Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nespoutaný mladík vyroste v jednoho z nejambicióznějších kriminálníků v Miláně ve zlaté éře mafie 'Ndrangheta v 80. letech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka podle osvědčeného mustru sledující životní dráhu kalábrijského gangstera. Příběh sám o sobě ničím nepřekvapí, ale film má šmrnc, podařilo se zachovat dobovou atmosféru a odlehčený způsob vyprávění se také osvědčil. Hercům není co vytknout a Scamarcio si může na podobné role otevřít fabriku. Spokojenost. 80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Mafiánská pohádka pro dospělý o tom, jak se jeden obyčejnej kluk dostal jako mladík do vězení, což mu ve výsledku naprosto změnilo život. Chytil příležitost za pačesy, naučil se v tom chodit a i za cenu různých ztrát se z něj stal gangster první kategorie. Jo, je to film, kterej nepřináší nic novýho, všechno už jste to nejspíš někde viděli, ale na druhou stranu to nemá nějaký výrazný chyby nebo třeba špatný momenty. Navíc je tady použitej zvláštní černej humor, kterej by možná divák tohoto žánru nečekal, ale musím uznat, že to nebylo úplně na škodu. Je to dobový, je to v pohodě, tak někde těsně nad průměrem... proč ne?! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film baví, jak gangsterama, tak humorem a hlavně Riccardem Scamarciem, který se pro tyhle role narodil. Ale dějově pouze kopíruje veškeré scorseseovky a zjízvené tváře, kterých brilantnosti nemůže dostát. Jak scenáristické, tak režijní. Ani pokryvenost hodnot postav nepodává s kouzelně ironickou, ale potřebně vážnou sebereflexí jako spomenuté žánrové klasiky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Santo Russo, tohle jméno si zapamatuji. Do rušného tepu Milána nakráčí takový un normale ragazzo del Calabro, aby posléze probral z letargie místní rodinu gangsterů, kteří si tak nějak jedou to svoje. Santo je mladý, je dravý a město mu nabízí nespočet možností, kterým jde nadšeně v ústrety. Erotické scény jsou nápadité a vymazlené. Jak jinak, Itálie! Film má spád a styl vyprávění se mi taky líbí. Lo Spietato je pestré a živelné mafiánské drama pojaté tak trochu jinak. "Tohle byl můj první zázrak, jak my Kalábrijci říkáme. My Kalábrijci nejsme jako Sicilani, ti než někoho zabijí, tak se sejdou, proberou to, zváží. My si to svoje vyřešíme a moc nad tím nedumáme." Ovšem pozor, Santo! Il Palermo non dorme mai!   ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem od Italů čekal tedy lepší podívanou. Kdo jiný by měl zvládnout natočit pořádnou gangsterku se vším všudy než oni ? Riccarda Scamarcia si pamatuji z Johna Wicka 2, už tam zahrál toho mafiána s noblesou, no a mohu říct, že zrovna on patřil k tomu lepšímu, s čím Ruthless dokázal vyrukovat. Bavilo mě to italské prostředí, ty různé časové linky s jinak starým hlavním protagonistou, ale příběh mě v zásadě vůbec nechytl. Člověk ihned zaznamenal, že se ten film snažil přiblížit tomu žánrovému stylu alá Martin Scorsese, ale hodně to chvílemi drhlo. Dialogy nic extra, vedlejší postavy dost odfláknuté. A finále vyšumělo absolutně do prázdna, čekal jsem, že se aspoň tady utrhne film ze řetězu. Bohužel k tomuto vůbec nedošlo. Tragédie to úplná není, ale odvařený z toho rozhodně nejsem. Za mě 5,5/10 ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama