Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečný díl seriálu kriminálních příběhů pražské prvorepublikové mordparty řeší nejen ztrátu vzácného exponátu, ale i smrt lupiče. Malá lakovaná krabička na čaj, zvaná čaire, věcička, která se málem vejde do dlaně, ale která má v očích znalců takřka závratnou cenu, zmizela ze vzácných japonských sbírek pražského muzea. Což o to, z každého muzea občas zmizí nějaký exponát, každá taková krádež vzbudí pozornost kriminalistů – ale jenom málokdy se případem zabývá i mordparta. V našem případě tomu ovšem tak je, protože pod oknem muzea je nalezena mrtvola muže... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám slavná mordparta rozloučila docela vkusným způsobem. Tento díl se jim vážně povedl. Zápletka sama o sobě byla zajímavá, dokonce tu nebyl ani čas na nudné pasáže, protože většinu času na obrazovce strávil Pavel Trávníček a ten předvedl velmi solidní výkon. Postavu měl šitou na míru, byla i celkem vtipná. Jediná škoda byla, že tam pan Hrušínský nedostal více prostoru před kamerou. Věra Vlčková si rovněž nevedla špatně. Takže ve finále lehce nadprůměrné zakončení tohoto seriálu. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedle ústřední čtveřice : policejní rada Korejs (J.Adamíra),vrchní inspektor Bouše (J.Vinklář), vrchní inspektor Brůžek (J.Bláha) a policejní inspektor dr.Souček (O.Havelka) v tomhle dílu excelují hlavně pan Toman (R.Hrušínský nejstarší) a dr.Havlík,expert na čínské+japonské umění v muzeu (P.Trávníček). Jim zdatně sekundují hlavně :ředitel muzea (J.Vala), máma dr.Havlíka (B.Holišová), Ferda (Č.Řanda mladší) a zaměstnankyně muzea Korečková (Z.Skalická,dnes dlouholetá vynikající dabingová herečka) . Samozřejmě 5 * a 92 % /R.Hrušínský byl naprosto fantastický.../ .  ***Díl je na webu České televize : ČT 1, středa 13.12.2023, 20.20 . ()

Reklama

Reklama