Reklama

Reklama

Země: poslední konflikt

(seriál)
  • USA Earth: Final Conflict (více)
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA / Kanada / Německo, (1997–2002), 79 h 15 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Von Flores, Leni Parker, Anita La Selva, Richard Chevolleau, David Hemblen, Robert Leeshock, Jayne Heitmeyer, Lisa Howard, Melinda Deines, Kevin Kilner (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Na začátku 21. století navštíví v tomto sci-fi seriálu naši matičku Zemi mimozemská rasa Taelonů. Přijeli prý v dobrém, poznávat a studovat naši civilizaci a pomáhat lidem v boji proti nemocem, hladomoru a zločinu. Jejich tvrzení ale v mnohých vzbuzuje nedůvěru, a je zformováno hnutí odboje. V jeho čele stojí poručík William Boone, který je poté, co zachrání život jednomu z Taelonů, mimozemšťany najat, aby se stal jejich prostředníkem v komunikaci s pozemšťany. Boone tak dostává šanci odhalit skutečné důvody, proč na Zem Taeloni vůbec přijeli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

numan 

všechny recenze uživatele

Kvalit Star treků, na kterých se producent a spoluautor EFC Gene Roddenberry také podílel, tenhle seriál sice zdaleka nedosahuje, ale přesto není úplně mizerný. Vizuální efekty jsou i na konec 90. let poněkud amatérské (ovšem s přibývajícím počtem epizod se výrazně lepší), scénář místy kulhá na obě nohy a všelijakých vad a kiksů tu najdete víc než dost - ovšem jako fanda žánru jsem to všechno nakonec nějak překousnul. První série je dokonce velmi solidní, jenže s nástupem té druhé přijde křeč (bylo asi tak 200 lepších způsobů jak vyřešit výměnu hlavního hrdiny), ze které by celý spektákl nevytáhnul ani Shakespeare - i kdyby měl po ruce 50 stávkujících hollywoodských scénáristů a basu becherovky. Jenže scifíčko je holt scifíčko a občasné skřípání zubama posiluje dásně. Ovšem snažte se na hony vyhnout ukrutnému českému dabingu - počínaje prudce afektovaným vypravěčem (zlatej Přeučil) a konče faktem, že dialogy překládal zřejmě automat nebo těžký dyslektik (věty typu "potřebujeme se spolu" :oDDD), je v něm všechno špatně. Nejsem zrovna hnidopich, ale jednomu dost zkazí dojem, když se trojka Rychlý-Švarc-Jagelka v prvních třiceti epizodách vystřídá na dvaceti postavách. Ošklivě to odskákali také 2 hlavní emzáci - v originále je hrají evidentně ženy s hlubokými hlasy, leč veselý režisér českého znění do jejich rolí obsadil chlapy, takže občas máte dojem, že sledujete konverzaci transvestitů v nějakém velmi obscénním gay baru. Z českých verzí Star treků už jsme sice zvyklí na ledacos, ale původní znění s titulky je tentokrát jediná cesta jak to přežít. ;o) ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

prvni a posledni serie fakt nic extra... druha az ctvrta to trochu zachranuje i kdyz je zde opravdu dost nudnych/zbytecnych dilu... takovej prumer... jsou k videni i mnohem vetsi hnusy takze s uctou k G.R. davam 3* ;) Roddenberry to asi myslel dobre, ale chtelo to nejspis nekolik lepsich hercu a reziseru... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 110 dílů. Jak ohodnotit tak neskutečně nevyrovnaný seriál? Od výborného mysteriozního seriálu o tajemných Taelonech (1. řada) to přechází k telenovelně/béčkově/intrikánsky působící hovadině s mimozemšťany se spoustou resetů, pitomých zvratů a špatných přestřelek, která má ale stále své plusy (2-4. řada). No a v páté řadě se tvůrci definitivně zblázní, nechají umřít/odejít většinu postav, zahodí vše co budovali a nahodí vesmírné sex/energo upíry a boj s nimi. A i na karate dojde. Zkrátka jak začít sledovat Akta-X a skončit u Mutant-X. A to nemluvím o postavách. Už po první sérii zemře hlavní hrdina a poté to pokračuje znovu a znovu (producenti se nedokázali časem dohodnout s většinou hvězd). Nikdy jsem neviděl seriál, kde z šestičlenného osazenstva zmizí pět postav a i pár jejich následovníků. Plusem jsou jen Taeloni, hlavně budhisticky a osvíceně působící Da´an vs. intrikánský a čím dál šílenější Zo´or, je to opravdu zajímavě působící rasa. No a pár postav je fajn (novozrozený Liam, odporný zrádce Sandoval, kterému celý seriál budete přát nejhnusnější smrt). Ani jako akční výplach se nedá doporučit, neboť efekty jsou slabé a akce stále stejné (nekonečné přestřelky v temných lodí, skladištích ad.). A hlavně je to většinu času nuda. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

viděl sem pilot..a bylo to teda dost otřesný...po všech stránkách až na pár detajlů.......tématicky podobnejch sci-fi je docela dost...vybavuje se mi třeba V.......přičemž sem viděl pouze pár částí nedávného remaku - což je teda určitě o dost lépe zpracované než toto, ale bohužel také nic pro mě..............akorát se mi líbili ty záhadné bioimplantáty..připomnělo mi to Cronenberga...jinak...já nevim......teda vim.... :) je to hrozně natočený.....ano..rozpočet asi šíleně nízkej, ale prostě casting - obsazení, peklo......herci 4. kategorie.....spíš tak do reklamy/porna :), ok, pak teda kamera, střih, scénář, mimozemšťan je sice správně uchylnej(takovej retro mimozemšťan, 30., 40. a hlavně 50. léta, ikdyž vlastně i ve star treku by se dalo najít pár těhle lebkounů - v pilotu TOSky - Star Trek a pak třeba v Next Gen. - 1. řada..myslim ňák 00110101...), ale je bohužel uchylnej až moc - prostě se na to nedá koukat...............je to plné prapodivností a nelogičností a myslím, že ani další díly nemůžou bejt o nic lepší................efekty...jsou poplatné době a rozpočtu(zase musim říct, že v ČR by nebyly schopný v český televizi tohle udělat ani dneska.. :) ikdyž...tak by rači natočili něco z Moravy.... pardon...)..takže mi zas tolik neva.....dizajn.....působí docela slušně cizorodě(výhoda oproti startreku..kde bylo všecko moc humanoidní)...ale zase je to takové laciné, jistě lepší jak seriály a filmy z 70., 80. let - papundekly..ikdyž stejně...............možná to má trošku takovou záhadnou atmošku......no..co se týče toho Rodenberyho, tak sci-fi znalejší divák ví, že zemřel někdy na začátku 90. let, takže možná navrh koncept, ale jeho jméno to spíš zneužívá a.......no....tohle jsou věci, na který je možný se koukat leda po návratu z "kalby" někdy nadránem......jinak...brrr ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem část jednoho dílu a fakt mě to neuchvátilo. Opravdu mě šokovala kadence nesmyslných dialogů, (ne)zapomenutelné herecké výkony a příšerný scénář. Párkrát jsem si řekl, že tomuhle seriálu dám šanci a kouknul jsem na pár dílů. Dámy a pánové, zázrak se nekoná. Může mi někdo vysvětlit, jak něco takového může dělat 22 režisérů? Někdo tu píše o průměru až podprůměru, ale já neviděl nic, co by se aspoň vzdáleně průměru přibližovalo. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama