Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Recenze (179)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Režisér s námi hraje důmyslnou hru, když nás nechá ukolébat na vlnách vlastních filmových zkušeností a ve chvíli, kdy jsme přesvědčeni, že nás dění v právě sledovaném světě nedokáže překvapit, uhne jeho film úplně jiným směrem. Bazén se nedá s jistotou zařadit do nějaké škatulky. Nálepka uměleckého dramatu o dvou rozdílných a přece tak podobných ženách, které k sobě hledají cestu, je stejně nedostačující jako nálepka voyerského thrilleru nebo detektivky s překvapivým rozuzlením. Pomocí dlouhých záběrů a pomalého tempa dosahuje Ozon podmanivé nálady a neočekávaně intenzivního diváckého prožitku. Do výjimečných se ale nakonec Bazén zařadí až svými posledními minutami. Stokrát nás během filmu napadl, stokrát jsme jej zavrhli a stejně nás jeho závěr překvapí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podobně jako život a literární vývoj spisovatelky Sarah Morton se vine příběh filmu - nejdřív sledujeme příjemnou letní pohodičku, pak se přemění tak trochu v detektivku jenže úplně na konec zjistíme, že všechno, co jsme viděli je možná trochu jinak. Jde tady spíš o pocity než o příběh a přestože posledních pár okamžiků filmu bylo opravdu zajímavých a sugestivních, nedokázaly převážit pro mě vcelku nezajímavý zbytek filmu. Nemůžu upřít snímku pečlivě vytvořenou atmosféru a výborné herecké výkony, ale můj šálek čaje to prostě není. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídne vystavaná a vygradovaná "hitchcockovina", ktorá sa v závere nečakane bezradne rozplynie, akoby tvorcovia chceli celý čas ponúknuť niečo scenáristicky prepracovanejšie, ale nestihli to a tak film skončí tak, ako skončí. Náhle, predvídateľne a pre mňa nezaujímavo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,130,108Tržby Celosvetovo $22,441,323║ Na celej ploche filmu to nie je žiadna pútava téma, až ku koncu to začína byť zaujímavé, čo ako tak stačí na hodnotenie priemer. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Já nevím, na mě tenhle film prostě nefungoval. Ta předlouhá expozice a statická nuda v průběhu skoro celého filmu byla k nepřekousnutí, očekávaný překvapivý konec byl překvapivý, ale rozporuplný dojem nesmazal. Přespříliš intelektuálně překombinované a bez vnitřního pnutí a jakékoliv dynamiky... Kontroverzí opletený François Ozon je nudný patron... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Atmosférická hra s divákem od Francoise Ozona o jeho oblíbeném tématu - ženách. Tedy pouze zdánlivě. Mohlo by se zdát, že to celé bude o problémech s inspirací stárnoucí spisovatelky. Ovšem ke konci se snímek obrátí do zcela jiných žánrových vod. Jasný důkaz, že i na omezeném prostoru a s minimem herců lze za pomoci dobrých hereckých výkonů, kvalitního scénáře a nádherné kamery natočit snímek, který ve vás bude nějakou dobu rezonovat. Jako pomyslné třešínky na dortu jsou zde nádherná (a ve většině scén polonahá ) Ludivine Sagnier a krásně nejednoznačný závěr, který nechá interpretaci na vás samotných. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dve ženy v jednom dome - to sa dalo čakať, že to takto dopadne. Režisér sa vyžíva v pomaly rozmotávanom klbku ležérneho, hitchcockovského nebezpečenstva, povaľujúceho sa vedľa bazénu. Výsledkom je napínavá a pútavá detektívna dráma (resp. „filmový klub“, nech to znamená čo chce) so skvelou európskou atmosférou, vhodná snáď i pre tých, ktorým napínavé a pútavé detektívne drámy so skvelou európskou atmosférou veľa nehovoria. Výborné herecké výkony Angličanky Charlotte Ramplingj a Francúzky Ludvine Sagnier presne doplňuje malebný francúzsky vidiek, originálna zápletka a sexuálne ustavične hladná Julie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ocenění jsou jako hemeroidy. Dřív nebo později je dostane každý." Dlouho, předlouho se dohromady nic neděje. Už jsem propadl skepsi a smířil se s tím, že celý film asi bude o komplexech vysušené stařeny, která zpovzdálí závistivě přihlíží privátním čuňárnám své mladé spolubydlící. Ale vypravěčská pravidla hovoří jasně: je-li hlavní postavou autorka detektivních románů, někdo půjde pod kytičky. A od chvíle, kdy se to stane, je film vážně zajímavý. 60 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky zvláštní a silný snímek, kde nám Ozon ukázal, že umí a ještě si k tomu přizval herečky, které tu atmosféru dokonale dotvořily. Ludvine Sagnier byla výborná a nedivím se tolika havárkám, když jí řidiči viděli v Evině rouchu na bilboardu. Ovšem Charlotte Ramping byla vynikající a já jsem se jí snažila po celou dobu proniknout do její nejen spisovatelské mysli. Ano a byla výborná i v těch kratších odvážnějších momentech a já si nemůžu pomoct, ta role jí vysloveně sedla. Závěrečná finální část mohla být možná trochu jinak pojatá, ale celkově se mně tenhle snímek dostal pod kůži a já dám moc ráda čtyřku. Miluju tyhle zajímavé, francouzsky podbarvené lahůdky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Od psychologického dramatu k detektivce a závěrečné velké pointě? Tahle hra Ozonovi rozhodně vyšla. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Nakladatel spisovatelky Sarah Mortonové nevěděl, co chce autorka svou novou knihou říci... já zase nevím, co tímto filmem chtěl říci Francois Ozon. 2 a půl *. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film.. I když... Některá místa jsou hluchá a nastavovaná. Jinak herecké výkony jsou přesvědčivé.. Ale musel jsem jsem se smát, když jsem viděl, jaké týpky si přivádí Julie (L.Sagnier). Hodnocení jen tak za 70%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie je velmi specifické odvětví filmové tvorby. Co se týče dramat, ty jsou prostoupeny svou zvláštní vůní a natočeny v elegantním stylu. A přesně takto na mě zapůsobil i Bazén. Zcela jakoby nenápadné zpracování je prostoupeno artovým cítěním a mlčenlivými záběry. Samotný "tragický konflikt," který se, až ke konci filmu přihodí, není vystavěn nijak dramaticky a extra napínavě, jeho vyřešení probíhá s chladnou hlavou a bez jakékoliv hysterie. Herecké obsazení je výborné. Charlotte Rampling coby usedlá spisovatelka a Ludivine Sagnier jako nádherná dívka vedoucí bouřlivý život. Myslím, že nejsem jediná, která si při prvotní vzpomínce na tento snímek, vybaví právě ji. Ta dívka je prostě nádhera. Zvláště její nudistické, vášnivé a plavací scény jsou pastvou pro oči. Hodněkrát jsem během sledování pomyslela na to, že bych si přála, abych byla obdařena křivkami, jaké vlastní ona. Můj závěr zní takto: Není nad to, když máte v jistých nepříjemnostech po ruce spisovatelku detektivních románů:) A ten román "Bazén," který Sarah Morton napsala, bych si velmi toužila přečíst... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a atmosférou dychtící film má několik zvratů a širokou škálu interpretací. Zralá a unavená žena přijme nabídku svého vydavatele a hodlá strávit klidné chvíle v jeho venkovském sídle ve Francii, aby získala novou inspiraci na další román – její rekonvalescenci však naruší spontánní blondýnka, vydavatelova dospívající dcera. Upjatost kultivované spisovatelky slábne, rezervovanost střídá fascinace dívčího těla a sexuálními praktikami promiskuitní rebelky. Ozon nás klamně uvádí do řady situací, jeho komorní drama je disciplinované, klidné, herecké výkony rozdílných generací strhující. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dej nič moc, ale priznajme si, atmosféra to utiahne aj na 4*. Navyše, kto niekedy navštívil južné Francúzsko, ten pri pohľade na jedinečnú farbu slnečného svitu a počúvaní cikád určite od telky neodíde. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Na tento film na "nahovoril" zaujimavy trailerik s este zaujimavejsou hlavnou postavou;). Prva hodina sa nesie v komornej atmosfere s velmi posobivou kamerou a skvelym vykonom "pani spisovatelky". Ku koncu sa z toho z nicoho nic vyklula detektivka s velmi zamotanym rozuzlenim:). Na mna to zaposobilo asi tak, ako to aj malo. Mam z toho pekny pocit, ze som videl zaujimavy filmecek s "fajnou buchackou"...;-) ()

Reklama

Reklama