Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (66)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tři scény z Pana prstenů, rotažené do 105-minutové pitomoučké televizní inscenace s efektním plakátem. Vizuální efekty řekněme že na dánskou pohádkou fajn, ale masky a dialogy za trest. Příšernost. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nudná a ošklivě vypadající výprava do světa severských bohů, na které se jen těžko hledá něco, co by si zasloužilo pochvalu. Běžte radši shánět vánoční dárky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Možná alternativa za ásgardský Triple H (Hopkins, Hemsworth, Hiddleston)? Jako kdybyste vyměnili předražený meduňkový čaj za půl platíčka Rohypnolu.. Podfinancovaná „dark“ fantasy, která se možná snaží čerpat ze vzorů minulého tisíciletí (Scottova Legenda), ale spolehlivě míjí úplně všechno, čím mohla zaujmout. Thóra Møllera, který nenásledoval vzoru sovětských soudruhů a kozla nejen že nerozdojil, ale ani neoživil z kostí, mi bylo upřímně líto. Jörmungandr, aby na něj vychrlil jed a ukončil to trápení, nikde.. Snad mu alespoň dala produkce do toho rohu opravdovou medovinu.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fantastická ukolébavka! Dokoukáno natřikrát, nechtělo se mi totiž věřit, že z toho absolutně nic kloudného nevyleze. A ejhle - nevylezlo. Jak šokantní. Skoro jako cigi Loki. Chápu, má jít o boha přetvářky a lži. Ovšem co dělá Romea? Spí? Že by polevila v pozornosti? Zapíjí se snad nějaký nový dotační program? Považme. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Uff... nevěřil jsem tomu, ale fakt je to průser jak mraky. Až na poměrně libě vypadající vizuál neni snad nic, co bych dokázal upřímně pochválit. Scénář, kterej neví, jestli chce bejt epickým pohádkovým příběhem nebo komorní fantasy je děravej jak mozek uživatele toluenu, postavy totálně nezajímavý, kromě výjimek špatnej casting, jedna klišoidní a debilně znějící replika za druhou, z každý druhý scény je cejtit LOTR, směšná akce a navíc to celý nedává moc smysl. Po otřesně přijatým Artemisovi, kterej mně osobně přišel docela v pohodě, jsem doufal v další zbytečně zhejtovanou jednohubku, u který bych se mohl snad i bavit, ale ona je to fakt bída. Až je mi líto kostymérů, visual artistů a kameramana, co se tomuhle upsali. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pridám sa k užívateľovi MoziMedve, ktorý si tu kvôli tomuto filmu vytváral účet. Teda nie hodnotením, ale názorom, že vôbec to nebolo také zlé a že aj v tejto chvíli má naozaj na celosvetovej databáze 60% pri cca 1700 hodnoteniach a tu to pomaly ide do čiernych čísel. Ja teda neviem, čo miestna zhúlená chátra očakávala, ale mne to príde ako normálna škandinávska fantasy s malým rozpočtom, no vydržať sa to dá. Niektorí užívatelia sa tu ale nechajú uniesť hodnotením vedúceho alebo iných lídrov a skladajú tu hejterské básne, že oni očakávali nejaké hlboké pramúdra, ktoré vo filme neobjavili. Dokonca jeden imbecil sa tvári filozoficky a sťaby Nietzscheho načlovek zapotí, že sa cítil, ako by "ho omdrali do prdele zubatým pérom". Odkiaľ ten pocit pozná? Ale inak deti, ak nerozumiete filmu, dám vám jednu radu, pri dánskych filmoch je niekedy vhodné čítať aj titulky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková televizní pohádka s větším rozpočtem. Úvod vysvětlí mytologii a pak začne příběh u nuzné rodiny se dvěma dětmi, kam božský tandem zavítá na návštěvu.Když sourozenci vstoupí do služeb hostů, zjistí, že obyvatelé Valhally jsou věčně zpitá a rozhádaná cháska, která s nimi zachází jako s otroky – než se pod vlivem dětí a tváří v tvář hrozbě začnou bohové chovat znovu zodpovědně. Zajímavě nejednoznačný je rozkol mezi bratrem – typicky mužským kariéristou a sestrou – rodinně založenou světicí; tady se ještě žádné moderní genderové úpravy nenosí. Právě díky svým vrstevníkům na plátně by si školáci mohli k Valhalle najít cestu, i když trikově jsou zvyklí na onačejší hostinu. Divocí obři připomínající spíše uválené loupežníky totiž do výšky zrovna moc nevyrostli a vlk je lacině digitální. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo jako laciná televizní produkce z 90. let. Byl to jeden z těch filmů, při kterých jsem se styděl, že jsem je musel vidět. No a jediné, co mě doopravdy rozesmálo, byl zdejší obsah, kde stojí "výpravná fantasy". ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prostě nemůžu dát víc než jednu hvězdičku, protože tahle sračka se nesla ve stylu Eragona a dalších fantasy průserů. Bez děje, bez logiky, beze smyslu, spousta keců k ničemu a k tomu překvapivě spousta wtf věcí - ochočený Fenrir, "obři", arabáčský Loki, místy parafráze na LOTR... Slovy mistra: Velký špatný. 25% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto príbehy očami detí sú poväčšinou utrpenie. Ich pohľad je nejak tak zvláštny, vnímajú všetko inak a vo filmoch je to väčšinou bezbrehá nuda. Valhalla neni výnimka. Ešte je to celé tak poloamatérsky podané, lacné kostýmy, výprava. Príbeh je ale z časti zaujímavý, hlavne ten začiatok. Pokial chcete vydieť aj iné spracovanie severanov ako od Marvelu ( aj keď film vám v hlave pôjde stále ) neni toto úplne zlá cesta. Mohlo to mať však lepší spád, lepších hercov a hlavne bez detského pohľadu. Myšlienka je ale fajn, vidno prerody a Thor vrhá blesky. 2 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Čekali byste, že když je to dánský film, že to bude dobré, že? No, seveřani si bohužel svojí úžasnou mytologii nijak hezky neodprezentovali, ten Marvel to fakt dělá tisíckrát nejen atraktivnější, ale fakt i lepší. A přitom tohle mohlo být tak strašně moc dobré. Valhala je v nějakém paralelním vesmíru zcela jistě povedená temná fantasy, která skvěle využívá všechny atraktivní postavy a složky severské mytologie, ale v tom našem bohužel ne. V tom našem jde jen o neskutečně debilní, tupý a směšný film, který je nesmírně nudný a směšný od začátku do konce, a který je navíc strašně, ale opravdu strašně obsazený. A natočený. Prostě jeden veliký omyl, který absolutně nedává smysl, fakt nechápu, proč to je tak, jak to je. Takže snad jen hvězdu za to prostředí. A taky za to, že do odpadu patří horší filmy. Chtěl jsem být v tomhle komentáři alespoň vtipný, ale koukám, že se to taky nepovedlo. Asi začínají být kvality mých komentářů přímo uměrné kvalitám filmu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé dánské pojetí Valhally, jakožto světa tvořeného rozhádanými nadlidmi, jehož dá dohromady smrtelník. Temný podtón a důraz na atmosféričnost tu byl od začátku až do konce. Ale celý film byl tak roztahaný, tak nudný a s tak hloupou pointou, že se ani nedá hodnotit jinak. Těžce mě nebavil, nezískal si mě ani dějem, ani postavami a ke konci jsem doslova zápasil s únavou a chutí to raději zalomit. Na tohle jít do kina, tak trpím. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je z roku 2019, ale trikově a herecky vypadá tak na úrovni 80-90 let. Kdejaký díl Xeny nebo Herkulesa s Kevinem Sorbem nabídne více akce než tahle sračka. Thor vypadá jak debil a je neschopný ožere ho jakýsi neandrtálec porazí ho v páce jakási zmutovaná ženská (novinka nově si zde bůh hromu dává páku wtf) a málem ho zabije stará ženská Loki vypadá jako nějaký člen křížácké výpravy (navíc je nalíčený jak ženská cože?) ostatní bohové jsou úplně k hovnu Freya například nevypadá jako manželka Odina a nemá absolutně žádnou autoritu (to ten malý obr co ho tam měly za otroka měl snad i větší) většina jich tam jen sedí na prdelách a valí do kola sračky typu lidi z Midgardu jsou méněcenní na Heimdalla se pro změnu ani nedostalo radši . Vrchol stupidity přijde na konci kdy nejvíce obávaný vlk Fenrir se nechá ochočit obyčejnou holkou (škoda, že neměla vodítko a náhubek byla by aspoň sranda) a vyráží do boje. Choreografie soubojů vypadá tak příšerně, že snad i malé děti co si hrají v lese s paličkama by byly věrohodnější do toho Odin (nejmocnější severský bůh) tam po nich stříká jakési výpary a všechno je příšerné. P.s. k čemu tam byl ten kluk jako však nic nedokázal nic neovlivnil a kdyby tam nebyl nic se nestane P.s. 2 K čemu tam má Asgard ty dveře, když to otevře posraný retardovaný obr a hlídá jich 1 voják (tomu říkám zabezpečení) P.s. 3 v čem jako spočíval ten Ragnarok v tom, že zhruba 50 obrů (co vypadalo jak lidi) někoho ohrožovalo nebo v tom, že se tam objevil obří ochočený vlk co utekl? ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je mi krapet smutno ze zdejsiho hodnoceni a komentaru, nejsem zadnej staromilec, ale tohle je poctiva oldschoolova zabava trochu ve stylu Ronji, dcery loupeznika nebo u nas O statecnem kovari. Linearni pribeh o iniciacni pouti prirodou i nebesy, bez prehnanych efektu a zvratu, zalozeny na pomalem, ale dobrodruznem vypraveni. Kdo potrebuje mit ve filmu kazdych 5 minut 2 "sokujici" odhaleni, neustaly adrenalinovy prival postav, zapletek a vizualniho smogu, ten se ovsem bude zakonite nudit... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri? Väčšinou nadhodnocujem, tak dám silnejšie dve hviezdy. Je to šedý priemer. Nevyužitý potenciál. Zaujímavý pohľad na Valhallu pre tých, ktorí ju poznajú len z Marvel komixov, takí to asi nerozdýchajú. Ja našťastie k nim nepatrím, trošku ma v detstve zaujímali rôzne báje a mytologické legendy, takže som čo to prečítal aj o Fenrirovi a skutočnej kamennej sále bohov. Ale tu ako keby sme zo všetkého dostali len mini ochutnávečku. Technicky to bolo pekné, pekná výprava, správna severská surovosť nie v krvavosti, lebo to nebol R-kový film, ale myslím svojim celým poňatím. Ale bolo to také akési skratkovité, bez silnejšieho príbehu, v podstate tri-štyri väčšie scény vyplnené vatou, ktorá sa málokomu môže páčiť. Aj tých 50% je mierne nadhodnotených, pretože som film pozrel výlučne kvôli Rolandovi Mollerovi, ktorý žiaľ nebol jedinou "hlavnou" postavou a stvárnil Thora trochu inak, ako som čakal. Bol tam aj nejaký ten obrat, ale kde sa to chytá na výslnie, pád a znovu vystúpenie do výšin z prvého Marveláckeho Thora? Teraz nemyslím trikmi, ale čisto prerod postavy z B na C a z C na A+. Popravde film neodporúčam na pozretie nikomu, kto si nie je istý, že toto spracovanie zvládne, lebo by som mohol niekoho sklamať týmto odporúčaním. Neľutujem, že som to zhliadol, zaujímavá skúsenosť, ale druhý raz len lepšie spracované. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu filmu vám neustále tlčia do hlavy o Ragnaraku, vlkovi čo vie zjesť slnko, ako to treba všetko zastaviť, lebo nastane koniec sveta, k tomu ešte kecy o vyvolenom svietiacom dievčati, to všetko iba preto, aby to nakoniec vyšlo do stratena. Druhá polovica filmu sa totiž vyberá úplne iným smerom, príbehovo úplne mimo. Nakoniec z toho bola iba trápna záchranná akcia, kde museli zachrániť toho chalana z pazúrov "obrov", ktorí vlastne obrami ani neboli. K tomu totálne klišé záver. S postavami sa vôbec nepracuje, nie sú poriadne predstavené, a napriek tomu, že niektoré vyzerali aspoň trochu zaujímavo, tak len si odbijú svoj part a koniec. Čakal som, že Európania riadne rozvinú svoju mytológiu, no nakoniec si radšej pozrite toho amerického Thora. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Když šel do kin Thor od Marvelu, čekal jsem něco podobného, jen mnohem lepšího - místo toho to bylo v moderním světě... Díky Bohům za Marvela, protože toto je zcela jistě nejhorší fantasy, jaké jsem protrpěl do konce. Je to čistý odpad, tak zpackaný, film, který mohl být dobrý, jsem ještě neviděl. Špatně je tu úplně všechno, herci (starý Thor, nevýrazný Loki, divný Odin), nudné severské zpracování - doufal jsem,že 36% se plete, ale neplete, ještě spíš přidává, protože je to opravdu "dílo". Jediné, co je tu hezké je příroda, jinak je to naprotá příšernost...0% ()

Reklama

Reklama