Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Uff... nevěřil jsem tomu, ale fakt je to průser jak mraky. Až na poměrně libě vypadající vizuál neni snad nic, co bych dokázal upřímně pochválit. Scénář, kterej neví, jestli chce bejt epickým pohádkovým příběhem nebo komorní fantasy je děravej jak mozek uživatele toluenu, postavy totálně nezajímavý, kromě výjimek špatnej casting, jedna klišoidní a debilně znějící replika za druhou, z každý druhý scény je cejtit LOTR, směšná akce a navíc to celý nedává moc smysl. Po otřesně přijatým Artemisovi, kterej mně osobně přišel docela v pohodě, jsem doufal v další zbytečně zhejtovanou jednohubku, u který bych se mohl snad i bavit, ale ona je to fakt bída. Až je mi líto kostymérů, visual artistů a kameramana, co se tomuhle upsali. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto príbehy očami detí sú poväčšinou utrpenie. Ich pohľad je nejak tak zvláštny, vnímajú všetko inak a vo filmoch je to väčšinou bezbrehá nuda. Valhalla neni výnimka. Ešte je to celé tak poloamatérsky podané, lacné kostýmy, výprava. Príbeh je ale z časti zaujímavý, hlavne ten začiatok. Pokial chcete vydieť aj iné spracovanie severanov ako od Marvelu ( aj keď film vám v hlave pôjde stále ) neni toto úplne zlá cesta. Mohlo to mať však lepší spád, lepších hercov a hlavne bez detského pohľadu. Myšlienka je ale fajn, vidno prerody a Thor vrhá blesky. 2 z 5 ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prostě nemůžu dát víc než jednu hvězdičku, protože tahle sračka se nesla ve stylu Eragona a dalších fantasy průserů. Bez děje, bez logiky, beze smyslu, spousta keců k ničemu a k tomu překvapivě spousta wtf věcí - ochočený Fenrir, "obři", arabáčský Loki, místy parafráze na LOTR... Slovy mistra: Velký špatný. 25% ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký expert na severskou mytologii, ale film a celkově zpracování daného tématu mi přišlo dost nudné a nedotažené. Extrémně natahovaná nuda, kdy veškeré důležité scény by se vešly do krátkometrážního snímku a zbytek je jen nastavovaná kaše s mizernými dialogy a výkony. Moc jsem ani nepochopil příběh, který postrádá jakoukoliv logiku a nedává moc smysl. Už na začátku jsem si všiml dost nevýrazného hereckého obsazení a na můj vkus hercům role absolutně nesedly. Vizuálně film sice ujde, přesto se nemohu zbavit dojmu, že nejlepší věci na celém filmu je asi vcelku povedený plakát, jinak je to hrůza a utrpení. 0/10. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé dánské pojetí Valhally, jakožto světa tvořeného rozhádanými nadlidmi, jehož dá dohromady smrtelník. Temný podtón a důraz na atmosféričnost tu byl od začátku až do konce. Ale celý film byl tak roztahaný, tak nudný a s tak hloupou pointou, že se ani nedá hodnotit jinak. Těžce mě nebavil, nezískal si mě ani dějem, ani postavami a ke konci jsem doslova zápasil s únavou a chutí to raději zalomit. Na tohle jít do kina, tak trpím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama