Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (85)

sona123 

všechny recenze uživatele

Queer as folk je neskutečná jízda, přemýšlím snad jediný film/seriál, kde si to naplno rozdávají gayové (a já všechny ty vysochaný těla určitě můžu). Tleskám za skvělý výběr hlavních protagonistů - gaye v nich těžko hledat a a pak stačí minigesto a je to tam. Ty lesbičky mě tam trochu vadí, respektive vadí mi jejich ztvárnění, nedivím se, že ta právnička leze Brianovi na nervy, mně taky a orientací to nebude. Hláška o tom, že když tu výchovu mohli zpackat rodiče, proč bychom nemohli taky, ta mne docela osvobodila. Některé postavy jsou samozřejmě přehnané (např. matka Michaela), nevím, zda mne to celé bude stejně dostávat i po shlédnutí více dílů, ale zatím hltám díl za dílem, je to fakt divoká jízda, včetně všech těch disko-songů, které se báječně hodí nejen do Babylonu. ()

Tamirki 

všechny recenze uživatele

Závislost :-) V mnoha ohledech průkopnický seriál, od kterého jsem se celé dny nedokázala odtrhnout, na čemž měla zásluhu zejména ústřední dvojice Brian/Justin. V diplomové práci Jany Jedličkové si lze přečíst, že "americká verze Queer as Folk je (...) považována za mezník v americkém televizním vysílání. A to nejen formou reprezentace LGBTQ minorit, ale také zobrazováním explicitních sexuálních scén a reflektováním některých témat... Seriál se stal už krátce po jeho prvním uvedení kultovním..." S tím vším nelze než souhlasit. Nadchlo mě mimo jiné herecké obsazení, hudba, styl natáčení, ironické a vtipné hlášky. Brian Kinney (skvělý Gale Harold) je už legendou a mezi ním a Justinem to pořádně jiskří... Miluji také postavy Emmetta, Debbie a Daphne. V jednotlivých epizodách bych možná pár chybiček našla - ale jako celek? Nejlepší seriál, jaký jsem viděla. A nejvíc sexy :-) P.S. Homofobní osoby by se ovšem seriálu měly vyhnout obloukem, těm se zcela jistě líbit nebude. Podle některých zdejších komentářů se zdá, že někteří takoví tak neučinili - je to bohužel podobné, jako kdyby přesvědčený rasista hodnotil například Hádej, kdo přijde na večeři... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá přehlídla chlípnosti jednoho zbohatlého gaye Briana.No velká část se odehrává kde jinde než v barech a klubech a nebo po jakýchsi fast foodech čímž své prostředí značně neurčuje a dokonce mi přijde, že ani tak nejde o ten děj jako o určité scény s kterými si herci a vůbec tvůrci všeho možného dali jistě velikou práci a to jest sexuální scény.Jsem jen člověk z masa a kostí jako všichni ostatní a u sexuálních scén jsem občas koukala s otevřenou pusou.Akorát jsem prostě někdo ,kdo miluje intriky a zamilovanost malého "štěňátka" Justina,který právě přichází na to,že je gay a svěřuje se o tom své nejlepší kamarádce ze školy-mi přišla na celém příběhu asi nejvíce sladká (ta jeho zamilovanost) a pořád jsem si přála aby ti dva konečně byli spolu.A časem se na chvíli podaří akorát ani jeden z nich nebude šťastný.Mrzí mě konec.Co jsem si skutečně užívala jako divák byly díly s krásným mladým houslistou a Justinem,který se rozhodl,že si také najde bokovku..Poutavé občas příliš zdlouhavé ale za ty sexuální scény to stojí :-D. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Co říci ke svým 5*? Jako seriálovému diváku mi celých pět sérií Queer as Folk nic nechybělo. Naděje s přehnanou hloubkou jsem si nikdy nedělala; tu jsem našla snad jen u Six Feet Under (neřku-li Angels in America seriálem). Ale dost reklamy. QaF má pro mě správně odměřené dávky romantiky (ano, Brian & Justin), vtipu (že by Emmett? nejen on... - Teddy of course) a dramatu celkově. Všechny postavy jsem si bez výjimky oblíbila. No, a boj o "Gayopolis" v podobě Liberty Avanue mě v průběhu seriálu nenechal chladnou. Na závěr ještě pár subjektivních dojmů na obvyklé argumenty - (1) moc sexu, moc teploušského sexu, sex, sex, sex... Říkám, no a? Je to holt se vším všudy a na kvalitě seriálu mi to neubralo. Ale to už je zase problém něčeho (někoho) jiného, že (drazí "mravokárci"? (2) Naše země že není připravena? Amerika snad byla? (No, možná trochu víc...) A ptal se na to někdo? (3) Ozývají se hlasy i zevnitř, že QaF zobrazuje gay komunitu ve špatném světle... Co se na to vykašla? Kdyby heterácký chlap balil každý den novou "babu", budu se taky ptát, jestli to zobrazuje správný obraz heterosexuálního světa? A co je na chlapcích a dívkách (pamatuju i na Linds, Mel a Debbie, nebojte) vlastně tak špatného? Proč by se vzorní "homosexuálové" vůbec měli snažit zavděčit a zapadnout mezi "většinu"? Vždyť každý člověk je (nebo by měl být), individuální, ne? Nehledě na to, že seriál zobrazuje víc rovin - promiskuitní Brian x "Stapford Fag" Mikey a další... Zbývá už jen poslední otázka... :-) What have you done today to make you feel proud? *** Oblíbené postavy: Brian Kinney, Emmett Honeycutt, Melanie Marcus, Vic Grassi ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná... Oblíbené postavy: Brian (ach.....), Michael a Ted (postupem času i Emmet). Neskutečně okouzlující atmosféra, velice sexy, má to drive :-), perfektní hudba, herci, kamera, střih. 1. řada - 100%, 2. řada - 100%, 3. řada - 100%, 4. řada - 100%, 5. řada 100% Vyjde někdy na dvd s českými titulky??? Snad nežádám tak moc... :-/ SPOILERY!!! Ta Brianova nadrženost :-) se mi zdá někdy až přehnaná a ani nemoc ho nezměnila, no ale budiž. Jednoho podobného chlapíka znám, takže vím, že to může být reálné. :-) Jen ještě takový postřeh: jsou zde ukázány 2 extrémy v chování: Brianova nezřízená promiskuita, chlad a ironie.... a Michael - citlivý muž, který bývá na druhém člověku citově hodně závislý... Pročítala jsem si komentáře a nechápu, v čem se některým nezdá to, že Briana chce tolik chlapů? Přece nebalí žádného heteráče, prostě pokud vidí, že s ním někdo flirtuje, jde do toho.... :-) a vzhledem k tomu, v jaké komunitě se naše partička pohybuje, tak není divu, že je o něho takový zájem. --- Oblíbené hlášky: Brian [to Justin]: "So are you coming or going? Or coming and then going? Or coming and staying?" (a to ještě ani jeden z nich netuší, že 3. varianta bude správně... :D ) *** Brian [to Justin]: "I don't believe in love; I believe in fucking. It's honest, it's efficient. You get in and out with the maximum of pleasure and minimum of bullshit. Love is something straight people tell themselves they're in so they can get laid, and then they end up hurting each other because it was all based on lies to begin with." (101) *** [Justin walks into Brian's loft when Brian's ready to do it with the trick.] B: "Oh, fuck! " some guy: "Jesus, who's this? " B: " That's the president of my fan club. [to Justin] What do you want? " Justin: "My Mom's out of control. Now she's following me." B: "That must be an inherited trait. " :D * Brian [to Justin]: "You're the only one you need. You're the only one you've got." (105) *** Debbi to Justins mother: Dáš si čaj? Máme tady heřmánkový, bylinkový, jak se tady dostal kondom? :D Dále pro dobrou náladu, přesně ten potřebuješ." (105) *** Dr. David [to Michael]: "To je Hugo Boss? " Michael[ohlíží se kolem sebe]: " Kde?" Dr.David: "Tvoje bunda. " :D :D :D *** Michael: (stěžuje si Brianovi, že pokazil rande) "Posloucháš mě vůbec?" Brian: "Sebelítost se snažím odfiltrovat. Měkne mi z toho p**o a to bychom nechtěli, že?" :-) (106) *** B [to Justin's father] : "So in other words, for Justin to live here with you he has to deny who he is, what he thinks, and how he feels? Well, that's not love. That's hate. " (108) *** B: [to Justin] "Mimochodem...Chyběl jsi mi. " *** Daphne: "Nejsem lesbička, ale jsem velká fanynka. " :D (106) Skvělý trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xU9JfSbyJJ8 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • Gale Harold jako jediný ze všech herců, kteří hráli v seriálu Queer as Folk, odmítal odpovídat na otázky ohledně jeho sexuální orientace. (Dlee)
  • Peter Paige (Emmett) šel původně na konkurz kvůli roli Teda. Po skončení pak požádal, zda by nemohl přečíst i roli Emmetta. Lidé u přijímacího řízení byli jeho výkonem tak unešeni, že ho v příštím kole castingu nechali vybrat, jakou roli by raději hrál. (Wendy)
  • Seriál byl nominován za vynikající dramatický seriál na GLAAD Media Awards. (Dlee)

Reklama

Reklama