Reklama

Reklama

Lidská společnost

(seriál)
  • USA The Society
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(10)

Z bohatého města West Ham jednoho dne tajemně zmizí všichni obyvatelé kromě teenagerů. Jestli chtějí přežít, musí si vybudovat vlastní společnost. (Netflix)

Recenze (30)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím po prvním dílu dávám 50%. Skupina teenagerů se snaží přežít v tajemném místě, které je replikou jejich městečka - ale jejich rodiče zmizeli. Vypadá to, že v každém dílu někdo umře :-) Po třetím dílu to vzdávám... ()

choze

všechny recenze uživatele

Pán much se středoškoláky (a středoškolačkami). Pilot navnadil, ale další vývoj zatím nepřekvapuje a vrší se otravné citové výlevy... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Chudší teen příbuzný The Leftovers. Nicméně některé zvraty a temné momenty (soud) byly vynikající. Většina postav je zajímavá (Gordie, Grizz, Allie, Harry). Každopádně všichni z nich by na tom byli lépe, kdyby se scénáristi více věnovali hlubší charakterizaci postav, aby pak z nich nebyly pobíhající karikatury. Na to, že to má 10 dílů, finále nebylo zrovna šokující a zvrat vlastně všichni tušíme (pokud jste viděli The Leftovers pak je vám to tuplem jasné). Ale přes tyhle výtky jsem se opravdu bavila a jedná se o zajímavé psychologické cvičení na téma "co byste dělali, kdyby vás se třídou uvěznili v malém městě, kde neexistují zákony". ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, písal som postupne komenty k jednotlivým dielom, ale myslím, že teraz to už len celkovo zosumarizujem v tomto komente a nebudem rozoberať ešte svoje názory zvlášť. Tak poďme na to. Prvú sériu "The Society" hodnotím ako celkom zaujímavý seriál s dobrými momentkami a dobrými postavami. Možno je to trošku PG-13, no to mi nevadí. Funguje to celkom dobre. A tak to trošku dobre ukazuje, že aj decká, ktoré mali počas svojho života zatiaľ úplne iné starosti musia byť zrazu oveľa dospelejší a začať fungovať v úplne novom svete, kde nie je nič také, aké bolo predtým. V prvom rade poviem, že to pôsobí celkom dobre spracované. Má to dobré postavy, kladie to dobré otázky, vysvetľuje to vzťahy medzi postavami, dáva ich do náročných situácií a musia sa naučiť spoľahnúť sami na seba. A funguje to. Sú tu jasní hrdinovia, je tu jasný zloduch, no súčasne je tu pekne ukázané ako sa dokážu ľudia jednoducho zmanipulovať. Stačí im povedať to, čo chcú počuť. Jak jednoduché. A potom tu máme dav, ktorý nás bude milovať, ale nebudeme vedieť čo vlastne s mocou máme urobiť a ako to máme urobiť. Lebo populista niekedy nemá absolútne žiadny plán. To akceptujem. Okrem toho hudba je tu dobrá a aj po vizuálnych momentoch to funguje. Som si istý, že musí prísť druhá séria a dúfam, že to bude pokračovať, lebo chcem vidieť z tohto sveta trošku viac. Možno to nie je najlepší seriál v tomto žánri, ale rozhodne má čo ponúknuť a dokázal ma zaujať. Som zvedavý, či a kedy bude avizovaná druhá séria a chcem vidieť čo sa bude diať ďalej. Najmä keď na konci je tu situácia, ktorá je predzvesťou niečoho úplne nového. Takže držím palce a teším sa na pokračovanie. Nesklamte ma. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je taký odvar z The Leftovers, že až. Vlastne ani odvar to nie je, to je ako keď si idete zrobiť čaj, nalejete si vriacu vodu, ale zabudnete dať lúhovať vrecúško. Veľmi nesympatické postavy na atraktívnosti nepridali a ich správanie tiež stojí za bezďákovú bagandžu. Takíto blbci by v izolovanej spoločnosti neprežili ani jeden deň a nie to, že si ešte aj vlastný súdnu tribunál dokázali zriadiť. Film prechádza od mysterióznosti až k citovým afektom a frustrácii zo sexuálnej abstinencie. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Trochu to smrdí po Kingovi a to se mi líbí. Ale z toho scénáře a nesympatických postav začínám mít erektylní dysfunkci. (Ano, viděl jsem celou sérii. Námět výtečný, ale postavy protivné jako např. v Under the Dome) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Seriál, který klame vzhledem. Místo toho, aby se soustředil na svou mystery dějovou linku, se totiž velmi chytře plně opírá do "psychologického průzkumu" toho, jak by dnešní teenageři zvládli sami založit vlastní komunitu. Zajímavé osudy a dějové linky. Škoda, že se tu nepoužívají centrické epizody jako u Lost nebo Orange Is the New Black, které by mnohem lépe podkreslily dané charaktery. S1 - 75% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na jednu stránku bys to bral takový život na druhou ne, každým dílem napětí a nervy ve mě drásají, a konec šílený, vše co vypadá dobře není, skvělý herci výborný příběh. Nemůžu se dočkat další série, nemělo chybu v ničem tohle je hodně povedené, vláda moc a chaos, strach co bude prostě nechceš. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Poslední epizoda to krásně podtrhla. Podobné náměty jsme tu už samozřejmě měli v dosti filmových provedeních, ale seriálová verze z prostředí štředoškoláků tak nějak lépe navozuje atmosféru skutečnosti, že není tak úplně problém samotný konec světa, jako spíše právě lidská reakce a sociální konflikty na tuto událost. Umět se dohodnout, přežit jako všichni za jednoho. Dělat správná rozhodnutí. Za mě osobně pohodové drama s mysteriózním nádechem a super hudbou. Těším se na pokračování. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Pro uznání nějakých kreditů za tento seriál musíte nejprve vypustit fakt, že se jedná o seriál výhradně hraný herci jako američtí vysokoškoláci. Jelikož po tomto zjištění většině lidí zatemní mysl předsudky, což dost chápu z předchozích zkušeností, ovšem tady to neplatí. Začátek nebyl úplně nejšťastnější, ale udržel moji pozornost, takže asi ne tak úplně zlý. Rozhodně námět celého seriálu nebyl nijak originální a trochu to smrdělo "KINGovinou", nicméně to neberu jako negativní věc. Po rozlousknutí prvních pár dílů se už děj zabírá tématy, které poslaly The Society vysoko do mého imaginárního žebříčků seriálů. Výborně se zaměřuje na psychologické a zároveň praktické problémy, které musí skupina řešit ve své svízelné situaci. Moc dobře je tam popsaný celý proces vznik různých ustanoveních a procesních záležitostí až vlastně začnete přemýšlet, jak byste se v takové situaci zachovali vy. Tato otázka mi nabíhala po celou dobu sledování a bylo velmi zajímavé vidět vývoj všech postav a vlastně i konec to celý slušně zakončil. Celkově je tam vidět hezky chování toho takového "tupého stáda" a na druhé straně lidí, kteří mají v hlavě aspoň špetku rozumu a snaží se něco řešit. Samozřejmě je tam i hodně nedostatků, hodně laciných zápletek a scén, které tam vůbec být nemusely a někdy to dost kazilo dojem. Ale celkovým nápadem a konceptem je tento projekt na hodně dobré úrovni. Stojí za to! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prakticky celou dobu jsem chtěl dát alespoň za tři,protože samotný nápad je ok,občas to má celkem slušnou mysteriózní atmosféru a i když v tom hrají defacto jen teenageři,nechovají se v spoustě věcí úplně nelogicky (vlastně se v něčem chovají skoro až ukázkově logicky,takže je to ještě větší sci-fi).Bohužel je tu ale taky dost věcí,které tomuhle projektu podráží nohy.Krom zdlouhavosti je to primárně fakt,že je tu ohromná spousta otravných a nesympatických postav,což nakonec vygraduje v rámci posledního dílu,kde jsou najednou určité postavy ještě otravnější.A nezachrání to ani finální "zvrat",který ale není zas tak nečekaný.Tak jako tak se ale minimálně na start druhé řady mrknu,protože mě zajímá,jestli to co se stalo tvůrci smáznou během chvíle aby se dál mohli věnovat teenpolitikaření a tokání a nebo se nebudou bát trochu přitvrdit.Prostor na to rozhodně je...50% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, kterému bohužel nemohu udělit plný počet, byť bych sebevíc chtěl. Proč? Protože se dočkal jen jedné řady, o zrušení další se zasloužil ten všemi zbožňovaný, zatracený covid. Jednoho dne mi v hlavě vyskočila myšlenka, jaké by to bylo, kdyby znenadání zmizeli všichni dospělí (ať už vymřeli, nebo jen zmizeli) a světu by museli chtě nechtě vládnout děti. Přes Pána much jsem se postupně doklikal seriálu The Society, který v podstatě pracuje s podobným nápadem - jen tedy zde účinkují teenageři, kteří jsou z neznámých důvodů odvezeni namísto na školní výlet do jakési kopie jejich města, kde jsou nicméně odkázáni jen sami na sebe. Kromě nich tam nikdo jiný nežije a kolem dokola jsou jen samé nekonečné lesy. Samotný nápad a tajemství, proč na takovém místě všichni skončili, mě dostatečně navnadilo a drželo v pozornosti po celou dobu. Měl jsem tak možnost poznat řadu zajímavých postav s dynamickými osudy, které musí i proti své vlastní vůli převzít otěže a pokusit se celou společnost udržet pohromadě. A nejlépe i naživu. Sledujeme tu postupná řešení, jak zamezit, aby si nikdo nebral co chtěl a kdy chtěl a bylo tak možné zajistit dostatek potravy na dlouhou dobu dopředu, či všemožné rebélie, protože ne každý souhlasil se systémem rozdělených rolí a svým způsobem i takových restrikcí, co si opravdu mohou a co nemohou dovolit. Člověk si tu uvědomí, jak těžké je takovou lidskou společnost vést. Zavděčit se úplně všem je zkrátka zhola nemožné - ba co víc, někdy jednotlivec kvůli rozhodnutí riskuje nejen svůj vlastní život. Byl jsem napjatý, šokovaný, překvapený a převážně horlivý po odpovědích. Bohužel mi zbyly jen oči pro pláč a nekonečné lamentování, o jakou další, tentokrát seriálovou radost, nás pandemie připravila. Věčná škoda. Byť byla tedy skutečná pravda lehce nastíněna v závěru 10. dílu, asi nikdy se už nedozvíme, co to všechno mělo znamenat. Alternativní realitu? Jakýsi tajný vládní plán? Nebo vůbec, jak si izolovaná společnost dětí dál počínala? Co následovalo po vzpouře u voleb? Podle producenta měla série pokrýt až 5 sezón, což by bylo víc než adekvátní vzhledem k množství načatých příběhových linek, které by se daly snadno dál rozvíjet. Je mi z toho opravdu hodně smutno... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Skupina stupidních děcek se snaží přežít bez dospělých. Z postav mě nikdo nezaujal. Herecky taky žádná slává. Příběh nic nového a velmi předvídatelný. Zbytečně zdlouhavé a nudné. 40% ()

Terinka53 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy první série líbila jako celek moc. Možná je to tím, že je to první seriál tohoto typu (zaujala mě právě inspirace Pánem much, když na mě seriál na hlavní stránce Netflixu vyskočil), ale od začátku do konce jsem se vůbec nenudila. Jasně, jsou tam nacukrované zápletky a občas se nějaká postava zachová naprosto nelogicky, ale natočeno je to hezky a našla jsem si oblíbené postavy (Will, Grizz, Helena). Další krásný příklad toho, že Netflix pořád má kam sáhnout pro kvalitní odpočinkovou tvorbu. ()

Anayka 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavní postavy jsou teenagers, takže podzápletky jsou tomu přizpůsobené (maturitní ples apod.), každopádně problémy, se kterými se musejí potýkat, a otázky, které si kladou, odpovídají situaci a působí velice reálně. Opravdu mě zajímá, jak to bude dál, a těším se na další sérii. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Když Under the dome potká The 100, vznikne z toho The Society. Mátlo mne, že je to v žánru "Teen", ale s ním to má společné fakt jen náctileté postavy. Jinak je to čisté utopistické drama, kde sice muži mají klasicky vysportované postavy a ženy i přes katastrofu dokonale namalované obličeje a načesané vlasy. Nicméně to má atmosféru, má to nápad a především to překvapivě reálně, dle mého názoru, ukazuje některé politické nástroje. Máme tu samozvaného vůdce, který vzešel vlastně z nouze, máme tu částečně autonomní paramilitární složky, máme tu zdatného populistického manipulátora, který lomcuje s charismatickým starým vůdcem, máme tu opozici, máme tu rozběsněný a lehce manipulovatelný dav... Fakt jsem velmi mile překvapen i úrovní zpracování, atmosférou, relativními detaily, na které si tvůrci dali pozor a celkově celým příběhem a konceptem seriálu. Když už chcete tu blonďatou krávu v čele nenávidět, protože vám její socialisticko-diktátorské velení leze krkem, přijde ještě něco horšího... Konec otevřený, tohle musí dostat druhou řadu minimálně, a ideálně co nejdříve, příběh téhle podivné společnosti mne hodně zajímá... ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě příjemný seriál, který si celou dobu drží velmi vysokou laťky a má dokonce pár opravdu silných až nezapomenutelných momentů (nechci spojlerovat, takže pro ty, co viděli, zejména scéna se židlí v lese, scéna ve vaně, vinný sklep s krásnou dívkou...), které byste v takovém díle nečekali. Opravdu mě dost potěšilo, že je to drama se vším všudy! Humor, který dnes tvůrci cpou opravdu všude, tu naštěstí prakticky neexistuje. Nejsilnější zbraní tu jsou postavy, kterým život vdechli neskutečně talentovaní mladí herci a herečky. Jak hlavní, tak vedlejší, jsou zkrátka opravdu fajn. Největšími tahouny jsou Kathryn Newton, Olivia DeJonge a Sean Berdy. Celé je to až překvapivě chytré, bez vyloženě tupých míst a ono politikaření je mnohem zábavnější a uvěřitelnější, než to v Rodu draka. Také vizuální stylizace a lokace jsou perfektní, stejně, jako čistá kamera. Obrovská škoda, že tohle bylo utnuto, další sezóna by byla fajn! ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Tak je to v podstate teenage seriál. No jeden z tých lepších. Má to tajomnú atmosféru, slušných hercov a dobrý dej. Vedľajšie postavy sú podľa mňa ďaleko zaujímavejšie ako tie hlavné. A tiež musím podotknúť, že je tam strašne veľa postáv, čiže ich mená som k tváram vedela priradiť asi až vo 4 časti. Tiež, páriky mi skôr prišli ako v dlhoročnom manželstve, než ako pár mesiacové teenage vzťahy. Nevadí. Celkovo to hodnotím veľmi dobre a cliffhanger na konci má veľmi navnadil na ďalšiu sériu. Naj postavy - Kelly, tá tehotná, Grizz a psycho Campbell. Odporúčam pozrieť, ak sa v nudíte v karanténe hah. ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální nápad, který mě už po prvním díle nadchl a nutil mě sledovat další a další díly. Jsem velice zvědavý na rozuzlení. Tedy doufám, že tu druhou řadu nějak nezkazí... ()

Reklama

Reklama