Reklama

Reklama

Panoptikum Města pražského

(seriál)
Československo, 1987, 10 h 13 min (Minutáž: 52–68 min)

Předloha:

Jiří Marek (kniha)

Scénář:

Jiří Marek

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Jiří Adamíra, Josef Vinklář, Josef Bláha, Ondřej Havelka, Karel Koloušek, Bedřich Prokoš, Dalimil Klapka, František Filipovský, Karel Augusta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál kriminálních příběhů spisovatele Jiřího Marka a režiséra Antonína Moskalyka, který volně navazuje na oblíbené Hříšné lidi Města pražského, se vrací na obrazovky. Opět se tedy budeme setkávat s pány detektivy ze "čtyřky", jen pana radu Vacátka nahradil nový policejní rada Korejs (Jiří Adamíra). Jeho muži, pánové Bouše a Brůžek (Josef Vinklář a Josef Bláha), budou s pomocí již penzionovaného detektiva Mrázka (František Filipovský) a snaživého policejního koncipisty dr. Součka (Ondřej Havelka) řešit kriminální případy, které přinesla doba hospodářské krize na přelomu dvacátých a třicátých let minulého století. Jakkoli to byla těžká doba, lidé hřešili stále. Neboť hřešit je tak sladké... S humorem a lidskou shovívavostí se podíváme na příběhy hříšných a nehříšných pražských občanů, nahlédneme s nimi do prostředí, která bychom v našem hlavním městě již těžko hledali, prožijeme situace, které se rovněž nemohou opakovat... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Anderton k tomuto seriálu (3)

Panoptikum Města pražského (1987) 

Možno budem patriť k menšine, ale ja tento vydarený seriál staviam rovnako vysoko, ako jeho predchodcu, Hriešnych ľudí. Asi to bude tým, že rada Korejs je podľa mňa rovnaký štramák ako rada Vacátko, možno aj sympatickejší. Ako policista by som bol radšej jeho podriadeným. Českým (aj slovenským?) tvorcom sa znova podarilo verne zachytiť dobu, napísať napínavé príbehy a je vidno, že si dali záležať na výprave a kostýmoch, čo určite nebolo najlacnejšie. ()

Potkat Anděla (1987) (E05) 

No kto by neodolal Zedníčkovmu kukuču (a mustáži), keď vás presviedča, že minulosť je minulosť a terazky... Má veľmi sympatickú novomanželku, ktorá ale nemá dvakrát radosť z určitých náznakov, ktoré počas slávnosti započuje. K plnému počtu bráni až prílišná divadelnosť epizódy, čo nemusí byť samozrejme pri takejto konverzačke na škodu a keďže ide len o necelú hodinku, tak to nevadí vlastne vôbec. ()

Hokynářská balada (1987) (E07) 

Hokynářská balada sa ani nesnaží tvrdiť, že pointa bude prekvapivá, podstatné je, že dáva zmysel. Problémom bude skôr usvedčenie vraha, v hľadaní jeho motivácie výrazne pomôže slizký obchodník, ktorému je vlastne úplne jedno, že pani manželke obchodníka práve umrel násilnou smrťou manžel, život ide predsa ďalej a kšeft "co by smet". Ale má svoje čaro. Pánovi vrchnému radovi vlastne stačilo iba naslúchať, aby prípad vyriešil. ()

Reklama

Reklama