Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 004)

Rominator 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou by se dalo konstatovat, že Norris (Cordell Walker) vystačil s kopem z otočky a na běhání byl v seriálu Clarence Gilyard Jr. jako James Trivette. Úvodní znělku k seriálu si Chuck Norris nazpíval sám: „In the eyes of ranger. The unsuspecting stranger. Had better know the truth of wrong from right. Cause the eyes of ranger are upon you. Any wrong you do he's gonna see. When you're in Texas look behind you. Cause that's where the ranger's gonna be.“ ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad, kterému se vyrovná jen máloco: RP a VKV se Zounarem a dalšími stars, filmy Trošky, filmy Richarda a filmy Jakubiska. Kožený ksicht Norris, co umí kopnout z otočky a ještě si u toho poskočit chodí sem a tam, tu a tam ucedí nějakou hlášku a ve zbytku jezdí, střílí, kope a vraždí. Kokot bez fantazie.-) Zvláštní je, že ostatní mu to žerou a dokonce ho za to snad obdivují... ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Chuck "Mlátička" Norris je prostě věčný. Tenhle seriál je třeba sledovat s vypnutým mozkem (stejně asi tak, jako když tvůrci seriálu psali scénáře), přesto to nebyl zdaleka ten nejhorší seriál, co se kdy objevil na Nově. Ty dvě hvezdičky jsou za občasné pobavení nad Chuckovými skromnými dialogy, za kurzy bojového umění a za Sydney, která se k Rangerům pozdějc přidala spolu s Cagem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu něco! Pokud to neberete vážně a znáte vtipy o Chucku Norrisovi, tak se u toho nasmějete víc, než u kdejakého sitcomu. Je to samozřejmě nekvalitní a smutný výtvor, který si nezasloužil vzniknout, ale když to berete s nadhledem... Nesmrtelný Cordel Walker útočící na všechny kolem, bojující za indiány, za děti a za texaské důchodce vás dostane. Walker je prostě legenda, i když spíš v tom špatném slova smyslu... Je to seriál, který můžete nesnášet, nebo si ho užít. Já jsem někde mezi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo tento seriál kritizuje pro nereálnost jeho dílů, je blázen!!! Vše je točeno s nadsázkou, poukazuje se na současné problémy, které vládnou nejen v USA, ale i všude jinde ve světě (např.: šikana, neonacisté, drogy ve školství, zneužívání dětí, rasismus, lidská chudoba atd.) ... Celý seriál je jakýmsi obrazem skutečného života Chucka Norrise: a) sám Ch. Norris je stejně jako Cordell Walker poloviční indián; b) jeho bratr zahynul ve Vietnamu během války, Cordell Walker se v některých dílech vrací ve vzpomínkách právě do "zeleného pekla"; c) pracuje na projektu KICK DRUGS OUT OF AMERICA; d) osobní názory a postoje Chucka na víru a soudobé problémy; e) v dětsví měl Norris v oblibě weterny, kde zpravidla vítězilo dobro nad zlem, proto je tomu tak i zde a v mnohých epizodách záměrně posazuje děj do prostředí divokého západu .... Seriál má být odlehčením (proto ty nereálné díly o zvláštní DNA nebo rvačky při zatýkání), o čemž svědčí i humor v každém díle (je různorodý x Komisař Rex - jiný humor než houska se salámem není!). Touto jednoduchou formou se pak pokouší ovlivnit mládež, ukázat jim správnou cestu a naučit je rozeznávat dobro od zla, ke kterému je mnohdy velmi snadné sklouznout. Snaží se poukázat na upadající víru a ochotu pomáhat druhým, narůst kriminality mladistvých a nasměrovat děti s nízkou sebedůvěrou ve víru a pevné přesvědčení o sobě samém. Dopis Chucka Norrise fanouškům Walkera. P.S. Porovnejte 1. a poslední řadu seriálu. Jaký je závěr? (pro pochopení není špatné si o jeho životě něco přečíst) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (56)

  • V seriáli si zahralo množstvo známych tvári, napr. Giovanni Ribisi, Tobey Maguire, Burt Young, Mila Kunis, Danny Trejo, Tobin Bell, Gary Busey, James Remar, Lane Smith, Frank Stallone, David Keith, Sammo Hung, Cary-Hiroyuki Tagawa, Mako, Tzi Ma, Hulk Hogan, Francis Capra, Josh Holloway, či Sting. (m.a.t.o.)
  • Guthrie (Patrick Kilpatrick) má v letadle malý bubínkový revolver, avšak při přestřelce v obchodním středisku střílí ze samonabíjecí pistole. (tzv)
  • Chuckova nejoblíbenější epizoda je "Čtvrť". (vojtaruzek)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama