokonalá. Další z adeptů na reprízu. Ucházející herecké výkony a scénář, výborné exteriéry a hudba, ústřední melodii jsem si pamatoval i po dvaceti letech. Seriál mohu všem doporučit, s tím co se dnes točí - neporovnatelné. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k názoru některých uživatelů, že by stálo za to, tento krátký seriál na TV zopakovat. Moc bych doporučoval ČT1 nebo ČT2. Obsahovou hodnotou a zpracováním by ČT velmi slušelo. Zde na ČSFD se uvádí 4x100 minut, já měl potěšení tento seriál po mnoha letech vidět ve verzi 8x50 minut a to dokonce díky jednomu z vás i v kvalitním CZ dabingu. Tomu dobrodinci moc děkuji po velmi mnoha letech za oživení vzpomínek na velmi kvalitní filmové filmové dílko s mnou oblíbenou a příjemnou Sigrid Thornton. Volné pokračování dle knižní předlohy, vzniklo po několika letech (2x100min), ovšem bohužel již bez Sigrid Thorton a navíc s jiným jménem pod titulem režie. Najdete na ČSFD pod názvem All the Rivers Run 2 (TV film). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Síce som to s nadšením sledoval za detských čias, ale pamätal som si z toho už len to, že sa tam plavil po rieke nejaký parník. Tak som si to po rokoch zopakoval. Je to pekná romantika so silnou, sympatickou a peknou ženskou hrdinkou. Nečudo, že sú do nej zbláznení všetci chlapi. Samozrejme nesmie chýbať aj nejaký chlap do ktorého je zamilovaná ona, ale je to typický mačo, ktorý kvôli chlapskému egu robí jednu hovadinu za druhou, vďaka čomu mi miestami fakt liezol na nervy. Napriek tomu, že sa povahovo k sebe tí dvaja nehodili, tak potom čo v tomto seriály prežili rôzne krízy, tak verím, že to nejak spolu doklepali až do staroby. Jednotlivé príhody na parníku sú také neškodné až naivné. Niečo medzi nenáročnou telenovelou a trochu dobrodružným seriálom. Pred rokmi nič lepšie v TV nebolo a dnes vlastne tiež nie. Kinofilmy majú utrum a Netflix chrlí mizernú kvantitu. Takže nakoniec som celkom spokojný a rád som si seriál zopakoval. Potešil ma aj starý dobrý hviezdne obsadený CZ dabing. P.S: ústredná melódia je pekná, ale už som ju mal na konci seriálu plné zuby. 7/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V minulosti veľmi obľúbený seriál a to mimochodom aj u mňa, ale pravdepodobne len z dôvodu nedostatku iných možností. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Po letech se mi zdál sen o řece a o parníku. Najednou jsem si vzpomněla na tento můj v dětství oblíbený seriál. Takže přesně tak jako píše berg.12, je to jen nostalgie ve vzpomínkách...... a navíc i já byla tak uchvácena úsměvem Philadelphie ,že jsem si ho doma nacvičovala před zrdcadlem :-). ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, jak pracuje kolektivní paměť - mohl bych tu psát stejný střípky jako další uživatelé :-). Napadají mě dvě věci - jestli by vlastně bylo dobrý vidět to znovu? A jestli dnešní děti budou mít stejnou možnost společně zavzpomínat, když už televize zdaleka není jasným tahounem v předávání audiovizuální stopy, nemluvě o tom, že tu je mnohem víc stanic než tehdá ČST?! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál o životě na řece na jednom praníku. Kdy se život rodí ,ale i ztrácí. O velké lásce a odhodlání. Další legendární seriál z ČT. Nemůžu si pomoct ,ale tenkrát snad měli na to čuch co dát a co né ,ale to co jsme měli možnost sledovat zato skutečně stálo. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Co prinasi reka? Prinasi spoustu radosti, krasnou lod, lasku, ale take nedorozumeni, drsny zivot u divokych vod a kroceni nejen jejich vln, ale i lidskych vasni a a neurovnanych citu. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Další z řady dobrodružných retro seriálů, vysílaných na našich obrazovkách začátkem 90. let, který tehdy ušel mé pozornosti a poznal jsem ho teprve nedávno. Docela příjemná historická oddychovka po australsku s pěknou titulní melodií, charismatickými hlavními hrdiny a povedeným českým dabingem. Kvalita seriálové tvorby 80. let se nezapře, rád se podívám znovu. Škoda jen, že o pár let později natočený dvoudílný film už poněkud ztratil to kouzlo a jiskru předešlého seriálu, navíc smrt hlavního hrdiny v samotném závěru diváka patřičně nasere. 65% ()

Reklama

Reklama