Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nespoutaný mladík vyroste v jednoho z nejambicióznějších kriminálníků v Miláně ve zlaté éře mafie 'Ndrangheta v 80. letech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka podle osvědčeného mustru sledující životní dráhu kalábrijského gangstera. Příběh sám o sobě ničím nepřekvapí, ale film má šmrnc, podařilo se zachovat dobovou atmosféru a odlehčený způsob vyprávění se také osvědčil. Hercům není co vytknout a Scamarcio si může na podobné role otevřít fabriku. Spokojenost. 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo. Nechci se teď zamýšlet nad tím, co přesně by to mělo být, ale nebylo to prostě ono. Snad že ze Santa nešel strach, že nebudil respekt. Snad že ho vyobrazili jako jednoduchýho chlapa, kterej nebýval vtipnej, ale spíš směšnej, byť seděl na balíku prachů. Určitě by tomu pomohlo, kdyby z něj tvůrci udělali bez ohledu na realitu skutečný monstrum. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasická trasa z města Vzestup do města Pád, při které se v cíli rozhoduje mezi čtyřmi zvířecími stavy (mrtvý lev, zavřený lev, mrtvá krysa, živá krysa). Autoři si byli dobře vědomi, že na Scorseseho nedosáhnou a jeli si to svoje v tónu, který postupně ubíral na odlehčenosti a v některých chvílích rozčísnul tu kalábrijskou pěšinku způsobem vyprávění či absurdními scénami (potlesk krvavě zakončenému uměleckému programu). U Scamarcia je jistá podobnost s Bardemem jak ve vzhledu, tak v hereckém projevu.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vydařená Italská gangsterka zasazená do 80. let připomíná kultovní Scarface. Film se zaměřuje na ambiciózní rebelský gang, kterému vévodí perfektní Riccardo Scamarcio ( John Wick 2) a ukazuje jeho podrobný vzestup. Film má skvělou retro atmosféru, rychlý spád, náruživé sexuální scény, dostatek napěti i vypjaté finále a byť film nedosahuje kvalit Scorceseho filmů pořád se jedná slušný počin. Fanoušci gangsterek by si film rozhodně neměli nechat ujít.80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film baví, jak gangsterama, tak humorem a hlavně Riccardem Scamarciem, který se pro tyhle role narodil. Ale dějově pouze kopíruje veškeré scorseseovky a zjízvené tváře, kterých brilantnosti nemůže dostát. Jak scenáristické, tak režijní. Ani pokryvenost hodnot postav nepodává s kouzelně ironickou, ale potřebně vážnou sebereflexí jako spomenuté žánrové klasiky. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama