Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (575)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svůj nezaměnitelný, temně depresivní rukopis tentokrát propůjčil Alan Parker filmu, v němž se to hemží tajemnými náboženskými praktikami, podivnými úmrtími a v neposlední řadě „divnými“ lidmi. Bezobalově pojatá syrovost rituálních vražd, v nichž se umělou krví nešetřilo, rozhodně není samoúčelná, nýbrž je prostředkem k divákovu ucelení zajímavého děje, jenž nepostrádá napětí, chytlavost a v neposlední řadě „příjemné“ překvapení na konci. Výrazný herecký part Mickeyho Rourkea je bohužel „přehrán“ minimální, ale o to emociálně silnější postavou Roberta de Nira, jenž se svým plnovousem, společně s dlouhými nehty, vlasy v culíku a hůlkou v ruce, vypadá jako... Bezvýhradná spokojenost. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany nadprůměrný a hlavně až do posledních pěti minut naprosto nepředvidatelný thriller. Co ale tenhle film dostává u mezi elitu, je pro mě naprosto fantasticky skloubená stylizace, střih a perfektně volená hudba. Alan Parker prostě má cit pro hudbu a pro kameru (nebo pro výběr kameramana) a z některých záběrů podkreslených pomalým jazzem přímo mrazí. Hra stínů, když jde hrdina v noci po schodech nebo když jdou obyčejní lidé po ulici; tajemný woodo rituál, který překypuje barbarskou energií, výtahová sekvence mezi závěrečnými titulkami ale hlavně... Angel v bytě - stepující nohy - Angel hledá - stepující nohy - Angel něco vidí - stepující nohy - otvírá krabici - step - step a ... Prostě neuvěřitelný zážitek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller, který ve své polovině získá mysteriózní nádech a ke konci sklouzne až do hororových vod. Děj není zrovna nabytý akcí, spíš se pomalu sune kupředu, aby byla na závěr odhalena překvapivá pointa, která je skutečně překvapující. Filmu se v podstatě nedá formálně snad nic vytknout, ale nepodařilo se mu dostat se mi pod kůži a tematika voodoo mě moc nebaví, tudíž se zde absolutnímu hodnocení vyhnu. Horror movie of the year ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, po kterým jsem začal věřit v existenci pekla. Podmanivá atmosféra dovedena do absolutna zůstane navždy uložena v mé paměti a já už se nikdy při vyslovení věty "Upsal svou duši ďáblovi." nebudu přiblble a nevěříčně pousmívat. Neznám americký jih, ale tak, jak je ukázán v tomto filmu jsem jen pokyvoval hlavou a říkal, ano, ano, takhle přesně vypadá americký jih. Zvláštní, co všechno dokáže film, že ? A to není všechno. Je krátce po půlnoci, v mém pokoji je tma a najednou do naprostého ticha se z televize ozývá hlas Roberta De Nira......."jmenuji se Louis Cyphre," a husí kůže na sebe nenechává dlouho čekat. Tma - Ticho - Původní znění, to je můj recept na zážitek při kterým uslyšíte bít srdce nejen Harryho Angela, to vám garantuju ! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film Mickeyho Rourkea. Skvěle navozená atmosféra a nakonec šokující závěrečná pointa. Aspoň já jsem byl velmi překvapený, přesněji řečeno "vybitý jak baterky". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...a pak že Mickey Rourke neumí hrát. Plno lidí ho mělo za ztroskotance, přiznám se, že i já, ale po Wrestlerovi jsem si ho okamžitě zamiloval, i když jsem nebyl sám, teď už ale můžu tvrdit, že Angel Heart je přesně ten typ filmů, ve kterých Rourke měl zůstat, kdyby se neupsal spíše drogám, což je STRAŠNÁ škoda, protože mi hrozně připomíná herectvím Deppa, a řekl bych, že kdyby chtěl, tak to mohl dotáhnout hodně daleko. Angel Heart je neskutečně zvláštní film. Těžko se mi do něj dostávalo, ale nakonec mě pohltil tak, že jsem nestačil zírat. Ze začátku nenápadně, později prazvláštně a nakonec to završil hodně originálním rozuzlením, které jsem skutečně nečekal, ani jsem ho čekat nechtěl. Výborně jsem se u tohoto filmu bavil a i když si snažím zapřemýšlet, co mě v tomhle filmu utkvělo vlastně v hlavě, že jsem tomu dal čistokrevných pět, tak okamžitě napíšu, že Mickey Rourke. Jenom pozor na dabing, ten je neskutečně odporný a hrozně mi zprotivil koukání, jenže když jsem si film pustil opět s originálním zněním, ihned jsem si ho užil daleko více. Výborný příběh s padesátých let minulého století, s výbornou temnou atmosférou. Takovéhle filmy mě vždycky dokážou potěšit, když se nějak zásadně nezmrší. Přitom je nádherně vidět, že Alan Parker opravdu má smysl pro detail a snaží se to naplno využít, a tak divákovi neuteč absolutně nic, protože nedokáže odtrhnout od obrazu oči, tak to má fungovat, tak to má být. Film originální, tak dobrý jak jen výborný film může být. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $17,185,632Tržby Celosvetovo $25,900,000║ Prvá tretina príbehu bola fajn ale postupom času sa to začne meniť na zmätenú na mieste sa točiacu frašku, kde nepomôže ani slušný výkon Mickey Rourka, Robert De Niro tu je len do počtu. Režisér Alan Parker ma doteraz ešte nepresvedčil o nejakých filmárskych kvalitách. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tomuto filmu vším. A film s atmosférou (zde temnou až halucinogenní) mě vždy dokáže potěšit. Ano je to nejlepší Parkerův film, nejlepší Rourkeův film a i De Niro si ho jistě řadí spíše do té horní části své filmografie. A nejlepší scéna je opravdu ta závěrečná. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na první zběžný pohled se jedná o klasický (mysteriózní) thriller, přičemž velmi progresivní Alan Parker opravdu servíruje divákovi až k závěrečné pointě dokonale stylizovaný a usazený retro film-noir, parádní temnou detektivku s tou správnou deštivě-hutnou atmosférou, která vychází odněkud z Chandlerovských literárních textů a Bogartovských filmových rolí drsných chlapíků, jenže vždy originální režisér-novátor variuje s vypointováním a jeho experimentální finále dostane ,,překvapivý" mysteriozní rozměr, což paradoxně poprvé v celém filmu vyzní jako žánrové klišé, tedy nespočetně krát viděné...(ona hvězdička dolů...) to je v kostce tenhle výjimečný filmový kus. Co ale stojí za zmínku dál - Alan Parker je geniální řemeslník a režisér od boha, mistrný v náznacích a detailech, silný v symbolech a motivech (náboženské symboly, voodoo, větráky, zdviže, zbraně, zrcadla...), strhující je především celá retro stylizace a vykreslení genia loci jižanského státu Unie 50. let, černošské segregace, ghett a vesnických slumů, levných hotelů a dusného podnebí... Mickey Rourke coby variace Phila Marlowea je neodolatelný, i on je morálně bez úhony, s nedbale zapálenou cigaretou a sklenkou čehokoli tvrdého, novodobý rytíř, kterého ovšem skoro neznatelně stahuje prohnilé prostředí... Rozhodně chápu to vysoké procentuální hodnocení...tohle je žánrově čistá a stylová filmařina... Podobné filmy: L. A. - Přísně tajné, Ďáblův advokát, Pán kouzel ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Snímek dělaný na atmosféru a daří se to. Mickey Rourke je tu dost mladej, podává fakt super výkon a stává se jedním z mých nejoblíbenějších herců. Robert DeNiro kterému Johnny "něco dluží" je také super i když se ve filmu moc neobjevuje a velice se mi líbila i Lisa Bonet, ale závěrečný šokující konec mě trochu zklamal ( také proto že jsem ho jaksi podvědomě čekal a je to téma dost ohrané). Jinak ale výborná podívaná s detektivem se slabostí pro kuřata, který se noří do stále hloubějších sraček až se ponoří moc. Téma voodoo se mi také velice zamluvalo. To plné hodnocení je hlavně za herecké výkony. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama