Reklama

Reklama

Jeremiah

(seriál)
  • Austrálie Jeremiah
USA / Kanada, (2002–2003), 25 h 48 min (Minutáž: 44–49 min)

Předloha:

Hermann Huppen (komiks)

Hrají:

Luke Perry, Malcolm-Jamal Warner, Peter Stebbings, Ingrid Kavelaars, Kandyse McClure, Tricia Helfer, Michael Eklund, Sean Astin, Neil Grayston, Haili Page (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(35)

Recenze (6)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptistické sci-fi, to je moje. Tato adaptace comicsu je navíc pěkně zpracovaná, jenom kdyby tam nebyl Luke Perry. Nechápejte mě špatně, nehraje blbě ale... prostě nějaká averze. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Laciná výprava a nulový děj, který nezachraňuje ani postapokalpytický žánr, který mám rád. Luke Perry jediný tam vypadá jako herec, ostatní jako sbírka naturščiků, včetně toho Afromeričana. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii příjemný seriál, který působí tak trochu jako mix (prvních sérií) Stargate SG-1, Mad Maxe nebo Jericha, přičemž zpracováním působí ještě 90's retro dojmem. Máme nějakou ústřední zápletku, pilotní díl, který představí veškeré postavy a poté se ve 20 epizodách střídají epizodické zápletky s "mytologickou" linkou. Zatímco ústřední děj se nese na vlně pátrání po tajemném Valhalla Sectoru, "apocalypse-of-the-week" epizody jsou hodně rozmanité a jak je u 90's seriálu zvykem, tak i co do kvality dost nevyrovnané. I přes pár slabších dílů jsem ale povětšinou zažíval příjemnou nostalgii. Je tam kotel známých lokací, které jsme už viděli v jiných kanadských seriálech natáčených okolo Vancouveru. To samé platí i pro herce. Prakticky v každém dílu nějaká známá tvář. Je to celé teda děsně laciné, prakticky bez akce nebo vizuálních efektů, ale zároveň takové zábavně naivní a dobrosrdečné. A díky nedigitální kameře to nepůsobí tak okatě levně. A má to fakt pěkný opening. Hodnocení první série: 4/5 Druhá série je překvapivě docela jiná. Kratší, sevřenější, prakticky osekaná o epizodické díly. Zároveň je temnější a ve finále i o dost akčnější. Dobrosrdečnost první řady ustupuje trochu do pozadí a dostáváme více klasického postapa, možná skoro až dystopie. A musím říct, že i přes určitou naivitu je to super zábava. Zábava s jedním ale a to jest dost neuvěřitelný a vůči divákovi necitlivý twist zhruba v půlce série. Je škoda, že je poté už na seriálu trochu znát rozpolcenost tvůrců (na vině je produkční válka mezi vedením MGM a showrunnerem J. M. Straczynským) a následné překotné zakončování dějových linek ve finálním dvojdílu. Tvůrcům se však povedl dost husarský kousek. I přes úplně trapný finální desetiminutový rush to dokázali zakončit dost uspokojivě, jakkoli to může znít jako oxymóron. Je však ohromná škoda, že tohle nepokračovalo. Navzdory nepříliš vysokým produkčním kvalitám to mělo duši, zajímavé nápady, krásnou hudbu, opět super opening a sympatické postavy, které mi už teď chybí. Odpočívej v pokoji, Luku Perry! Hodnocení druhé série: 4/5 ()

JM87

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tohle nejsou titulky, viděl sme první dva díly, ale bohužel sem rozuměl tak každý druhý slovo, takže dál pokračovat nebudu. Mám moc rád filmy z postapokalyptické budoucnosti. A mimochodem, Luke Perry tam sedí perfektně, ani v něm nevidím Dylena... ()

Reklama

Reklama