Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výtečný muzikál, kde opravdu nečekaně dobře hraje Madonna (ano, je to až k nevíře), skvěle zpívá a hraje i Antonio Banderas. Naprosto perfektní písně z pera Andrew Lloyd Webbera jsou vkusně zakomponované do děje. Jako adaptace Broadwayského muzikálu se mi jeví tenhle film jako jeden z těch vydařenějších. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Důvěru Alana Parkera vloženou v Madonnu bych chtěl mít. Nabídnout herečce jejích nekvalit hlavní roli je stejně troufalé jako procházet se pekingskými ulicemi s tibetskou vlajkou na zádech. Paradoxně to není paní Cicconi, který svým zpěvem "uhrává" co by jinde neuhrála, nýbrž Parkerova režie, která činí Evitu zvláštně pasivním, k tanci nevybízejícím muzikálem. 65% Zajímavé komentáře: EdaS, Sokkk_y ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi jeden z mála muzikálů (nebo jediný), který je opravdu zpívaný od začátku až do konce. Je to velmi zvláštně pojaté a skvělé písničky nemohou vždy zachránit trhliny v ději. Přesto jde o zajímavou podívanou a je asi ideální to vidět na vlastní oči, aby si mohl člověk skutečně udělat sám obrázek. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bajecny muzikal - necekane skvela Madonna a hlavne vytecny Banderas - nejen jako herec, ale i jako zpevak. Da se rici, ze Madonna drzi s Banderasem krok jako hercka a on s ni jako zpevak. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je väčšina názorov k Madonninmu hereckému výkonu tak negatívna. Podla mňa to zahrala naozaj profesionálne a k hudobnému výkonu sa nemusím ani vyjadrovať, keďže bol vinikajúci. Ale Evita nemá len svetlé stránky, ale aj nepodarené a to zlý začiatok filmu, ktorý kazí dojem z celého filmu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nesourodý děj, nejasné pojetí postav a nemožnou (jaké překvapení) Madonnu v hlavní roli poněkud zachraňují skvělé, byť opravdu podivným způsobem přeložené písně (scéna s You Must Love Me je opravdu působivá) a ironicky charismatický Antonio Banderas, který je docela určitě lepší zpěvák než Madonna herečka. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Muzikál, jemuž málem samotná Maddona zlomila vaz. Právě titulní představitelka a pár hluchých míst jsou největšími ranami tohoto muzikálů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příšerná hudba, nudná Madonna, nepasující Banderasův zpěv. Kýč. Nejhorší je, že Evita nesleze z plátna, ale vlastně se o ní nic nedozvíme. Muzikálový paskvil. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Alan Parker umí davové scény jako málokdo, režie je bez chyby. Jinak byl jsem na tom kdysi s holkou z tanečních, ovšem celkově to nedopadlo a tak si ten film ani moc nepřipomínám. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alan Parker, Oliver Stone / Based on Evita by Andrew Lloyd Webber and Tim Rice | Hudba: Andrew Lloyd Webber | Produkcia: Alan Parker, Robert Stigwood | Distribúcia: Buena Vista Pictures (US), Entertainment Films (UK) | Štúdio: Hollywood Pictures, Cinergi Pictures | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 141,047,179 $ || Neskutočná "ťažkosť" tohoto kusu spočíva vtom, že Webber napísal sountrack psychoticky pôsobiaci, mnohokrát za hranicou disonancie a atonality. To sa stretlo s réžiou a scenárom Parkera, ktorý robí Waterloo z celého diela. To všetko je ale tak výnimočné, že už teraz viem, že na viac videní ma to úchváti určite viac. Jediné, čo ale filmu neodpustím ani Ďaľšími projekciami, je na rok výroby až neuveriteľne nesynchronizovaný zvuk s obrazom, hlavne speváckych čísel. Už v dobe Singing in the rain im to išlo lepšie... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film Evita mě rozhodil úplně nečekaně. Argentina je tak trošku moje milé téma: Země, která byla na začátku 20. století druhá nejbohatší na světě, velice stylová a chic, nebyla zdevastovaná finančně ani jednou válkou... a přece si postupně tak strašně zasolila, že zbankrotovala, o bankrotu morálním nemluvě. Prostě někde to švejkujou ještě hůř než tady. Je to o lidech. Ti u moci zacházejí s Argentinou hodně bohorovně i na poměry Jižní Ameriky. O jednom takovém případu je i Evita. Čímž se dostávám k úvodní větě. Tahle kombinace politického, nelichotivého... muzikálu!!!... to je pecka. V úplně přesně stejném duchu jsem skřípal zuby a zároveň obdivoval casting. Mně hrozně nesympatičtí Madonna i Pryce sedli do role jak na hrnec. Madonna hrála sama sebe, takže i neherectví a divná osobnost výborně sedělo. Banderasova role ve mně dokázala vyvolat spoustu emocí najednou -- nesnášel jsem ji, ale přitom nad ní uznale mručím. Jeho sice zajímavý, ale neškolený a neumělý hlas mi tam většinou taky seděl. Co se týče hudby, ALW je mistr mistrů, zde použil asi nejvíc disonantních melodií a postupů ze svých děl, až na hranici toho, co laik jen tak vstřebá. Film jako takový krásně nabíral tempo hlavně od seznámení do svatby, a zhruba přesně v půli mi doslova šel mráz po zádech (zhruba když byl Peron ve vězení). Bohužel neudržel. Silné 4*. Nejlepší píseň - I'd be surprisingly good for you. Příšerně nedostatečné titulky zahazující 99% jízlivosti a cynickosti (a úplně měnící povahu sděleného). Nemluvě o Riceově velmi sebevědomé práci s angličtinou (slovní hříčky jako "tidiest officers' mess", tvorba slov "christiandior me", frázování a metrum atd.) / Edit: 2. zkouknutí za 2 dny, kašlu na kompromisy, za 5. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přijít na to, proč nedat pět hvězd. Nakonec totiž neruší nic a zůstane skvěle a snad až nepochopitelně jednoduchou a chytlavou muzikálovou formou vystižená hořká ambivalence dobrých úmyslů (aniž by byly zpochybňovány), zkříží-li se s touhou po snazší cestě (která nikdy nevede k cíli), po osobní úlevě, velkých penězích a moci, jsou-li od samého počátku zevnitř korumpovány pragmatismem, a průběžně oslepujícího zlatého hávu zbavovaná, obnažovaná nebezpečná ošidnost budování kultu, jenž už ze své podstaty utváření nikdy nemůže dát obyčejným lidem to, več doufají, co slibuje a na víře v co je zbudován a pěstován - totiž autonomii, rovnoprávnost a nezávislost. Na dřeň se tu s úsměvem a písní na rtech odhaluje cynismus mocných a přiznává se holá skutečnost, že každá charita naopak jen upevňuje závislost na diktátu moci a zvůle a že cesta do vysoké politiky je vždy dlážděna ztrátou ideálů a ambicí skutečně v samém základu změnit svět chudých, vymýtit chudobu a ekonomickou závislost a že už sám úmysl se po ní vydat prozrazuje vnitřní ochotu člověka se zaprodat, nechat se omámit a okouzlit vlastní důležitostí, možností ovládat, rozhodovat nad životy druhých téměř jako demiurg a opájet se chvilkovou radostí vyvolanou v davech nad drobnými dárky, na úkor možnosti skutečně vymýtit základní nespravedlnost a změnit systém, v němž je možná charita, privilegovanost mocných a kult, ve spravedlivější, kde by nic z toho existovat nemuselo a tedy nemohlo. Hořká sonda odkrývající základní paradox, že ti, kteří se dostanou na pozice, odkud opravdu mohou měnit společnost, to vlastně v hloubi duše nikdy neměli v úmyslu udělat. *~ ()

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama