Reklama

Reklama

Kabir Singh

(festivalový název)
  • Indie Kabir Singh (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Komerčně nejúspěšnější bollywoodský film roku je hindsky mluveným remakem telugského romantického dramatu Arjun Reddy (2017) od stejného režiséra. Jeho titulním hrdinou v podání Shahida Kapoora je mladý lékař, jehož chorobná výbušnost dovede až ke ztrátě milované partnerky Preeti (Kiara Advani), která je donucena provdat se za jiného muže. Kabir následně propadá drogám a alkoholu, ale nevzdává se touhy svou milou získat zpátky. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo kus magora! Chlastá, fetuje, je násilný, arogantní…. Přítelkyni si najde tak, že se mu líbí, tak se jí na nic neptá a prostě ji odstřihne od všeho ostatního – žádný jiný kluk se na ni nesmí ani podívat, kamarádky jí odežene a najde jí nové, evidentně submisivní…. A pak se rozhodne, že se k němu nastěhuje…. Jestli tohle je romantika, tak takových „romantiků“ a jejich „lásek“ jsou plné kriminály, hospody a azylové domy. V horším případě nemocnice a v nejhorším hřbitovy. ____ Ne, tenhle hrdina je tak otřesný, že mu nepřeju nic dobrého (a to ani nemluvě, jak beze slova opustil chlapíka, který se do něj zjevně zamiloval ve vězení a snažil se mu pomoct). _____ Shahid Kapur si roli zlého macho hocha asi užíval, byla jiná než něžní hošíci, které dříve hrával, ale ta postava měla dostat jiný příběh - takový, který by se falešně netvářil jako zamilovaná historka, ale natvrdo by přiznal, že tohle je o psychopatovi bez empatie. _____ Hrdinova dlouhá cesta k sebezničení a pak překvapivě krátká cesta zpět (jestli tomu chcete věřit) mě nudila, jeho přerod nepřesvědčil. SHRNUTÍ: Když se někdo při spřáteleném fotbalovém utkání dvou univerzit porve do krve, tak vezmi, děvče, nohy na ramena a utíkej od něj bez ohlédnutí tak rychle, jak jen dokážeš. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film ako taký fajn, najmä vďaka svojej dejovej línii, dialógom a songom. No mám pocit, že to bolo miestami zbytočne príliš naťahované, čoho výsledkom je až 3-hodinová stopáž. Ale na to sa vo svete Bollywoodu už dalo zvyknúť. Čo mi však na celom filme prekážalo úplne najviac, bol ten geroj Kabir, ktorého som fakt nemohol vystáť - už sa ani nepamätám, kedy mi hlavný "hrdina" takto prudko išiel na nervy. Kus arogantného, egoistického idiota, ktorý sám seba považuje za poloboha. To sa potom s takým niekym dosť ťažko sympatizuje. Absolútne netuším, čo na ňom mohla krehká a citlivá Preeti vidieť... Koniec trochu prvoplánový (akoby vystrihnutý z Hollywoodu), ale ako celok to po scenáristickej stránke nebolo na zahodenie (aj keď od tej averzie voči Kabirovi som sa nedokázal odpútať ani na chvíľku). Aj tak tou najsympatickejšou súčasťou celého filmu bola Nikita Dutta (v úlohe herečky Jie), škoda že tam nepobudla dlhšie. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak na začiatok, je to, to najlepšie, čo som tento rok videla. Čisto romantický, zamilovaný film o silnej láske aká sa hľadá ťažko, prináša utrpenie, bolesť aj nedorozumenia, nepochopenie a sebadeštrukciu. Vedela som, že v tejto úlohe Shahid nesklame, bol skvelý. Kiara Advani, ktorá stvárnila jemnú nevinnú dievčinu z ktorej láska nakoniec urobí silnú osobu, rovnako. Hodila sa na to. Od filmu nečakajte nejakú akčnosť, áno dajú si síce párkrát po papuli ale nič moc. Je to čisto o vnútornom svete hlavného hrdinu, o jeho hneve, nesebaovládaní a obrovskej láske k jednej žene. Hudba rovnako krásna ako celý film. Aj keď je to remake (Arjun Reddy 2017, ktorý si určite pozriem) stojí za to ho vidieť. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Mám dosti smíšené pocity. Pozitivně hodnotím příběh jako takový. Dozajista měl určitě něco do sebe. Vskutku dobře natočeno a až na něco, co zmíním později, jsem s ním vůbec žádný problém neměl. Samozřejmě se našlo pár momentů, kdy jsem si říkal, zda vidím a chápu správně. Například všechny ty události a situace, jenž se udály na univerzitě, kde se smazávaly rozdíly mezi řadovým, i když špičkovým studentem, a neomezeným vládcem „světa“, který si může dělat naprosto cokoliv, co si usmyslí. Ale dobrá, to bych ještě nějak rozdýchal, i když... Nyní se však již musím zmínit o největším negativu. Nutno poznamenat, že tak silném, že to ovlivňovalo můj celkový prožitek a naladění směrem k postavám i tomu, co právě zažívaly. Ano, myslím tím hlavního „hrdinu“, kterého výborně zahrál S. Kapoor. Byl tak neuvěřitelně otravný svým nezvladatelným destruktivním chováním, výbuchy, sobectvím a namyšleností, že stačilo pár úvodních minut, abych si řekl, že je to slušně řečeno skutečný idiot, se kterým se budu trápit skoro tři hodiny. Bohužel mě chlapec vůbec nezklamal. Takový člověk, ač je na druhou stranu pro diváka zajímavou postavou, má jen velmi malou šanci se opravdu změnit. Od začátku si vzal do hlavy, že tu plachou a poslušnou dívku získá a díky tomu, že vynikal v projevech jasného psychopatismu, se mu to i povedlo. Poté se to zvrtlo a on to opět řešil po svém. Mně to vůbec nepřišlo jako romanticky srdcebolné, ale jako jasně chorý výjev. Ale když to té dívce imponovalo, tak prosím... I jeho rodina a kamarádi museli být svatí, aby snášeli ty jeho nervové výlevy psychicky nevyrovnaného slabocha. Hudba mě příliš za srdce nechytla a nesla se v průměrných vodách. Kdyby nebylo hlavního „hrdiny“, tak to mohlo být s hodnocením za jasné čtyři hvězdy, ale některé věci se ignorovat nemohou, ba ani nesmí. Když máte k někomu po celou dobu neutichající odpor, tak se to musí na výsledku dozajista promítnout. Tři silné hvězdy jsou odpovídající, zvážím-li silné i slabé stránky tohoto místy až šíleného milostného příběhu. Film se mi svým způsobem líbil, ale... Od takových lidí rychle pryč, neb ti na sebe nabalují problém za problémem. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

K filmu jen stručně: padá tu mnoho negativ k hlavní postavě - já nemám problém s tím přijmout to, že hlavním hrdinou není tentokrát žádný hrdina, ale výbušný násilník, sobec, alkoholik atp. S. Kapoor navíc svou postavu ztvárnil překvapivě dobře. Větší problém mám s tím, jak enormně veliký prostor tu byl této postavě dán v první třetině filmu, ve které si nikdo nedovolí mu cokoliv říct ani udělat. Kabir si zkrátka může jezdit na motorce kdy chce kam chce, brát si s sebou ven kohokoliv uprostřed výuky, to samé platí pro internátní byt (tam dokonce vystěhují celé křídlo, aby měl větší soukromí) atp. Tohle prostě není možný. Ani chování Amita při druhé bitce nemá logiku (stejně jako více scén). Druhá část filmu už mě bavila ale o dost víc, byť poslední minuty filmu připomínaly obyčejnou romantickou "bla bla bla bla" blátičku,. Škoda, jistý potenciál to mělo. 50% ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Shahid Kapur hraje fakt pěkně a všechno je tu dobře natočené a naleštěné. Jenže jeho ani jiné postavy v tomhle filmu mě nezaujaly. SPOILER: Příběh geniálního vzteklouna, který v první půli filmu dělá oběti z druhých a ve druhé pak ze sebe, pokud okamžitě a střelhbitě není po jeho. Celou dlouhou dobu jsem čekala, co zajímavého se z toho příběhu vyvrbí, a ono se to všechno zázračně napraví, když hrdina na chvilku přestane chlastat. ()

Reklama

Reklama