Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sa raz Walker rozhodne, nič ho nezastaví. Ani vôľa Božia.“ Najvtipnejšie na tomto legendárne zlom seriáli je... že prvé dve série vôbec nie sú zlé! Pametám si, že som si k nim ako tínedžer rád sadal a dostal som pestrú galériu sympatických charakterov, vtedy ešte charizmatického Chucka Norrisa, prekvapivo dobré (na tú dobu) akčné scény, jednoduché, ale nie vyložene primitívne zápletky a chytľavé intro so skvelým univerzom "texaských rendžrov". Treba ale dodať, že potom to išlo skutočne do prde... hlboko do temnoty. Hlboko a ešte hlbšie. Približne počas tretej sezóny sa Chuck vymkol spod kontroly -a nastalo peklo. Priviedol do projektu syna a nechutne nakrútené charitatívne prvky a to bol začiatok konca (a cameá typu Sammo Hunga a Michaela Ironsidea to nezachránili). Nakoniec seriál zmutoval do... do... čohosi. V jednej chvíli Gary Busey predtým, ako má zabiť paraolympijskú športovkyňu (v poslednej chvíli mu v tom Walker zabráni, nebojte sa) vytiahne nôž a povie: „Teba rád zabijem“. Možno nie je sám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Chuck a jeho připálenej kámoš z Afriky se nezaleknou žádného nepřítele. Když jde do tuhého tak Chuck použije svůj proslavený kop s otočkou, který pošle k zemi úplně každého. Napsal bych vám o Chuckovi nějaký žertík, ale určitě je všechny znáte, takže se nebudu vůbec namáhat. V mládí sem na to čumíval a řeknětě že vy ne? Nostalgické 2*. Aby mě někdo nanařkl z rasismu, tak jedna hvězda je pro Chucka a ta druhá pro toho odporného negra, který se mu snaží vyrovnat. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Ve Smrtonosný pasti to Gibsonovi vyšlo.” No, čeští překladatelé... Zasmát se při tom dá slušně i z jiného důvodu a to - říkám jako LGBT - nejsem žádný anti-right-wing (snažím se být nestranný, jak to jde a vyhnout se babišismům a berlusconismům), byť jakoukoli bipolární americkou politickou scénu bych v naší zemi nechtěl v žádném případě (i když na té cestě jsme “správným směrem”). ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad, kterému se vyrovná jen máloco: RP a VKV se Zounarem a dalšími stars, filmy Trošky, filmy Richarda a filmy Jakubiska. Kožený ksicht Norris, co umí kopnout z otočky a ještě si u toho poskočit chodí sem a tam, tu a tam ucedí nějakou hlášku a ve zbytku jezdí, střílí, kope a vraždí. Kokot bez fantazie.-) Zvláštní je, že ostatní mu to žerou a dokonce ho za to snad obdivují... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je borec, o tom žádná. Jako Walker je neskutečně ve formě, vypadá o 20 let mladší a je to správňák. Asi největším problémem je, že tenhle seriál nezůstal v devadesátých letech. Z dnešního pohledu je to obří omyl, od laciných triků až po.. ehm, scénář. Proti Walkerovi stojí banda tupců, které likviduje po stovkách (za díl) bez ohledu na to, zda je zabil či ne a sám je neporazitelnej. Na druhou stranu pár dílů se odehrává na docela zajímavejch místech a nádech westernu tomu dodává fajn atmosféru. Za zmínku stojí ještě úvodní znělka. Upřímně ne že bych to vyhledával, ale když v bedně běží úplný kulový, tak Walker to jistí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Bratr Chucka Norrise zahynul ve válce ve Vietnamu. Cordell Walker (Chuck Norris) se právě proto v mnohých epizodách vrací ve vzpomínkách do "zeleného pekla". (cheyene)
  • V rané fázi vývoje seriálu se hlavní postava měla jmenovat Sam Bolt. (cheyene)
  • Chuck Norris v dětství miloval westerny, což je důvodem, proč jsou některé epizody seriálu situovány do období Divokého západu. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama