Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "detektivka" o postarší spisovatelce, která jede do domu v prosluněné Francii nasbírat energii a inspiraci pro svou další knihu. Tato změna prostředí v ní vyvolává představy, ze kterých čerpá do své knihy..časem ovšem nelze poznat, jestli se stále jedná o imaginaci ze strany autorky, či jestli už jí vše nepřerůstá přes hlavu a neblázní. Výborně hrající Charlotte Rampling je doplňována mladou a svůdnou Ludivine Sagnier, jejíž vnady dodávají filmu erotický šmrnc..místy mi to připomínalo Lolitu. :) "'I'm so tired!' 'Not surprised. It's tiring to kill a man.'" ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a atmosférou dychtící film má několik zvratů a širokou škálu interpretací. Zralá a unavená žena přijme nabídku svého vydavatele a hodlá strávit klidné chvíle v jeho venkovském sídle ve Francii, aby získala novou inspiraci na další román – její rekonvalescenci však naruší spontánní blondýnka, vydavatelova dospívající dcera. Upjatost kultivované spisovatelky slábne, rezervovanost střídá fascinace dívčího těla a sexuálními praktikami promiskuitní rebelky. Ozon nás klamně uvádí do řady situací, jeho komorní drama je disciplinované, klidné, herecké výkony rozdílných generací strhující. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po výborném filmu 8 žen jsem si řekl, že se podívám ještě aspoň na jeden film Françoise Ozona. Vybral jsem si asi žánrově můj nejbližší Bazén. A myslím, že tento námět měl rozhodně na trošku více. Sice ve výsledku nezklamal ale ani ničím nepřekvapil snad jen erotickými scénami, kterých je tu poměrně dost. Charlotte Rampling je určitě kvalitní herečka ale já jí nemůžu vystát. Ludvine Sagnier byla v pohodě ale tu proměnu jsem moc nechápal, vždyť jen o rok dříve hrála teprve patnáctiletou dívku. Příběh je sice zajímavý a netradiční ale na atmosféře se mohlo ještě více zapracovat a pointa se bohužel dala očekávat. Průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Art režisér Francois Ozon nám tentokrát ponúka fuckingmindový príbeh s pointou, ktorý až takým artom nie je. Je to iba hra s divákom, hra so žánrami a hra na erotický film. Bazén zaujme milovníkov prekvapivých poínt, ktoré dávajú zmysel, letnej atmosféry a ľahkých erotických filmov zo 70tych rokov. Je to ale samozrejme na rozdiel od poslednej spomenutej kategórie premyslený film inteligentného režiséra, takže touto formou uspokojí naraz asi väčšiu skupinu divákov, ako mal pôvodne v pláne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama