Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tempo není zrovna z nejrychlejších, ale ona také rychlost není všechno, že? Naproti tomu se film může pochlubit povedenou gradací a příjemnou atmosférou. Obě hrdinky jsou sympatické, každá po svém a něčím jiným. Střet jejich dvou odlišných světů a následné vzájemné kočkování je podrobeno drobnohledu, jaký jsem delší dobu neviděl. A tady se ukazuje, že ono pomalé tempo není na závadu, nýbrž ku prospěchu. Ke spokojenosti je třeba mít rád francouzský styl a chovat náklonnost k nádherným blondýnkám válejícím se u bazénu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dosť divný film, nebyť toho konca, ktorý to zvráti do úplne nečakaných hĺbok a núti diváka premýšľať a premýšľať a zamotávať sa do pavučín mystifikácií a možných interpertácií, bola by to priemerná ničím nová dráma s priemerne dobrými herečkami o zbližovaní starej a mladej ženy - lenže je tu práve ten záver a niekoľko symbolov a odkazov a scén, ktoré pri spätnej rekonštrukcii príbehu po jeho skončení dávajú jasne najavo, že sa jedná o prapodivnú, možno až mystický film . . . každopádne, pán režisér mal zrejme svoju presnú, jasnú víziu, ktorej sa držal a s ktorou to nám divákom nakoniec skrz celkovú nenápadnosť celého snímku dosť dobre natrel. klobúk dolu, aj toto je jeden zo sprievodných znakov geniality. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Veskrze domrveno. Z dobrého námětu udělal tvůrčí tým takovou nechutnou spatlaninu. Ramplingová u role spí. Vražda, zcela bezdůvodná je tam zařazena zbytečně, snad aby se spisovatelka vyžila, když už to krimi píše. Milenci Julie jsou neuvěřitelní, všichni jakoby z tvarohu. Záhadný závěr že Julie není vlastně Julie, je zcela zbytečnou komplikací, která filmu nepřidá. Matka nežije v Nice, knihu nespálila, zemřela a kniha se objevila! Je rozhodně přínosem, že když se film nepovedl tak tam Ramplingová ukáže aspoň chomáč. Leží ale jako prkno a tak nevím co s ní ten vesničan vlastně dělal. Jediný hezký moment je, když mladá rebelská Julie kritizuje ožralou Sarah..."když už to neděláte, tak běžte do prdele i s vaší morálkou". Já bych dodal, že když to neumíte pane Ozone, běžte do prdele s vaším zabijením dobrých námětů. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Usedlá, konzervativní, vyšťavená, anglická spisovatelka potká svoji novou inspiraci, kterou je mladá promiskuitní francouzská dívka. Středobodem vesmíru se stává bazén. Jejich setkání vede k napsání jejího životního díla, románu. Člověk si pečlivě skládá kousky příběhu a když už si nakonci myslí, že prolínání reality a fikce pochopil, stejně tak jako motivaci a jednání Sarah a Julie, tak celou představu pan Ozon rozmetá, jako by to byl domeček z karet. 3,5* P.S. Vůbec se nedivím, že Ludivine Sagnier způsobila ve Francii před premiérou pozdvižení :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Já nevím, na mě tenhle film prostě nefungoval. Ta předlouhá expozice a statická nuda v průběhu skoro celého filmu byla k nepřekousnutí, očekávaný překvapivý konec byl překvapivý, ale rozporuplný dojem nesmazal. Přespříliš intelektuálně překombinované a bez vnitřního pnutí a jakékoliv dynamiky... Kontroverzí opletený François Ozon je nudný patron... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama