Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku je sebevražedný pokus sochaře Jiřího Málka, který překazí v bytě ukrytý zloděj. Málkovi je pětatřicet, je rozvedený, stará se o pětiletého syna a důvodem, proč si v ateliéru pustil plyn, je samozřejmě žena. Chmurné nálady se jej pomocí alkoholu pokusí zbavit pan Karas, který se Málkovi stará o domácnost. Jenže poté, co Jiří starého muže urazí a ve zlém se rozejdou, rozhodne se Málkův starší bratr Oldřich najít ženu, která by byla Jiřímu dobrou ženou, malému Martinovi maminkou a jemu dobrou přítelkyní. Měla by být hezká, inteligentní, chápavá, měla by mít ráda děti a měla umět vařit, prát a uklízet. Aby nedošlo k omylu, vypracuje Oldřich test, jehož výsledky by měly rozhodnout. Aniž by tušily, že prochází důležitou zkouškou, ocitá se v ateliéru řada potenciálních švagrových - rozhlasová redaktorka Edita, zdravotní sestra Martina, studenka Pavla i další... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se mi docela líbila. Heřmánek a Frej jsou docela zábavná dvojka, nejrůznější vedlejší postavičky jako panovačná vrchní sestra Regina Rázlová, "žárlivej" pár Jiří Wimmer a Naďa Konvalinková nebo třeba pošahaný spolupracovníci Heřmánka jsou taky dobrý. Ale to dítě, co neumělo vyslovovat "R", mi lezlo na nervy od první chvíle, co se objevilo na obrazovce. A ve filmu se vyskytuje bohužel každou chvíli. Jinak postava starýho souseda (Ota Sklenčka) mi přišla jako nějakej pedofilní úlet a nahá Lenka Kořínková se svou celulitidou a chlupama v podpaží na mě působila spíš odpudivě. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze zapomenutých komedií, který leží neprávem v archivu. Dva bráchové a jeden malý kluk , k tomu soused co jim vaří a uklízí. Olda hledá ženskou pro bráchu, aby zapoměl na bývalku s níž má syna o , kterého se společně starají a tak různě testují ženy, ktará se jak chová. Nakonec sie jim žádná nezamlouvá. Až si sám Oldřich narazí mladou Pavlu později zjistí, že jí jen 16 let a má to ráda (Lenka Kořínková) a taky nám to stále dokazuje a ukazuje (má co) ač se jí snaží vyhodit, ona je ten případ, kdy jí vyhodíš dveřma a vrátí se oknem. Jak to asi dopadne je jasné. Film působí příjemně a docela i vtipně hlavně u Oldřicha v práci ta jeho parta je k popukání. Malý Martin je docela až moc přechytralý, ale hraje to velice dobře. Herecké obsazení je dobré zvlášt Heřmánek to krásně táhne. Za zmínku stojí malá role manželského páru co se snaží předstírat nevěru v podání Nadi Konvalinkové a Jirky Wimmra. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nahořklá komedie o dvou bratrech z nichž jeden je rozvedený a vychovává malého synka. Příběh o hledání vhodné ženy do domácnosti a nové maminky sice slibuje zábavnou podívanou, ale bohužel, není tomu tak. Do příběhu je vsazena i psychologie, což trochu nabírá na vážnosti, ale společně s komediální linkou to působí dosti zmatečně a tak nějak nepatřičně. Snímek měl ve své době zřejmě výchovný koncept pro rozvedené muže, jinak si celé vyznění tohoto snímku neumím vysvětlit. Dnes se jedná o zapomenutý český filmový počin a těžko říci jestli je to dobře či špatně. Ono na druhou stránku to za není zase až tak nejhorší a byť se není čemu zasmát či něčemu poučit, divák se u toho alespoň trochu odpočine. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Talentovaná" Kořínková a Oldřichovy budíky v Papouškově vycpávkové nekomedii, kde průměrnému scénáři a chabé režii nepomůže ani popudlivý Heřmánek ve středním věku, zápasící s protikladem elánu dívčího mládí a své usedlosti. Nejlepším tak bohužel zůstávají scénky s O.Sklenčkou (vojákem a pedofilem) a M.Ježkovou, nebo kostýmová scéna hlavního hrdiny. Oživování homolkovských postupů v nové konfiguraci postaviček s ♫ husitským chorálem v patách moc legrace nepřinese. -"Ten palcát máš blbě !" - "To bude jinak." 1-2* ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zábavný a neobvyklý film, který bohužel skončil v nejlepším, a my se tak nikdy nedozvíme, jak spolu ta nesourodá pětice hospodařila, zůstává to jen na naší fantazii. Ale muselo to bejt divoký. Talentovaná nymfomanka Kořínková, talentovaný macho Heřmánek, který padá do mdlob, když si žena na prvním rande dovolí odmítnout uklidit fusekle z hrnce na zemi a uvařit, zcela netalentovaný Frej st., který zpacká i vlastní sebevraždu, kluk, který nezaujatého diváka svým hraním a dikcí hrozně irituje, ale ostatní herci dělají, že ho strašně milují. No a na závěr postava nejméně uchopitelná - major, kuchyňka a garsonka v jedné osobě představovaný Sklenčkou, který je po sexuální stránce skutečně renesanční, pedofilohomotransexuální osobností s neuvěřitelnými výroky - "Já a ženská? Takhle mě ještě nikdo v životě neurazil!" (to fakt řekl on a né takový Elton John!) anebo: "Pokud existuje ideální ženská pro vás tři, tak jsem to já" a "Žádná ženská vám nemůže dát víc než já!". ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Sochař Málek (Ladislav Frej) má ateliér na adrese Malostranské náměstí 38/24. Jedná se o stejný dům, ve kterém bydlel režisér Podskalský ve své věži. (sator)
  • Sochař Jiří Málek (Ladislav Frej) volí k ukončení života otravu svítiplynem. Rušení svítiplynu v domácnostech začalo v roce 1969 a skončilo v roce 1996. (sator)
  • Rozhlasová reportérka (Jitka Molavcová) používá legendární švýcarský magnetofon Nagra. (sator)

Reklama

Reklama