Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staré hokynářské krámky nebývaly nijak bohaté, ale bylo v nich k dostání všechno. Od cukrátek přes mouku a krupici po mýdlo, košťata a petrolej, ráno čerstvé rohlíky a mléko, pro stálé štamgasty se i štamprlička na zahřátí našla. Mezi drobnými hokynáři však kvetla patřičná konkurence, a proto se každý snažil uspokojovat svůj okruh zákazníků co nejširším sortimentem. V popředí dnešního případu stojí vražda právě jednoho takového hokynáře z pražského předměstí, ošklivý krvavý mord, na jehož vyřešení se podílí i sám pan rada z Bartolomějské (J. Adamíra). Opět se můžete těšit i na další členy pražské „čtyřky" v podání J. Vinkláře (Bouše) a J. Bláhy (Brůžek) i na L. Tokoše (hokynář), M. Myslíkovou (paní Heřmanová) či M. Moravce (obchodní zástupce Poupě). (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hokynářská balada sa ani nesnaží tvrdiť, že pointa bude prekvapivá, podstatné je, že dáva zmysel. Problémom bude skôr usvedčenie vraha, v hľadaní jeho motivácie výrazne pomôže slizký obchodník, ktorému je vlastne úplne jedno, že pani manželke obchodníka práve umrel násilnou smrťou manžel, život ide predsa ďalej a kšeft "co by smet". Ale má svoje čaro. Pánovi vrchnému radovi vlastne stačilo iba naslúchať, aby prípad vyriešil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidská závist – to je fakt svině. Zapeklitý případ bude tentokrát mordparta řešit a já byl konečně poprvé v této sérii opravdu spokojený. Nejen co se samotné zápletky týče – ta byla opravdu povedená i se všemi těmi bočními cestičkami k dopadení vraha. (Moravec coby až slizký/vlezlý dealer zboží si vedl výborně, pobavil i Přeučil nebo „vojín Šlapetka“ Michal Kocourek coby mladík rozvážející pečivo. Skoro až čumím jak naši slavní inspektoři ze Čtyřky i s panem radou snad v každém díle „chlastají“ ve službě… ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Lidé vidí lidem do žaludku, ale jestli mají na hlavě klobouk, toho si nevšímají..." Za vraždou hokynáře se skrývá závist, kterou odhalí zkušený vrchní policejní rada Korejs. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Heřman je mrtvý, pan Dusil si ani nepřepočítal rohlíky. Mrtvý neuteče. Ale stejně by se mělo vraždit později, aby se kriminalisté vyspali. Moc pěkný a přes závažnost zločinu vtipný díl. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení by člověk nabyl dojmu, že má před sebou výjimečné dílo. Bohužel tomu tak není. Leč lidé jsou už takoví a nostalgie je prevít. Nasazuje růžové brýle a nové věci jsou nepovedené a ty staré jsou vždy lepší. Jenže to není tento případ. Kamera má všechny nectnosti tehdejší doby. Každé nové postavení prodražuje film a zpomaluje natáčení. Proto se s ním šetří a často je to na škodu. Jako příklad zbytečnosti a z dnešního pohledu i nudy uvedu začátek, kdy pekařský učeň nahlásí na stanici vraždu. A pak sledujeme nudný zápis výpovědi, včetně probuzeného a rozmrzelého strážníka. Samotná událost je pro děj málo podstatná a klidně by mohla mít třetinovou stopáž. Dále se vůbec nepracuje s časem a brzké ráno divák zaznamená jen z rozhovoru učně a strážníka, který poukáže na čas a ukáže na hodiny. Také tma v hokynářství ve filmu prostě neexistuje. Prostě je to zcela obyčejná povídka, která není ani scénáristicky příliš zajímavá, jako bývají třeba Čapkovy povídky. ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Míla Myslíková naprosto geniálně ztvárnila vdovu Heřmanovou. Tak skvěle vystižené jednotlivé fáze prvotního smutku (ještě na tak malém prostoru) jsem asi nikdy neviděl. Moravec s Přeučilem si svoje vstupy taky pěkně užili. Tokošovi se podařilo vystihnout svůj charakter dost nepřímočaře, jakkoli by děj nasvědčoval opaku. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy ráčíte mít frapantní znalosti, pane rado". Herecký majstrštyk Miroslava Moravce. K tomu ještě Přeučil, jako realiťák. U jejich rozhovoru jsem téměř uchcával. To byl herecký koncert a opět potvrzuji, že i z malé role se dá vytřískat maximum. A tohle bylo víc než maximum ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající : 6 a ne 5 hvězdiček plus 94 % . "Vy ráčíte myslet pane rado? Někdy...." , famózní pan J. Adamíra jako policejní rada Korejs ..... . Je na webu Č.televize : ČT 1, středa 22.11.2023, 20.20 . ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto dílu si dovolím přidat jednu hvězdu díky pánům Moravcovi, Přeučilovi a Míle Myslíkové. Moravec předvedl takového dealera jakého podobně slizkého jsem zažil kdysi v nějaké předváděčce MLM :-) ()

Reklama

Reklama