Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom před sto lety v kině,.. a skoro mi mrdlo v kouli nadšením. Tak jsem si to stáhnul a vyflešoval do TýVý, no a.........mrdlo mi v kouli. :-) Totálně pomazlenej jsem se ráno probudil, a.... sjel jsem si to znovu. No a? Aaaasi si to dám ještě k večeři. Muzikál? No asi nejlepší co jsem kdy viděl, co mě vzalo za srdce a za.. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Ohromujúco výpravné, famózne nasnímané a prekvapivo podvratne napísané, berúc do úvahy aj temnejšiu stránku hlavnej hrdinky. Ale hudobné a celkovo muzikálové aranžmá je strnulé a bez života. Madonna mi problém nerobila, ale Banderasa je na takéto bezvýznamné úlohy škoda. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nejsem milovníkem žánru muzikál - myslím, že mnohdy snižuje drama jako v tomto případě, prostě zpívající diktátor mi přijde úsměvný - a tak zřejmě nejsem ani objektivní v hodnocení. Jen si říkám, co z filmu zbude? Oscarová píseň, kterou si mohu poslechnout vždy znovu, ale tento film už vidět znovu nemusím. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Madonna se snaží, Banderas se snaží, Webber jako vždy profesionál. Ale celkově mě to nijak zvlášť neoslovilo. Oceňuji nápad s hlasem 'druhé strany mince', který představuje právě všudepřítomný Banderas. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebylla moc velkou fanynkou Madonny, tedy až do doby než jsem shlédla Evitu. Zde se mi Madonna najednou jevila jako elegantní dáma, která se uměla sžít se svou rolí a dokonce i příjemně zazpívat. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších muzikálů (jak jinak u A.L. Webbera), který ale je ve filmovém zpracování takový nijaký. Výborný (hraní i zpěv) průvodce dějem Che (A.Banderas) nás provede životem Evy Peronové (Madonna ve své životní herecké roli). Výborné písničky, ale děj trochu rozvleklý a místy i trochu nudný..........Především za A. Banderase 3*, jinak průměr. ()

Bajisek 

všechny recenze uživatele

Příběh Evity Perón se oproti zfilmované verzi značně liší, ale i tak se film Parkerovi povedl. Především vyobrazení Argentiny první půli 20.století, monstrózní pohřeb Santa Evity nebo volební kampaně. Jonathan Pryce roli Peróna vystřihl bravůrně, navíc jeho podoba je skutečnému Juanu Domingu Perónovi velmi blízká. Madonna se Evity zhostila velmi zodpovědně a její herecký výkon byl na její poměry výborný. Hudba A.L.Webera je třešničkou na dortu celého filmu. Evita je pro Argentince svatá a je dobře, že díky filmu se Evita více představila i vzdálenějším končinám, kde o ní neměli ani tušení. I když díky tomuto filmu vypadá jako mučednice...a pravda je vlastně trochu jiná. ()

TerezaTurz. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení se skvělým Banderasem a Madonnou, která výjimečně nebyla k pláči. Některé scény jsou nádherné, zbytek žádná sláva, ovšem skvěle zkomponovaná Webberova hudba ho drží nad hranicí průměrnosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě samotného překvapilo, jak moc se mi Evita líbila. Velmi se povedla hudba, ač v ní vcelku najdeme jen jeden skutečný hit. Madonna svou roli zvládla na výbornou a příjemné překvapení je i to, že A. Banderas dobře zpívá. Trošku jsem čekal, že zde bude více mluveného slova, neboť to v muzikálech, kromě hudby samozřejmě, také bývá, ale nevadilo. Film byl skvěle poskládán a sestříhán. Nenudil jsem se, ač přiznávám, že kdyby byl o malinko kratší, možná by dosáhl ještě větší kvality. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi hodnotí velmi těžko a popravdě, nevím, co k němu napsat. Ale stejně mi to nedá. Jde o opravdu neskutečné dílo, které nesedne úplně každému a i já měl celkem problém se do toho vžít a po první písni jsme měl i celkem depku :), jenže potom se to rozjede a vy si můžete užívat emoce, písně, skvělého Banderase, výjimečně dobrou Madonnu a dynamický střih. ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení - podíval jsem se na to čistě z edukativních důvodů: když už seš jednou v Buenos Aires/Big Apple, tak to prostě musíš vidět. Mno a co k tomu říct...snad jen to, že mě to utvrdilo v mém názoru na muzikály obecně. Přišlo mi, že tohle bylo ještě horší než těch pár muzikálů, co jsem do této chvíle viděl a to hned z několika důvodů. Ten primární je, že tady se snaží zpívat komplet celej film a to až do takový nucený míry, že je to až k smíchu! Uznávám, že ne vždy se slova musí rýmovat, ale tohle bylo vyloženě odfláklý a podle mýho názoru to musí sr*t i toho nejzarytějšího muzikálovýho nadšence! Druhá věc, podle mě daleko důležitější, že vypovídací hodnota je nulová - aspoň já jsem si z filmu žádné vědomostní poznatky neodnesl aka ambiciózní kravka z nižší vrstvy, co si prošukala cestu do politiky, kde začala dělat populistický kroky, kdy jí začal celej národ uctívat až po celostátní truchlení, kdy zaklepala na raka... super, to si můžu vygooglit, ale opravdu nevidim žádnou přidanou hodnotu. Navíc Banderák působí strašně prkenně a timhle partem se v mých očích dost shodil. Takže jediným pozitivem zůstává překvapení v podobě výkonu Madonny, a to, že to, přes všechna předurčená očekávání, až tak moc neposrala😁 ()

DearS 

všechny recenze uživatele

"Velkoryse pojatá podívaná, první polovina filmu je strhující, ale ke konci ztrácí tempo. Pěvecké výkony potěší a herecky taktéž není mnoho co vytknout ( Madonna se úporně snaží), nicméně (nemůžu si pomoct) jiné filmové adaptace Webera (Cats, Jesus Christ Superstar) mě "berou" mnohem víc. Je z nich prostě cítit to pravé muzikálové nadšení a energie z nich přímo tryská... ()

Lancelot 

všechny recenze uživatele

Výborné! Tak to má vypadat! Obdobně jako Jesus Christ Superstar. Zdá se, že Hair za tímto snímkem pokulhává. Tam to však bylo těžší s tématem. Mé hodnocení Evity: hudba a zpěv famózní, "hození" na plátno nešlo udělat z mého pohledu lépe ...čili dávám hodnocení pět praček značky Whirpool ...značky vítězů. ()

Doudik.t 

všechny recenze uživatele

Muzikálek z původní dílny Tima Rice a Andrewa Webera je zárukou kvality. K filmovému zpracování opravdu nemám, co bych vytkl. Na divadelní spracování a atmosféru to sice nemá, ale i tak pochybuji, že by Evitu mohl někdo natočit lépe ;-) ()

fiorela 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Madonna nie je až taká zlá herečka za akú ju vyhlasujú. Aspoň v tomto muzikály podala veľmi dobrý výkon. Hlavne po stránke hudobnej - tam jej to ide skvele. ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Hudba, uzasna hudba a zpevy. Madonna sice neustale mrka, ale v tehle roli je vyborna a presvedciva..Kus historie Argentiny vyzpivane do superlativu. ()

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama