Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spokojený manželský pár ve středních letech, Marie a Jean, se jako každý rok vypraví do západní Francie strávit část léta ve svém domě u moře. Jednoho dne se rozhodnou zajít na pláž. Zatímco se Marie opaluje, Jean si jde zaplavat. Žena na dece usne a po probuzení svého manžela marně hledá. On se k ní ale už nikdy nevrátí... Jaký důvod může mít člověk, aby jednoho dne odešel bez vysvětlení, bez náznaku odpovědi na přirozený příval otázek, jenž svým zmizením vyvolá? A byl ten odchod opravdu dobrovolný a konečný? Anebo zasáhla náhoda a Jean skutečně utonul? Anebo se vůbec neutopil a prostě od Marie odešel jinam, žít jiný život s jinou ženou? Mladý francouzský režisér Francois Ozon ve svém snímku nabídl divákům psychologický pohled do nitra zralé ženy, krutě zasažené ztrátou manžela. V hlavní roli britská star francouzského filmu Charlotte Ramplingová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, kdy záleží opravdu na každém pohledu, záchvěvu očních víček, pohybu ruky... Charlotte Rampling mě uhranula. Celý večer jsem se pak musela v myšlenkách k tomuto filmu vracet. A právě toto od filmu očekávám, takže 5 hvězd. Díky němu jsem objevila F. Ozona, bylo na čase. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně lehký snímek o tom, co všechno se může stát, když vám po letech odplave manžel. Francouzský film, se vším, co k tomu patří... ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Tento ranější Ozonův film jsem viděl až po několika jeho novějších (8 žen, 5x2, Bazén) a musím říct , že se mi líbil asi nejvíc (spolu s 8 ženami). Dostaneme propracovaný psychologický portrét zralé ženy, která není schopna a ochotna se smířit se ztrátou svého muže. Ozon vytváří propracovaný, do sebe uzavřený svět, ze kterého od jisté chvíle už není úniku. A na tento nosný příběh už nevěší žádné zbytečné kudrlinky, které mi na jeho pozdějších filmech spíše vadily. 70% ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Scenár logický dobre nasmerovaný na Parížsky spôsob života, kedy muži vedú domácnosť a manželky rozhadzujú peniaze a kefujú s hocikým, kto sa im dostane do cesty . Ďalší postreh tohto pseudo psychologického manévrovania dejom sa javil ďalší princíp, kedy toho všetkého matriarchátu, majú veľká väčšina nie, len Parížanov dosť a zmiznú. Keď sa dá, aj s balíkom. Mnohí aj bez balíka, len aby ich nehľadali a neeskortovali späť do manželského zažívacieho traktu a tak byť znovu v riti. Na konci to bolo veľmi dobre vystihnuté v celkove skvelom hereckom výkone Charlotty Rampling, na ktorú bolo radosť pozerať. 3 a pol hviezdy si tú pozornosť zaslúži. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Příliš pomalé, ozvláštňuje to mysteriozní atmosféra, kdy člověk neví, co je skutečnost a co šílenství hrdinky, a odvážná babička Charlotte, která na svůj věk podává skvělé výkony.... ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Krásné piano motivy Philippe Rombiho a otázka, kterou nelze zodpovědět: odešel? Osud? Moře? Pátrání po něčem, co nelze vypátrat, snaha uzavřít příběh, který nelze uzavřít. Podmanivé a zneklidňující, Ozon prostě tyhle věci umí. [80%; někdy 2015 kino a pak ještě jednou Home sweet home] ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Asi nebyl v manželství tak šťastný, jak si namlouvala, že odešel bez rozloučení. Slibovala mu lásku až za hrob. Netušila, že to vezme doslova. 70% ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Ženská problematika opět pohledem Ozona. Pěkně, citlivě natočené s momety nápadité kamery. Přesto pro mě jako muže sem tam nuda. Ale tak už to se ženama chodí. ()

Lesik 

všechny recenze uživatele

Film s nádherně hutnou atmosférou, ke které si nemusí pomáhat kýčem, luxusem ani krvavou nebo řvavou akcí. Charlotte Ramplingová s Bruno Crammerem a prázdný prostor kolem nich stačí pro vykreslení existenciálního dramatu, který mě rozhodně nenudil - i přes absenci dějovosti. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

skvělé herecké výkony obou manželů. Nevím proč ale Bruno Cremer mě bavil, moc rád bych viděl film, kde se více rozehraje. Námět zajímavý a podle mě mu slušel i realistický konec. Jenže film je takový moc rozvláčný a občas nudil. ()

Reklama

Reklama