Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nespoutaný mladík vyroste v jednoho z nejambicióznějších kriminálníků v Miláně ve zlaté éře mafie 'Ndrangheta v 80. letech. (Netflix)

Recenze (36)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Santo Russo, tohle jméno si zapamatuji. Do rušného tepu Milána nakráčí takový un normale ragazzo del Calabro, aby posléze probral z letargie místní rodinu gangsterů, kteří si tak nějak jedou to svoje. Santo je mladý, je dravý a město mu nabízí nespočet možností, kterým jde nadšeně v ústrety. Erotické scény jsou nápadité a vymazlené. Jak jinak, Itálie! Film má spád a styl vyprávění se mi taky líbí. Lo Spietato je pestré a živelné mafiánské drama pojaté tak trochu jinak. "Tohle byl můj první zázrak, jak my Kalábrijci říkáme. My Kalábrijci nejsme jako Sicilani, ti než někoho zabijí, tak se sejdou, proberou to, zváží. My si to svoje vyřešíme a moc nad tím nedumáme." Ovšem pozor, Santo! Il Palermo non dorme mai!   ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film baví, jak gangsterama, tak humorem a hlavně Riccardem Scamarciem, který se pro tyhle role narodil. Ale dějově pouze kopíruje veškeré scorseseovky a zjízvené tváře, kterých brilantnosti nemůže dostát. Jak scenáristické, tak režijní. Ani pokryvenost hodnot postav nepodává s kouzelně ironickou, ale potřebně vážnou sebereflexí jako spomenuté žánrové klasiky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně to jako gangsterka je poměrně fajnová záležitost. I když ten scénáristickej záběr gangstera na jeho sexuální život bych klidně minutově okleštil o několik minut. Pak by to ale na samotnou délku filmu nemělo moc smysl. Stylisticky to ale do osmdesátých let krásně sedlo, hudbou, ale i auty. Italové ten sladký život ukázat ve filmech rozhodně dovedou. Pořád tu ale podobné filmy mnohokrát byly a mnohokrát byly jednoznačně lepší a údernější. Přitom Riccardo Scamarcio je zrovna ten typ charismatickýho chlapa, kterého byste nechtěli potkat s pistolí v ruce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vydařená Italská gangsterka zasazená do 80. let připomíná kultovní Scarface. Film se zaměřuje na ambiciózní rebelský gang, kterému vévodí perfektní Riccardo Scamarcio ( John Wick 2) a ukazuje jeho podrobný vzestup. Film má skvělou retro atmosféru, rychlý spád, náruživé sexuální scény, dostatek napěti i vypjaté finále a byť film nedosahuje kvalit Scorceseho filmů pořád se jedná slušný počin. Fanoušci gangsterek by si film rozhodně neměli nechat ujít.80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasická trasa z města Vzestup do města Pád, při které se v cíli rozhoduje mezi čtyřmi zvířecími stavy (mrtvý lev, zavřený lev, mrtvá krysa, živá krysa). Autoři si byli dobře vědomi, že na Scorseseho nedosáhnou a jeli si to svoje v tónu, který postupně ubíral na odlehčenosti a v některých chvílích rozčísnul tu kalábrijskou pěšinku způsobem vyprávění či absurdními scénami (potlesk krvavě zakončenému uměleckému programu). U Scamarcia je jistá podobnost s Bardemem jak ve vzhledu, tak v hereckém projevu.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je svižně podaná geneze 70. a 80. let italské mafie v podání náhledem do mysli jednoho psychopatického ambiciózního kalábrijce. Krev, peníze, zločiny a ženy. No, co dodat ..ça va sans dire. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když ono to není zábavné, dívat se na vraždění. To se může líbit jenom kreténovi. Pořád jsem čekal nějaký zajímavý zvrat, byl zavřenej, pustili ho, zavřeli ho, pustili ho. Velká hra a pak se čekalo, jaký konec scenáristi vymyslí. Viděno díky odhaleným scénám s Marie-Ange Casta. Italština skvělá, vizuál fajn, ale chtělo to nějaké poučení nebo víc zábavy nebo aspoň nápaditosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Lo Spietato je cesta čtvrtstoletím, příběh gangstera Santo Russa v realitě Milána ve zlatých letech módy, snadno získaných peněz, avantgardy a disco hudby. Robustní komediálně-dramatické představení a chytrá , okázalá vizuální stránka dělají z filmu něco, co stojí za to shlédnout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vše co nám v mafiánských filmech ukázali De Palma nebo Scorsese, jen ve slabší podobě, bez sympatických herců a bez větší hloubky a propracovanosti, které nám klasiky žánru ukázaly před 20-30 lety. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Talianska gangsterka zasadená do 70 a 80 rokov je rozprávaním o zrode gangsterskej skupiny, ktorú viedol Santo v podaní charizmatického Riccarda Scamarcio. Pozitívom je rýchly sled udalostí, perfektný "spievaný" soundtrack a nevtieravý humor. Druhá polovica filmu sa však utopila v ničnehovoriacich scénach a zbytočnom pózerstve, čo je na škodu. Film nemá výrazné ambície, dokáže však pobaviť. Štvrtý komentár. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka podle osvědčeného mustru sledující životní dráhu kalábrijského gangstera. Příběh sám o sobě ničím nepřekvapí, ale film má šmrnc, podařilo se zachovat dobovou atmosféru a odlehčený způsob vyprávění se také osvědčil. Hercům není co vytknout a Scamarcio si může na podobné role otevřít fabriku. Spokojenost. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem od Italů čekal tedy lepší podívanou. Kdo jiný by měl zvládnout natočit pořádnou gangsterku se vším všudy než oni ? Riccarda Scamarcia si pamatuji z Johna Wicka 2, už tam zahrál toho mafiána s noblesou, no a mohu říct, že zrovna on patřil k tomu lepšímu, s čím Ruthless dokázal vyrukovat. Bavilo mě to italské prostředí, ty různé časové linky s jinak starým hlavním protagonistou, ale příběh mě v zásadě vůbec nechytl. Člověk ihned zaznamenal, že se ten film snažil přiblížit tomu žánrovému stylu alá Martin Scorsese, ale hodně to chvílemi drhlo. Dialogy nic extra, vedlejší postavy dost odfláknuté. A finále vyšumělo absolutně do prázdna, čekal jsem, že se aspoň tady utrhne film ze řetězu. Bohužel k tomuto vůbec nedošlo. Tragédie to úplná není, ale odvařený z toho rozhodně nejsem. Za mě 5,5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Mafiánská pohádka pro dospělý o tom, jak se jeden obyčejnej kluk dostal jako mladík do vězení, což mu ve výsledku naprosto změnilo život. Chytil příležitost za pačesy, naučil se v tom chodit a i za cenu různých ztrát se z něj stal gangster první kategorie. Jo, je to film, kterej nepřináší nic novýho, všechno už jste to nejspíš někde viděli, ale na druhou stranu to nemá nějaký výrazný chyby nebo třeba špatný momenty. Navíc je tady použitej zvláštní černej humor, kterej by možná divák tohoto žánru nečekal, ale musím uznat, že to nebylo úplně na škodu. Je to dobový, je to v pohodě, tak někde těsně nad průměrem... proč ne?! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo. Nechci se teď zamýšlet nad tím, co přesně by to mělo být, ale nebylo to prostě ono. Snad že ze Santa nešel strach, že nebudil respekt. Snad že ho vyobrazili jako jednoduchýho chlapa, kterej nebýval vtipnej, ale spíš směšnej, byť seděl na balíku prachů. Určitě by tomu pomohlo, kdyby z něj tvůrci udělali bez ohledu na realitu skutečný monstrum. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Kalábrie jede! Zrovna nyní se tam chystá monstrproces s N´dranghetou, největší od 80.-ek. Takže nebylo od věci podívat se na tento film. Líbily se mi tam ty humorné scény i to, že to brutální vraždění bylo pojato, tak jakoby mimochodem přehlušené hudbou. Rozhodně to je zajímavý přístup k natočení filmu o mafiánech a jeden aspoň nemá noční můry z toho bezbřehého násilí. Za mě 85% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... pohledný frajírek s útlým tělíčkem ... víc se mi zamlouval jako srabík ve John Wick-ovi 2 ... film ok- jeden z mnoha ... však ten více povedený ... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy za mafiánské drama natočené v lehce humorném duchu. To ale vůbec neznamená, že je film prost loupežných přepadení, vražd a vyřizování účtů. Dobře do toho zapadají i žhavé erotické scény. Škoda, že druhá polovina trochu ubrala na zajímavosti. Santo má charisma a ikdyž svými názory působí jako buran z venkova, nakonec si dovede vše dobře spočítat a svou temnou minulost hodí za hlavu. ()

Reklama

Reklama