Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedním z raných filmů Nanniho Morettiho, jež režisérovi a herci vysloužily přezdívku „italský Woody Allen“, je i bláznivá komedie Bianca. V tomto autorském díle si Moretti rovněž zahrál hlavní roli poněkud obsesivního a podivínského učitele matematiky Michele Apicelly, který přichází pracovat na neméně výstřední střední škole nesoucí jméno Marylin Monroe. Když do jeho života vstoupí láska ztělesněná přitažlivou kolegyní Biancou, ale i zločin v podobě podezření z vraždy jeho souseda začne všeobecná nesoudnost nabírat na obrátkách. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Táto atypická snímka "talianského Woodyho Allena" pravdepodobne sklame priaznivcov allenovsky ukecaných konverzačiek. Teda niežeby sa tu rečnilo málo.. Nanni Moretti za svojim americkým kolegom výrečnosťou nijak nezaostáva, ba naopak, jeho tok reči je závideniahodný, avšak Morretiho komédia je azda príliš autorská, aby sa k nej dali hľadať analógie. Občas síce pripomína neurotické komédie Woodyho Allena, inokedy zasa kritizuje chlad sveta technického pokroku (čo je dovedené až do tatiovskej absurdity), avšak celkové vyznenie filmu je závažné. Morettiho učiteľ Michele Apicella totiž nie je len taký obyčajný neurotik... Veľmi zaujímavá záležitosť. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá epizoda ze života morettiovského antihrdiny Micheleho Apicelly, tentokrát učitele nastoupivšího na svéráznou římskou školu. Za závěrečné salto, které staví (skoro) vše, co předcházelo, na hlavu, dávám šestou půlhvězdičku. ()

Reklama

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Krásně absurdní dílko, v kterém hraje největší roli režisér sám, jakožto scénárista i hlavní hrdina. Hra s filmovými konvencemi a drobnými detaily, kterých si ne každý všimne, ale které dělají tento film tak zvláštním a příjemným. Rozhodně to není film pro mainstreamového diváka, ale fanoušek filmových experimentů bude nadšen. Nebo alespoň já jsem byla. Doporučuji také film Máme Papeže! od stejného režiséra, ve kterém se objevují podobné absurdní prvky, ale dějová linie je znatelně dotaženější. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama