Reklama

Reklama

Inspekce

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1988, 24 min

Obsahy(1)

Malá televizní komedie H. Pawlowské vypráví o jedné malotřídce, v níž učí mladá učitelka Vlastimila (B. Hrzánová). Vlastimila je nejistá, ale snaživá, jenže jí právě dal kopačky její přítel, elektrikář Karel (G. Bubník), který nechce za ženu učitelku. Inspektor Beránek (M. Neděla) se nestačí divit, co všechno Vlasta pomotá a zkazí. Ředitel (Z. Řehoř) pláče, škola se hroutí… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

whenry odpad!

všechny recenze uživatele

Blbé, stupidní, nevěrohodné. Příběhem počínaje, herci konče. Jak mám věřit Hrzánové, že jako učitelka je "jen" nervózní, když se chovala jako psychopat? Jak mám věřit Nedělovi, který se jako inspektor celou dobu tváří jako vrah, že pak napíše učitelce srdceryvný a milý dopis? Až mi bylo líto těch dětí, protože z neskutečně přehrávající Hrzánové snad musely mít strach... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Inspekce je film, který v mnoha ohledech nedává moc smysl. Navíc není ani příliš komediální. Veškerý humor je obsažen ve zmatcích učitelky Vlastimily při inspekční hodině a pohledem na utrápený obličej ředitele, který ovšem Zdeněk Řehoř uměl dokonale a ukázal to třeba v Krkonošských pohádkách. Celá komediální absurdita má být podtržena ještě hloupým elektrikářem Karlem, tudíž má celá scénka nejspíš působit jako styl francouzských bláznivých komedií. Jenže na to není dost nápaditý scénář, když učitelka jen nervozitou ma.oří a ředitel s inspektorem ji pozorují a žáci sami nevědí, co se vlastně děje., a zároveň tak herci nemají moc co hrát... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně, tak napíši povzbuzující dopis. Třeba soudružka uloví jiného školníka, když ten její chtěl dojičku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama