Reklama

Reklama

Epizody(21)

TV NOVA sa svojho času pokúsila pre svojich divákov prispôsobiť špecifický americký žáner sitcomu a vo vlastne produkcii pripravila nielen uvádzaný sitcom, ale aj napríklad Hospodu. Dá sa povedať, že tvorcovia využili formát, ale snažili sa mu dodať aj vlastný domáci rozmer. Muži zákona sú terčom humoru od nepamäti. Vtipy o ich inteligencii a vzhľade sa dajú rátať ak nie na tisíce, na stovky určite. A tak si tvorcovia televíznych humoristických diel môžu byť istí, že ich dielo padne na úrodnú pôdu. Je to asi dané ľuďom na celom svete, že ochrancovia zákona si často o zosmiešnenie koledujú. Režisér Vít Olmer nakrútil sitom v takmer reálnom prostredí na policajnej stanici v pražských Strašniciach. Jej stáli zamestnanci sa tak nechtiac stali pomocníkmi tvorcov, pretože starostlivo sledovali ich prácu. Autor scenára Miroslav Vaic získal prvé skúsenosti v oblasti policajnej práce pri nakrúcaní filmového cyklu Byl jednou jeden polda. Sitcom Policajti z předměstí sa stal odrazovým mostíkom pre viacerých hercov, najmä pre Josefa Cardu, Michala Suchánka a Richarda Genzera, ktorí sa neskôr presadili vo vlastnom programe TELE TELE, ale napríklad aj pre Petra Rychlého. Predmestské oddelenie, kam Vít Olmer zasadil sitcom oplýva celým radom svojráznych figúrok, ktoré podľa popisu práce majú ľuďom pomáhať a chrániť ich pred zločinom, často by však pomocnú ruku potrebovali skôr sami. Hlavné slovo na oddelení má poručík Sluníčko (JOSEF CARDA), ktorý zmenou oddelenia chce dosiahnuť svoje vlastné ciele povýšenie. Nadporučíka Bohumila Čermáka zbavili po jeho príchode velenia a teraz zastáva funkciu zástupcu veliteľa. Nadstrážmajster Kubele trpí agresívnymi sklonmi a jeho najväčšou túžbou je zomrieť v akcii. Nadstrážmajster Zajíček sa zase vo voľnom čase rozpráva so zemiakmi a Karel Chroust (ALEŠ HÁMA) veľmi rád pozoruje pri sprchovaní sexi symbol oddelenia Matuškovú, hoci má potom problémy so zrakom. Tím dokonalých popletencov začne mať po čase úspechy, a tak je Sluníčkovo povýšenie a Čermákov návrat na veliteľskú stoličku neraz na dosah ruky. Ponúkanú šancu však vždy zhatá buď nešťastná náhoda, alebo sami podriadení. Celé úsilie vychádza navnivoč a policajná jednotka musí znova a znova prejaviť svoj osobitný talent. Ak sa im aj nejaký prípad podarí doviesť k šťastnému koncu, väčšinou za to totiž vďačia nečakanému zvratu situácie. Policajti tak v snahe všetko predchádzajúce napraviť prežijú mnohé dobrodružstvá a musia si poradiť s mnohými nevšednými situáciami. Sú tak napríklad donútení získať späť retiazku dcéry nadriadeného Kulicha, ktorú jeden z policajtov zjedol pri olovrante, odstrániť agresívneho capa z koľajníc, stretnú sa aj s párikom dôchodcov, ktorí sa vlámali do sexshopu. Na rad príde aj maľovanie, kurz tanca a výučba cudzích jazykov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Český pokus o, pro nedostatek vhodných výrazů řekněme, sitcom, opět v režii TV Nova, opět se stejným, ne, to není tak úplně pravda, s ještě příšernějším výsledkem....ale mezi vší tou hrůzou se našlo i pár věcí, které stojí za zapamatování, a ne jako odstrašující příklad - třeba trio Carda, Suchánek, Šimáček sjíždějící bravurním způsobem Lady Karneval, Petr Rychlý jako 4%ní učitel tance, a sem tam nějaká drobnost... ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou věci, který jsou už prostě za horizontem, mimo lidské chápání. Možná se všichni mýlíme a "Policajty" někdo za 50 let ocení jako brilantní postmodernistické dílo. Zatím ale na to nevypadá... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano. Hvězdička za svlékání triček :-D A za Milana Šimáčka, který je zde nejlepší, ačkoli byste řekli, že nemá třeba na Pavla Landovského. Pepa Carda a Suchánek se již etablovali pro Telata :-( ()

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud má seriál nulový scénář, dá se to občas zachránit hereckými výkony, ale ani o těch se v tomto případě nedá mluvit - to co herci předvádějí totiž žádné hraní a ni v nejmenším není. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi paradoxní pokus Víta Olmera o natočení ryze českého sitcomu z policejního prostředí. Sitcom bez humoru. Tomu říkám umělecká svoboda! ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro osazenstvo téhle olmeroviny mám snad jedinou možnou radu. Pečlivě si nastudujte Cimrmanovo herecké desatero. A až si se studem uvědomíte co za tragédy jste, tak nechte herectví a zalezte do kanálů. Předem děkuji a buďte rádi, že na vás obecenstvo nepodává jednu hromadnou žalobu za druhou. Za takovou brutální a promyšlenou vraždu humoru i vkusu byste to plně zasloužili. Hlavně ty Vítku, hlavně ty! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#47 Ano, byla to hrozná blbost. Ano, nemělo to v podstatě žádný souvislý děj. Ano, o scénáři mluvit nemůžem. Ano, herecké výkony byly...oprava - nebyly. A konečně, ano ! Moc jsem se u toho nasmál. V danou vysílací dobu se na televizi opravdu nic lepšího nenacházelo a když už je člověk vzhůru, proč ne. Krom toho, mě jako dítěti v tu dobu stačily ke štěstí jenom ty nahé policistky (ne, že by se v tomhle něco změnilo), so... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Za občasné povedené vtipné scény. Jinak za celkovou kvalitu a herecké výkony jasně hovoří zdejší hodnocení.... ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Tady by měl být konstruktivní, smyslupný komentář. Bohužel jediný, který mě napadá, zní: "Uááááááá!" ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Spis XYOO6/721Bla - TAJDŮV! - Svědek sdělil poté co nebyl tázán toto: - - - "Přiznávám se pane policajte, že jsem si dovolil ohodnotit tuhle sračku, i když jsem viděl útržkovitě jen několik epizodek z několika těch dílů - dohromady jen pár minutek - jen tak povrchně a nahodile, jak jsem se nechtěně či v nějakém pomatení mysli náhodou k tutemu hnusu nachomýtl. A nenavedli mě prosím žádní kamarádi, takže nikoho dalšího vám nenapráskám. A asi bych se i na tuto svoje vyjádření vysral, leč projel jsem si teď konečně celou tu činnost obviněného V.O. zde v obžalobě a usoudil jsem, že ač výpověď ve vztahu k jím vykrúcanným hovadskostem odmítám, přece jen mimo protokol tohle jsem vám musel sdělit. A to je asi tak vše. Nově nasrat! Policajty pochcat!" - - - Vyjádření orgánu: Odloženo ad acta in rectum... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Těžko to hodnotit jako seriál, od kterýho bych čekal třeba nějakej příběh. To bych musel dát jednoznačně odpad. Když to budu brát jen jako jednotlivý scénky, tak se tam občas najde nějakej povedenej vtip. A ta porno hérečka taky neni špatná... ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se bál, že ve svém nitru odhalím nějakou zvláštní deformaci, nechutnou úchylku, která mi bude ztrpčovat můj již tak dostatečně krušný život... A je to tady! Zhlédnutím celého jednoho dílu Policajtů z předměstí jsem zcela dostatečně prokázal vysoce rozvinutý stav masochismu a ztráty soudnosti. I soulož s Babou Jagou z Mrazíka by byla podstatně lepším využitím času než se nechat mučit tímhle idiotským a veskrze trapným dílkem. Celkový dojem : 0 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době startovala na ČT parodie na Nemocnici, která byla sice lepší, ale tu stopli. Takže zůstala tahle pitominka, která si nezadá s pozdními pracemi Ringo Čecha. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Já bych tenhle seriál zas tak moc nezatracoval. Jasně že je to kokotina, ale na nic víc si nehraje. Infantilní humor, prvoplánové zesměšňování policajtů, některé naprosto zbytečné a trapné postavy (duo Matušková a Chroust) a někteří hrozní herci (hlavně a především Ďásková). Ale na druhou stranu pár vyvedených dílů bylo (Anglicky snadno a rychle, V rytmu valčíku, Zásah v pravou chvíli) a několik příjemných herců a postav by se taky našlo (Zavřel, Šimáček, Rychlý). Volovina až na půdu, ale zábavné to je (většinou). 40%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

No dobrá,tohle se OPRAVDU nepovedlo.Hvězda za těch několik málo povedených vychytávek viz.třeba teplouš Petr Rychlý.... ()

Reklama

Reklama