Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Evita a Barbar Conan jsou jediné dva filmy, které lépe poznám po sluchu, takže se nedokážu zcela soustředit na pohyblivé obrázky. Ale i tak dobré. ()

castor 

všechny recenze uživatele

U Alana Parkera jsem vnímal to, co u Mikea Nicholse, který rovněž patřil k pilířům Hollywoodu: herci je museli milovat, protože pod jejich vedením získávali řadu hereckých cen. Žánrově univerzální Parker s rozmanitými závažnými náměty se vrátil k hudbě, jeho dílo má skvělou výpravu a dynamický střih. Celkově ale nesedne úplně každému. I já měl problém se do příběhu položit a nedokázal úsilí tvůrčího týmu docenit. Ostatně Evitu provázely vyčerpávající peripetie a dlouhá léta příprav. První klapka nakonec padla jen díky železné vůli Madonny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Muzikál nepatrí medzi moje obľúbené filmové žánre. Kebyže však mám vybrať snímok tohto druhu, ktorý ma dokázal hlbšie osloviť, tak je to jednoznačne toto dielo režiséra Alana Parkera. Páči sa mi téma, spracovanie a najmä úžastná Madonna v titulnej úlohe. Antonio Banderas je jej dôstojným partnerom. Piesne sú pôsobivé a dobre zaranžované. U mňa je "Evita" muzikál číslo jedna. **** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne čistý příklad průměrnosti. Na film se koukalo "dobře", písničky občas potěšily, Madonna není tak špatná, ale... Podruhé se na to rozhodně nepodívám, navíc sladkej Banderas mi vážně nesedí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Formalne uzasne. Niektore sceny dychberuce. Parker mal vizual v malicku. Pesnicky pekne. Herci v pohode. Ale tematicky a dejovo ma to nie a nie strhnut. Nenudil som sa, som rad, ze som to (konecne) videl ale nadseny som viac z jednotlivosti ako celku. 7/10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám vcelku ráda, ale Evita mě moc neoslovila. Tohle filmové zpracování postrádá švih, připadalo mi, že Madonna se do hlavní role nehodí a také by to možná nemuselo být od začátku do konce jenom zpívané. V divadle se mi tento muzikál líbil mnohem víc. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Madonna příjemně překvapila a kromě skvělého zpěvu přihodila i pěknou porci slušného herectví. Když si vzpomenu na ty silné protesty ze strany argentinců, když se dozvěděli že jejich zbožňovanou „první“ dámu bude hrát tahle kontroverzní sexuální bohyně, přijde mi to docela zábavné. Argentinci jsou zkrátka tupci, kdyby měla Madonna hrát Lívii, pochybuju, že by se to nějakýmu čechovi nelíbilo! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 5/10/// +moderní hudba, zpívající Antonio Banderas, má to spád, texty písní dávají smysl -slabší charakteristika (vedlejších) postav, horší srozumitelnost časového obdobý/// Hodně mě to bavilo. Hlavně díky soundtracku a faktu, že ve filmu se neustále zpívá. Mluvených dialogů je minimum. Film sice nenabídne žadnou muzikálovou choreografii, přesto jako muzikál vyniká a díky Madonně a jejím písním se na film dá dívat vícekrát. Navíc mi ty písničky přišli povědomé./// Celkem 73%/// ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude kýč, ale ne. Docela pěkný muzikál i drama. Pravda v samotném závěru trošku přeslazené. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Muzikál bez keců nebo pohyblivé obrázky bez tance, ale s hudbou? To je jedno. Mám ráda Evitu, tak jak je. S Antoniem coby vypravěčem a glosátorem (pěje skvěle, to se mu upřít nedá, navíc charismatem hazí už jen pohledem), s Madonnou, která je Evitou i bez hereckého talentu (ale tak to vlastně má být), s masou bezejmených davů a s politicko-satirickými obrázky z bitev malé velké Argentiny. Alan Parker ukazuje víc než jen příběh vzestupu a pádu zajímavé osobnosti, je v tom něco nad, něco rýpavě satirického, pod povrchem probublávajícího. A je to zřejmě tím, že mu se scenářem zdatně vypomáhal Oliver Stone. 80%. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

I přes některá negativní hodnocení, by podle mě tento film (od r. 2000 Sira) Alana Parkera mohl získat pět hvězdiček jako výborný muzikál, zároveň však i jako skvěle propracované drama nebo politicko-historický snímek vykreslující příběh, který ovládá Jižní Ameriku dodnes. Muzikál plný chytlavých latinsko-amerických melodií, muzikál, kde každé je každé slovo vyjádřeno zpěvem. Příběh okouzlující Evy Peronové, ambiciózní ženy, která se z chudé dívky, přes film vypracovala až na první dámu Argentiny, ženy, která si získala oblibu lidí nejen pro sebe, ale také svému muži, ženy, která se lidem vážně snažila pomoct, a kvůli které brečela celá Argentina. A 'last, but not least' - historie Argentiny, nepokoje a otázky, jestli tenhle bezmezný obdiv k vládnoucímu páru byl pro Argentinu to nejlepší, do jaké míry byla sama Eva příčinou konfliktů a jak by vypadala Argentina bez ní... Když se navíc tohle všechno rozumně smíchá dohromady a přidají se skvělé obrazy kameramana Daria Khondji, atraktivní střih Gerryho Hamblinga a překvapivě pozitivní herecký výkon hvězd jako Madonna, Antoio Banderas nebo Jonathan Pryce, čeká nás něco přes dvě hodiny úžasné podívané, která rozhodně stojí za to. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že ak by táto látka bola spracovaná ako klasická akademická interirérová dialógová záležitosť, tak by som sa unudil k smrti. Lenže muzikálový šat jej dodáva udalostiam patričný náboj a akúsi pridanú hodnotu. Čo tam potom, že historikom bude asi množstvo udalostí chýbať. Cieľom Evity je nielen diváka ako-tak vzdelať, ale najmä dobre zabaviť a prečo by to tak nemohlo byť aj pri politickej látke, nehovoriac o životopisnej, že... ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po hodně letech opáčko a pokusila se vydržet tenhle muzikál. Muzikály, tedy dobré, mám hodně ráda. Ale nemůžu si pomoci, A. L. Webberovi už prostě na chuť nepřijdu. Všechny ty jeho kusy jsou takový dutý, snad jen Jesus Christ je zajímavý, tady, i když by i děj mohl být poutavý, tak se tam neděje v podstatě nic jiného, než že Madonna stojí před davem a kyne mu rukama vysoko zvednutýma, Banderas je za rebela, asi největší plus filmu, a Perón J. Pryce je směšná potutelně se usmívající živá kulisa. Pár tklivých, nijak vyjímečných melodií a mezi nimi spousta nudné hudební omáčky, jak typické právě u Webbera. Na výlučně zpívaný muzikál dle mého trapné a přes 2 hodiny téměř k nepřečkání, Les Miserables, to je jiná káva. A tanečně je to taky bída, všimla jsem si ke konci valčíku Madonny s Banderasem, to měl být asi vrchol, ale bylo to trapné. Za mě horší 3*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní muzikál, který se naprosto obešel bez dialogů a vše se řeší přes písně. Pár kousků se mi líbilo ale jinak je to moc dlouhé. ()

classic 

všechny recenze uživatele

María Eva Duarte de Perón,t.j Eva Ibarguren,či skôr EVITA je argentínska osobnosť,krásna to žena,manželka argentínskeho prezidenta Juana Dominga Peróna,ktorá znamená pre domácich argentíčanov uctievanú MODLU! Tvorcovia chceli previesť muzikálovú podobu na čele s režisérom Alanom Parkerom,ktorý mal na starosti scenár spolu s OLIVEROM STONEOM,do hlavných úloh obsadili Madonna Louise Veronica Cicconeová Ritchieová,známa po celom svete ako mega úspešná speváčka MADONNA a herec ANTONIO BANDERAS.Technické zložky filmu ako kamera,zvuk,hudba,strih a výprava je príznačné pre muzikály.Andrew Lloyd Webber zaobstaral veľkolepú HUDBU! Madonna je pre mňa nespochybniteľnou kvalitnou speváčkou,ktorá naozaj niečo dokázala+škandáliky sa taktiež vyskytli.Ako herečka už taká úspešná nie je,okrem EVITY,ktorá je pre ňu životnou rolou,vyspievala si za tento výkon GOLDEN GLOBE,a podotýkam,že zaslúžene! Film na začiatku sleduje veľkolepý pohreb Evy Duarte,ktorá zomrela 26.7.1952 v Buenos Aires,kde práve v hlavnom meste Argentíny chcela zotrvať a pôsobiť.Klasicky cez retrospektívu sa vraciam do minulosti a vidím cez SPEV,čo robila,s kým to robila,ako to robila,ako žila,ako zomrela,čo znamenala pre svet...Fyzická podobnosť so skutočnou Evitou je u Madonny dobrým castingom,kde si vybrala úlohu,do ktorej sa ponorila spevom,lebo nemyslím si,že by mohla stvárniť túto osobnosť len klasickým hraním bez spevu,snaží sa,čo jej sily stačia,ALE film ako celok nedisponuje tým,čo majú v sebe klasické muzikály.Vidieť ako Madonna vstupuje s citom a s plnými dúškami do hrania je fascinujúce,ale stále niečo tomu chýba.Antonio sa myslím sem nehodí.4 hviezdičky dávam kvôli životnému výkonu Madonny+technická stránka filmu ako Nominácie na kameru,výpravu,strih a zvuk.Myslím,že také ušaté štyri hviezdičky si tento nedocenený muzikál zaslúži?!EXOTICKÝ,ATYPICKÝ muzikál z Argentíny,ktorý nemá dokonalú choreografiu ako notoricky známe muzikály,pričom s touto absenciou sa môže divák pobiť takým spôsobom,že cez zvuk a výkon Madonny zabudne na tieto nedostatky a ponorí sa do životopisu EVITY.Tvorcovia sa snažili a povedal by som,že hanbiť sa nemusia. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bohužel málokterý muzikál dokážu přežít... Souvisí to asi s hudebním sluchem a jelikož mi žilách koluje krev pana jazzmana.... :) Trochu lepší než Bídníci, ti byli vážně děsní, ale žádná hitparáda to taky zrovna nebyla. ()

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama