Reklama

Reklama

Zamilovaní vrazi

  • Francie Les Amants criminels (více)

Obsahy(1)

Alice se obrátí na svého přítele Luca s velkou prosbou - chce, aby zabil spolužáka Saida, který jí znemožil a zostudil tím, že nechal své 4 kamarády Alici znásilnit, zatímco on se díval a neučinil tomu přítrž. Po úpěnlivém přesvědčování a pod tíhou bezmezné lásky Luc svolí a Saida společnou lstí zamordují. Není vraždy bez těla a tak se ho pokusí zakopat v lese za městem. Při zpáteční cestě se ovšem ukáže, že kromě jejich stop se tu nachází i podstatně větší otisky bot ...

Zdánlivé nongay téma je všímavým divákem rozcupováno, neb několikrát se zde najde i příma narážka, která vygraduje v závěrečné scéně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ozon v dosud neprobádaném poli psychologických thrillerú nezklamal. Film má od samého začátku parádní spád i atmosféru. Některé pohnutky postav nevysvětluje a ponechává zcela na divákově fantazii, aby si vyjasnila s rozumem motivy jednaní ústřední dvojice. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nemíním tady hledat nějaké nejasnosti nebo nelogičnosti v ději, k čemuž prý mají tendenci diváci tohoto filmu, jak jsem se dočetla v obsahu. Jistě se najdou lidé, kteří nalézají potěšení ve zvrácenosti a perverzitě a každý z nás se může v některých situacích chovat nelogicky a jako idiot. Kdybych byla psychiatrem, možná bych si v Zamilovaných vrazích našla nějaký podnětný materiál ke studiu, jenomže nejsem ani psychiatrem ani fanouškem takovéhoto typu filmů, čili si příště raději dobře rozmyslím, než po nějakém dalším díle pana Ozona zase sáhnu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ozon točí vždy skvele, ide len o to, nakoľko vás osloví osud jeho hrdinov, či hrdinovia ako takí. Príbeh nevyprofilovaného submisívneho sopliaka ma neoslovil vôbec. Ocenil som aspoň hru so žánrom, nešlo to po vyšliapaných cestičkách. To ale zase Ozon málokedy. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pohádka o hloupém Jeníčkovi a zlé Mařence co uviděli v lese světýlko a našli perníkovou chaloupku. Ozon je zábavný vyprávěč, ale jeho hra s násilím, ironické podtexty a nejednoznačné závěry v tomto případě pro mne nevedou k umělecky přesvědčivému dílu. Surrealistický film používající umělecké metafory, kde otázky ohledně logiky narativu nemají smysl, protože na ně ani neexistuje smysluplná odpovědˇ! Ozon na bázi surealistické pohádky rozvíjí svůj myšlenkový konstrukt a zkoumá společensko-sociální otázky jako je sexuální násílí, ovládání jedince pomocí erotické nadvlády a co já vím co Ozona ještě popadlo v jeho psychedelickém tažení. Je relativně snadné hledat v tom stovky různých významů jako je snadné najít skryté symboly v barvě rozstříknuté po zdi - ta modrá kapka stékající směrem dolů v souznění s gravitací a evokující existenci gravitonů je expresivní streetartovou symbolikou kvantového mikrosvěta viděného očima umělce, že .... _____Skutečné umělecké dílo však vypadá přec jen jinak. Je to ten typ filmu u kterého se dá demonstrovat jak jsou někteří diváci ještě filmově nedospělí když jej nedokáží docenit. A jak musí ještě nakoukat spoustu filmů aby také pochopili... A přitom by k dokonalému pochopení tohoto průměrného celkem zábavného a zručně vyprávěného filmu stačilo jediné - přečíst si pohádku která to celé vystihuje ještě mnohem lépe než ta o Jeníčkovi a Mařence a sice: O císařových nových šatech.... Produkce: Fidélité Productions ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Perverzní mysteriózní mix pohádky, noirovky, Bonnie a Clydea, teenage hororu a zvláštní gay romance mi naprosto sednul. Jako by to byl film natočený pro mě! Objevuje se tu sice řada, řekněme, nesrovnalostí či podivností (celé tělo mrtvého Saida je důkladně zabaleno do deky, ale když ho zamilovaní vrazi zakopávají, kouká z hlíny ruka apod.), ale do žánru pohádka se toho schová... Při půlnoční projekci na LFŠ 2017 jsem si film mimořádně užil a hltal každý obraz. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Francoisa Ozona mám celkom rád. Jeho filmy sa mi vždy celkom páčia (až na 8 žien, ktoré som nedopozeral), ale nikdy ma nepresvedčil tak, abych mu dal aspoň raz tú 4*. Pritom jeho filmy nie sú priemerné - sú zaujímavé, príjemne sa pozerajú, ale väčšinou za 2 týždne si z nich na nič človek nespomenie.Či už čierna komédia Sitcom, fassbinderove Daźďové kvapky alebo dráma Pod pieskom - všetko výborné filmy, ktoré zaujmú, ale chýba nejaký silnejší dojem,scéna, proste niečo na čo by som si po čase spomenul. Ale tentokrát je to lepšie. Príbeh veľmi originálny nie je: Dievča navedie svojho chlapca na vraždu arabského spolužiaka a po incidente unikajú s mŕtvolou do lesíka (existuje neoriginálnejší nápad), kde žije rôzna podivuhodná existencia (nie žiadny horor nečakajte ale Miki Manojlovič známy z Kusturicových a Paskaljevičových filmov tu predvádza jednu zo svojich najlepších a najkultovejších postáv). A abych nezabudol, ešte je treba pochovať zrazeného králika, užiť si nejakú tú erekciu a ....(už stačí - treba si to pozrieť). Ako tvrdím v teenie variácii na Bonnie a Clyde vs. Deliverance (kto videl Deliverance vie načo narážam, a kto nevidel nech zháňa - treba vidieť) námet nie je tým najpodstatnejším. Zaujme však jeho variovanie a roztomilá dávka čierneho humoru (šťavnatý králik z hrnca), ktorý Ozon rád pretláča do svojich filmov (Sitcom). A tá romantika na záver (myslím to policajné auto nie skalu). Tentokrát ma proste Ozon presvedčil, zabavil a jednoducho má u mňa zatiaľ svoj najzaujímavejší aj keď asi najmenej známy film. Takže plnokrvné 4*. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Až na ten směšný závěr jde o psychologicky plodné drama, které stojí za pozornost. Kontroverzní, perverzní, provokativní, podnětné, dostane se vám pod kůži, ať už si jej oblíbíte nebo ne, místy však utahané. 67% ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Takže, styl pana Ozona zatím příliš zmapovaný nemám, ale po nedávno viděném Le Temps qui Reste, jsou Les Amants Criminels už jeho druhým výtvorem, který mi sedl. Člověk si řekne, že z celkem jednoduché zápletky o dvou středoškolácích, co zabijí svého spolužáka a rozhodnou se jej pohřbít v lese, se moc překvápka nedočká. Jo, tak to jsem si taky říkal, a už po hodině jsem hledal čelist po zemi a co pět minut čistil otisk čela na monitoru. Nevyzpytatelnost postav a děje je přímo extrémní a ještě umocněná pozvolným odkrýváním co je všechno ve věci pomocí flashbacků, až mám pocit, jestli to Ozon náhodou nepřehnal. Problém jsem měl s nejednoznačností mužské poloviny hlavní dvojice, protože jsem za boha nemohl přijít na to, proč tolik lpí na své „přítelkyni“ Alici, i když bylo jasné, že jej potřebovala jen na to jedno (vražda). Anebo v tom asi hledám příliš a byl to jen uťápnutý blbeček, co se sebou nechal vláčet, jen aby si dokázal, že je toho schopen (teď už skutečně TO :-)…85% ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

LFŠ 43 (Film 2): V porovnání s ostatními zástupci francouzské školy thrillero-horroro-exploatačních filmů (dramaturgy nazývané New French Extremity), jsou zamilovaní vrazi prakticky nevinná pohádka o Jeníčkovi a Mařence. Oba hlavní hrdinové, věkem ani IQ nepřekračujícím osmnáctku se rozhodnou zabít jednoho týpka s typicky francouzským jmenem Saíd, přičemž motivem není v tomto případě rasa (jak by se mohlo zdát) nýbrž... No, vlastně sám nechápu ten motiv. Nicméně Said je pro náš příběh asi stejně důležitý jako automat na kondomy ve Vatikánu. Hlavním hybatelem děje je totiž nechutný špinavý zlobr pobývající v chatě uprostřed lesa, ktery narozdíl od Shreka opravdu jí lidi a provádí jim další příjemné věci (Ne že byste to těm dvěma idiotům nepřáli). Hlavní myšlenka filmu mi jaksi unikla, snad, že když máte problémy s erekcí, namísto Viagry si to nechte udělat místním Vágusem. Úspěch bude zaručen. 2/5 ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Jakože tohodlectoho prvního nebo druhého Ozona jsem dal... ale úplně nevydýchal. Jakože jasně, někde se člověk to řemeslo musí naučit. Asi tady... ()

Reklama

Reklama