Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký expert na severskou mytologii, ale film a celkově zpracování daného tématu mi přišlo dost nudné a nedotažené. Extrémně natahovaná nuda, kdy veškeré důležité scény by se vešly do krátkometrážního snímku a zbytek je jen nastavovaná kaše s mizernými dialogy a výkony. Moc jsem ani nepochopil příběh, který postrádá jakoukoliv logiku a nedává moc smysl. Už na začátku jsem si všiml dost nevýrazného hereckého obsazení a na můj vkus hercům role absolutně nesedly. Vizuálně film sice ujde, přesto se nemohu zbavit dojmu, že nejlepší věci na celém filmu je asi vcelku povedený plakát, jinak je to hrůza a utrpení. 0/10. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fantastická ukolébavka! Dokoukáno natřikrát, nechtělo se mi totiž věřit, že z toho absolutně nic kloudného nevyleze. A ejhle - nevylezlo. Jak šokantní. Skoro jako cigi Loki. Chápu, má jít o boha přetvářky a lži. Ovšem co dělá Romea? Spí? Že by polevila v pozornosti? Zapíjí se snad nějaký nový dotační program? Považme. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto príbehy očami detí sú poväčšinou utrpenie. Ich pohľad je nejak tak zvláštny, vnímajú všetko inak a vo filmoch je to väčšinou bezbrehá nuda. Valhalla neni výnimka. Ešte je to celé tak poloamatérsky podané, lacné kostýmy, výprava. Príbeh je ale z časti zaujímavý, hlavne ten začiatok. Pokial chcete vydieť aj iné spracovanie severanov ako od Marvelu ( aj keď film vám v hlave pôjde stále ) neni toto úplne zlá cesta. Mohlo to mať však lepší spád, lepších hercov a hlavne bez detského pohľadu. Myšlienka je ale fajn, vidno prerody a Thor vrhá blesky. 2 z 5 ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu filmu vám neustále tlčia do hlavy o Ragnaraku, vlkovi čo vie zjesť slnko, ako to treba všetko zastaviť, lebo nastane koniec sveta, k tomu ešte kecy o vyvolenom svietiacom dievčati, to všetko iba preto, aby to nakoniec vyšlo do stratena. Druhá polovica filmu sa totiž vyberá úplne iným smerom, príbehovo úplne mimo. Nakoniec z toho bola iba trápna záchranná akcia, kde museli zachrániť toho chalana z pazúrov "obrov", ktorí vlastne obrami ani neboli. K tomu totálne klišé záver. S postavami sa vôbec nepracuje, nie sú poriadne predstavené, a napriek tomu, že niektoré vyzerali aspoň trochu zaujímavo, tak len si odbijú svoj part a koniec. Čakal som, že Európania riadne rozvinú svoju mytológiu, no nakoniec si radšej pozrite toho amerického Thora. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri? Väčšinou nadhodnocujem, tak dám silnejšie dve hviezdy. Je to šedý priemer. Nevyužitý potenciál. Zaujímavý pohľad na Valhallu pre tých, ktorí ju poznajú len z Marvel komixov, takí to asi nerozdýchajú. Ja našťastie k nim nepatrím, trošku ma v detstve zaujímali rôzne báje a mytologické legendy, takže som čo to prečítal aj o Fenrirovi a skutočnej kamennej sále bohov. Ale tu ako keby sme zo všetkého dostali len mini ochutnávečku. Technicky to bolo pekné, pekná výprava, správna severská surovosť nie v krvavosti, lebo to nebol R-kový film, ale myslím svojim celým poňatím. Ale bolo to také akési skratkovité, bez silnejšieho príbehu, v podstate tri-štyri väčšie scény vyplnené vatou, ktorá sa málokomu môže páčiť. Aj tých 50% je mierne nadhodnotených, pretože som film pozrel výlučne kvôli Rolandovi Mollerovi, ktorý žiaľ nebol jedinou "hlavnou" postavou a stvárnil Thora trochu inak, ako som čakal. Bol tam aj nejaký ten obrat, ale kde sa to chytá na výslnie, pád a znovu vystúpenie do výšin z prvého Marveláckeho Thora? Teraz nemyslím trikmi, ale čisto prerod postavy z B na C a z C na A+. Popravde film neodporúčam na pozretie nikomu, kto si nie je istý, že toto spracovanie zvládne, lebo by som mohol niekoho sklamať týmto odporúčaním. Neľutujem, že som to zhliadol, zaujímavá skúsenosť, ale druhý raz len lepšie spracované. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama