Reklama

Reklama

Zabiják z Bangkoku

  • Česko Sniper z Bangkoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příbeh hluchoněmého rváče a jeho partnera z Bankoku. Jednoho dne dostanou nový úkol týkající se čistek v podsvětí. Hlavný hrdina se seznamuje s milující ženou a začíná pochybovat o správnosti svých činů. Právě ten pocit však v jeho profesi znamená největšího nepřítele. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Master19 

všechny recenze uživatele

Po vyloženě akčním začátku dostane hlavní hrdina kašel a díky tomu se otevře nečekaná rovina, po které se příběh začne rozvíjet a i díky flash-backům přestává být bezduchou střílečkou, ale naopak docela hlubokým a zajímavým filmem. Konec je nevyhnutelný, tedy vcelku očekávaný, ale je natočen originálně a má díky tomu svou váhu. Pro mě příjemné Thajské překvapení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože ani scénář nejede v úplně tradičních kolejích a nemá jasně nalinkovanou strukturu, je to především agresivní audio-vizuál, co Zabijáka z Bangkoku vymezuje. Divoká kamera, stroboskopický střih, hlasitá hudba a ostré zvuky (nebo naopak tísnivé ticho), přes svou nespornou efektnost a stylovost, (se) však docela rychle unaví. [napoprvé za 4 *] ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

No, dalo to práci sehnat tenhle thajskej skvost. Je to hrozně zajímavě natočený a jediný co mi chybělo bylo víc mluvení. Hluchoněmej chladnokrevnej vrah se zaplete do vyřizování účtů a ještě se zabouchne do krásný lékárnice. Za zpracování, konec a krásnou Premsinee Ratanasopha v roli Fon to bude za plnou palbu. A hlavně-oko za oko, zub za zub! Na amreickej remake se koukat nebudu, to bude paskvil. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Byl bych spokojen, kdyby měl film trochu tradičnější formu. Zpomalovačky jsou v rámci žánru zcela v pořádku, ale rozmazané a k tomu roztřesené záběry doplněné o zmatený střih mě vyloženě iritovaly. Tuctový námět je ozvláštněn netradiční hlavní postavou a zabíjení získává z hluchoněmé perspektivy zcela nový rozměr. Závěrečná přestřelka je výborná a v mých očích filmu hodila záchranné lano. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Scenar prumerny a predvidatelny, akcni sceny prumerne, zajimave je pojaty strih. Jedine konec zachranuje tenhle prumerny snimek. Divim se tak vysokemu hodnoceni tady na csfd. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Počiatky spoločnej režisérskej dráhy a i prvý výraznejší úspech Pangovic bratov. Na americky remake som nenašiel odvahu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bezohledný a spolehlivý hluchoněmý nájemný vrah začne zpochybňovat svůj způsob života poté, co se zamiluje do obyčejné dívky, což samozřejmě přinese neblahé následky. Antihrdina bez bázně a hany, kterému divák prostě musí fandit. A to obzvlášť, když se doslova jedná o shakespearovské drama. Celý snímek je plný různých nápadů a zajímavých přístupů k dané věci. Jedná se o čistý filmový úder geniality dvojčat Oxide Pang Chun a Danny Pang, údajně čerpající z filmových děl hrdinského krveprolití v přímé tradici Johna Woo a Wong Kat Wai. Je-li tomu tak, musí posoudit už jen diváci. Každopádně je ve filmu znát tradiční žánrová, temná, melancholická, zákeřná a krvavá atmosféra v rámci pevného příběhu a to s minimem dialogů. Ano, dohromady se tady toho moc nenamluví. Obrazy hovoří za vše. Bratři Pangové se snažili o svůj vlastní styl a to jak ve vyprávění, tak i ve vizualitě daných scén. Například emocionální finále nemůže nikoho nechat na pochybách. V rámci uměleckého vnímání se však přeci jen místy zbytečně až moc tlačí na pilu, čímž krapet vzniká nejasnost ve struktuře děje. Každopádně se dá považovat snímek, coby debutový film bratrů Pangových v rámci akčního thrilleru za povedený filmový start. A to ten film ani moc finančně nestál. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ač jsem milovník akčních filmů, v Bangkok Dangerous mě nejvíc zaujala romantická dějová linka, což o mnohym vypovídá. Akce byla dost slabá, často nepřehledně (noční scény) a nevkusně (zpomalovačky) natočená a hudba byla divná, jak bývá u asijský produkce zvykem. Všechno zachraňovala pěkná romantická část, který však měl režisér věnovat víc prostoru. Samotnej vztah "zdravý" holky a hendikepovanýho (hluchoněmýho) kluka je rozhodně zajímavej námět. Ale spíš pro romantický drama, kde by se pořádně daly probrat nesnáze, s kterýma se takhle netradiční pár musí potýkat. Palec nahoru si v rámci příběhu zaslouží ještě pěknej konec, za kterej zvyšuju třetí hvězdou na průměrný hodnocení. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Neoriginalita a dejova vata robi z tohto filmu slabsi priemer. Prakticky nie je velmi co vyzdvihnut, miestami jedine mrazivy soundtrack. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, u kterého vám až chvíli po skončení dojde, že příběh je vlastně dost standardní o "chudáčkovi zabijákovi, který se zamiluje a díky tomu si uvědomí své hříchy, nejdřív ale musí pomstit své kamarády". Při sledování je ale vše podáváno tak zvláštně a zajímavě, že to vůbec nevadí. Jen ty pohledy "očima" hlavního hrdiny (neslyšícího) jsou tam divné - buď jich mělo být víc, nebo neměly být vůbec. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy pohlad do "remesla" ocami hlucheho, pardon hluchonemeho zabijaka, jeho zrodu, cestu prazdnym zivotom, stretnutim "lasky" az po koniec... Ale vzdy plati pravidlo - kto s cim zachazi, tym take schazi. Sposob si castokrat vsak mozme vybrat sami... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Čas od času se díky americkým remakům dostanu k jejich originálu a občas je to lepší než známější americká verze (Dějiny násilí vs. Wu xia). Alespoň částečně jsem doufal, že Sniper z Bangkoku bude podobný případ, jenže tady jsem opravdu ustřelil. Akce je pro západní diváky nezvykle syrová, ale to je tak to jediný, co bych mohl k filmu říct. Nezaujal mě, nebavil mě a pocitově měl snad tři hodiny. ()

muti 

všechny recenze uživatele

netradicne podany tradicny pribeh o netradicnom zabijakovi. on je hluchonemy, ale to mu akosi nevadi. ked sa jeho spojka dostane do problemov s kickboxerom tak pomsta na seba nenecha dlho cakat. spirala nasilia sa stupnuje az pohlti kazdeho. bangkok je drsny neonovy pajzlik kde sa uzivi hociktory hajzlik :) kedze hlavny hrdina nie vsetko vnima, ani my casto nevnimame slova a zvuky, pretoze su nahradene hudbou. celkovo to skvele drzi pokope, hrdinovi fandime pri jeho ceste za pomstou a sledujeme popri tom ako sa to cele zacalo a co tomu predchadzalo. skvele vyvrcholenie ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Není to úpně zlé, ale chyběla mi tam dynamika, jak v akci, tak ve vyprávění příběhu. Vedlejší dějová linka s přáteli hlavního hrdiny mi přišla mnohem zajímavější, než hluchoněmý nájemný vrah a jeho trable v lásce, takže něco je špatně... ()

magu 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto sa nezhodneme vážení. Toto podľa mňa ledva dosiahne 2*. V remaku to bratia Pangovci trochu vylepšili, tam dávam o jednu hviezdu viac, ale nebyť tých poomaalýých a natiahnutých predelov, mohlo to byť ešte lepšie. V tomto prípade to tie naťahovačky celkom zabili. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Moc dobrá dráma. Dobrý jlabný herec, skvelý dej a dobrá hudba. Film som si vychutnal ale aj tak som čakal niečo viacej. Za záverečnú scénu davam hviezdu hore a to bez debaty. Kto má rád takéto filmy bude spokojný. ()

Reklama

Reklama