Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V parném letním dni uprostřed okurkové sezóny, kdy se podle názoru detektivů nedá očekávat žádný zločin kromě násilného smilstva, je na oddělení hlášena vražda mladé dívky. Jak se později ukáže – dělnice z textilní továrny. Podezřelí jsou celkem tři: vojín Vondra (M. Vašinka), který dívku miloval a měl taky důvod k žárlivosti, mladý básník, svobodník aspirant Boháček (M. Vašut) a konečně ženáč Hnízdo (V. Preiss). Všichni měli k dívce vztah... Určit pachatele je těžké: navíc je záhadou, jakým způsobem byla dívka usmrcena. K rozřešení tentokrát přispěje penzista Mrázek (F. Filipovský), který sleduje, co se kolem něho děje... (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecký koncert! Čurina jak blesky s hromy. Člověk se válí smíchy, protože tohle si všichni zúčastnění pánové mistrovsky užili. Vašut v roli básníka nikdy nebyl lepší, výslech u Boušeho neměl chybu, Viktor Preiss s Pepíčkem Bláhou taky újeb non plus ultra, Havelka s holkami v dílně-šílené, no a Filipovský s Adamírou u šťopičky... Výborné celé! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu jednoznačně zatím nejlepší díl, který měl nejen zajímavou zápletku i vyústění, ale konečně dostala mordparta více prostoru na své dedukce a pátrání, no a objevil se tam i děda Mrázek, který to zas celé vyřešil. Na druhou stranu se zas ukázalo, že ti policejní „specialisty a koroneři“ jsou mnohdy asi pěkně na hovno, když si takovou dobu nevšimnou, že všechny kovové věci co měla na sobě, na sobě měly stopy po „zásahu bleskem“. Vašut byl vážně na ránu (básnicky) a Preiss jako vždy elegán. Nejvíc se mi ale líbily ty děvčata z továrny, jak laškovaly s Havelkou… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pane rado, já bych se držel toho básníka! Von lže, a proto mu to do těch básniček tak štymuje, podívejte se: "A jenom hrom a blesk jdou mu v patách!" Já bych mu dal, pane, hrom a blesk, já bych ho zavřel! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože tento díl seriálu začíná mrtvolou mladé dívky, letní pohodová atmosféra se vine zlehka celým příběhem. S určitou nadsázkou, jemným humorem "stínu noci", bez násilí, s úsměvem. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod cyklu, kde máme pohodovou atmosféru léta, i když nám tady došlo (zdánlivě) k závažnému činu. Máme tady jasně daný okruh podezřelých, každý ze 3 kriminalistů komunikuje s tím svým jinak - Souček si ho skoro oblíbil a vypadá to, že už není tak hr jako pár dílů nazpět, pan Brůžek profesionál s kouskem štěstí, no a pan Bouše, co nerozumí básním, ten by toho svého nejraději na místě zatknul už kvůli tomu psaní básní. Pak přijde starý Mrázek a všechno je najednou úplně jinak. Z kriminalistického hlediska je ten konečný zvrat trochu neuvěřitelný, ale byla to pohodová podívaná a to je pro mě hlavní. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro bez namitek. V epizodnich rolich skveli Vasinka, Vasut, Preiss, pak horkokrevny Vinklar, sangvinik Blaha, nadsenec Havelka, kazdy stripek puzzlete dokonale zapadl do vysledne mozajky. 5 proc dolu za serialove "specialisty a koronery," jak je spravne zprdnul Solom. Za mne bleskovych 95 pro. ()

Reklama

Reklama