Reklama

Reklama

Lidská společnost

(seriál)
  • USA The Society
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(10)

Z bohatého města West Ham jednoho dne tajemně zmizí všichni obyvatelé kromě teenagerů. Jestli chtějí přežít, musí si vybudovat vlastní společnost. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (30)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Pro uznání nějakých kreditů za tento seriál musíte nejprve vypustit fakt, že se jedná o seriál výhradně hraný herci jako američtí vysokoškoláci. Jelikož po tomto zjištění většině lidí zatemní mysl předsudky, což dost chápu z předchozích zkušeností, ovšem tady to neplatí. Začátek nebyl úplně nejšťastnější, ale udržel moji pozornost, takže asi ne tak úplně zlý. Rozhodně námět celého seriálu nebyl nijak originální a trochu to smrdělo "KINGovinou", nicméně to neberu jako negativní věc. Po rozlousknutí prvních pár dílů se už děj zabírá tématy, které poslaly The Society vysoko do mého imaginárního žebříčků seriálů. Výborně se zaměřuje na psychologické a zároveň praktické problémy, které musí skupina řešit ve své svízelné situaci. Moc dobře je tam popsaný celý proces vznik různých ustanoveních a procesních záležitostí až vlastně začnete přemýšlet, jak byste se v takové situaci zachovali vy. Tato otázka mi nabíhala po celou dobu sledování a bylo velmi zajímavé vidět vývoj všech postav a vlastně i konec to celý slušně zakončil. Celkově je tam vidět hezky chování toho takového "tupého stáda" a na druhé straně lidí, kteří mají v hlavě aspoň špetku rozumu a snaží se něco řešit. Samozřejmě je tam i hodně nedostatků, hodně laciných zápletek a scén, které tam vůbec být nemusely a někdy to dost kazilo dojem. Ale celkovým nápadem a konceptem je tento projekt na hodně dobré úrovni. Stojí za to! ()

Terinka53 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy první série líbila jako celek moc. Možná je to tím, že je to první seriál tohoto typu (zaujala mě právě inspirace Pánem much, když na mě seriál na hlavní stránce Netflixu vyskočil), ale od začátku do konce jsem se vůbec nenudila. Jasně, jsou tam nacukrované zápletky a občas se nějaká postava zachová naprosto nelogicky, ale natočeno je to hezky a našla jsem si oblíbené postavy (Will, Grizz, Helena). Další krásný příklad toho, že Netflix pořád má kam sáhnout pro kvalitní odpočinkovou tvorbu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je taký odvar z The Leftovers, že až. Vlastne ani odvar to nie je, to je ako keď si idete zrobiť čaj, nalejete si vriacu vodu, ale zabudnete dať lúhovať vrecúško. Veľmi nesympatické postavy na atraktívnosti nepridali a ich správanie tiež stojí za bezďákovú bagandžu. Takíto blbci by v izolovanej spoločnosti neprežili ani jeden deň a nie to, že si ešte aj vlastný súdnu tribunál dokázali zriadiť. Film prechádza od mysterióznosti až k citovým afektom a frustrácii zo sexuálnej abstinencie. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Když Under the dome potká The 100, vznikne z toho The Society. Mátlo mne, že je to v žánru "Teen", ale s ním to má společné fakt jen náctileté postavy. Jinak je to čisté utopistické drama, kde sice muži mají klasicky vysportované postavy a ženy i přes katastrofu dokonale namalované obličeje a načesané vlasy. Nicméně to má atmosféru, má to nápad a především to překvapivě reálně, dle mého názoru, ukazuje některé politické nástroje. Máme tu samozvaného vůdce, který vzešel vlastně z nouze, máme tu částečně autonomní paramilitární složky, máme tu zdatného populistického manipulátora, který lomcuje s charismatickým starým vůdcem, máme tu opozici, máme tu rozběsněný a lehce manipulovatelný dav... Fakt jsem velmi mile překvapen i úrovní zpracování, atmosférou, relativními detaily, na které si tvůrci dali pozor a celkově celým příběhem a konceptem seriálu. Když už chcete tu blonďatou krávu v čele nenávidět, protože vám její socialisticko-diktátorské velení leze krkem, přijde ještě něco horšího... Konec otevřený, tohle musí dostat druhou řadu minimálně, a ideálně co nejdříve, příběh téhle podivné společnosti mne hodně zajímá... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, kterému bohužel nemohu udělit plný počet, byť bych sebevíc chtěl. Proč? Protože se dočkal jen jedné řady, o zrušení další se zasloužil ten všemi zbožňovaný, zatracený covid. Jednoho dne mi v hlavě vyskočila myšlenka, jaké by to bylo, kdyby znenadání zmizeli všichni dospělí (ať už vymřeli, nebo jen zmizeli) a světu by museli chtě nechtě vládnout děti. Přes Pána much jsem se postupně doklikal seriálu The Society, který v podstatě pracuje s podobným nápadem - jen tedy zde účinkují teenageři, kteří jsou z neznámých důvodů odvezeni namísto na školní výlet do jakési kopie jejich města, kde jsou nicméně odkázáni jen sami na sebe. Kromě nich tam nikdo jiný nežije a kolem dokola jsou jen samé nekonečné lesy. Samotný nápad a tajemství, proč na takovém místě všichni skončili, mě dostatečně navnadilo a drželo v pozornosti po celou dobu. Měl jsem tak možnost poznat řadu zajímavých postav s dynamickými osudy, které musí i proti své vlastní vůli převzít otěže a pokusit se celou společnost udržet pohromadě. A nejlépe i naživu. Sledujeme tu postupná řešení, jak zamezit, aby si nikdo nebral co chtěl a kdy chtěl a bylo tak možné zajistit dostatek potravy na dlouhou dobu dopředu, či všemožné rebélie, protože ne každý souhlasil se systémem rozdělených rolí a svým způsobem i takových restrikcí, co si opravdu mohou a co nemohou dovolit. Člověk si tu uvědomí, jak těžké je takovou lidskou společnost vést. Zavděčit se úplně všem je zkrátka zhola nemožné - ba co víc, někdy jednotlivec kvůli rozhodnutí riskuje nejen svůj vlastní život. Byl jsem napjatý, šokovaný, překvapený a převážně horlivý po odpovědích. Bohužel mi zbyly jen oči pro pláč a nekonečné lamentování, o jakou další, tentokrát seriálovou radost, nás pandemie připravila. Věčná škoda. Byť byla tedy skutečná pravda lehce nastíněna v závěru 10. dílu, asi nikdy se už nedozvíme, co to všechno mělo znamenat. Alternativní realitu? Jakýsi tajný vládní plán? Nebo vůbec, jak si izolovaná společnost dětí dál počínala? Co následovalo po vzpouře u voleb? Podle producenta měla série pokrýt až 5 sezón, což by bylo víc než adekvátní vzhledem k množství načatých příběhových linek, které by se daly snadno dál rozvíjet. Je mi z toho opravdu hodně smutno... ()

Galerie (97)

Reklama

Reklama